Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
fortuna777:
--- Citat din: Saturnianul din Marți, 17 Mai 2011, 23:27 ---
Aici ai dreptate. Dar vorbind despre relatia dintre doi oameni care se simt fericiti unul cu celalalt, oare efortul de a mentine aceasta fericire nu ar trebui sa fie reciproc? Sau daca numai unul face efortul, celalalt macar sa-l aprecieze, nu?
--- Terminare citat ---
Intr-o relatie de cuplu nu poate exista egalitate perfecta. Intotdeauna va exista unul care va pretinde ca face mai mult pentru celalalt. Problema apare atunci cand simti ca tot ce ai facut a fost in zadar, ca uneori poate ai trecut peste lucruri grave, contrar principiilor tale si cu toate astea celalalt n-a inteles nimic. Cred ca e impropriu spus ca efortul de a mentine fericirea in cuplu vine doar din partea unuia. Mai degraba as crede ca ai vrut sa spui ca doar unul face concesii si lasa de la el pentru a mentine relatia vie si functionala, si atunci sigur ca nu e ok.
O relatie de cuplu ideala, cred eu, este o legatura in care nu domina niciunul din cei doi. Ea se bazeaza pe respect si foarte multa toleranta din partea amandurora. Relatiile inseamna schimbari interioare si compromisuri, inseamna sa stii sa ceri ceea ce ai nevoie cu adevarat, fara a astepta ca partenerul tau sa intuiasca ce ai tu nevoie.
optimus sum:
total de acord... daca exista comunicare se poate rezolva orice conflict aparut, dar comunicarea trebuie sa aiba si eficienta ..argumentatiile nesfarsite fara a stii sa asculti cu adevarat ce vrea sa spuna partenerul se transforma rapid in monologuri inutile de ambele parti si atunci comunicarea este una a surzilor cu mutii...:)
iulia17:
asa e, dar nu stiu daca doar comunicarea e suficienta.
daca nu exista si intelepciunea de a sti cind sa cedezi sau sa adaptezi din ce vrei tu la ce vrea celalalt mi se parev inutil tot efortul.
optimus sum:
daca exista dragoste ar trebui sa existe si disponibilitatea de te schimba intr-o oarecare masura, de a te adapta si de face cateva compromisuri minore in asa fel incat relatia sa fie armonios egalitara si fara denivelari.
iulia17:
aoleu, nici macar eu nu mai cred in basmul cu dragostea care invinge toate obstacolele
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă