Arhiva > Arhiva
FERICIREA ca stare de spirit
micaela:
fericirea ta, adda, seamana cu a mea. ;)
adda:
ma bucur ... :)
micaela:
--- Citat din: Ayouni din Sâmbătă, 25 Iunie 2011, 18:41 ---din nefericire au unii asa o soarta, ca tocmai atunci cand au gasit un anumit echilibru, o anume fericire, liniste (sau toate la un loc), parca apare un deus ex machina "deandoaselea", distrugator de data asta, si totul se duce de rapa. acest "d.e.m. deandoaselea" a aparut si-n calea mea de trei ori, din aceasta cauza imi permit sa ma pronunt.
--- Terminare citat ---
da.. :( am mai fost foarte marcata de o astfel de situatie, extrema...
verisoara mea a emigrat in anii '90, s-a adaptat greu intr-o lume straina, departe de familie, si a facut eforturi mari sa-si cladeasca o "situatie" buna. cand, dupa un enorm stres, la 40 de ani, a venit in Ro si mi-a spus, pentru prima oara, "miha, in sfarsit sunt linistita, fericita si mi-e incredibil de bine", i s-a descoperit un cancer nedepistat la timp(fara simptome evidente), in faza terminala, si-n doua saptamani a plecat definitiv...lasand in urma un sot si un copil de 15 ani....
m-a marcat teribil moartea ei, dar cel mai mult cred ca m-a socat aceasta nedreapta brusca incetare a unei prea recente si greu obtinute stari de fericire... azi imi spunea zambind "mi-e foarte bine" si peste doua saptamani ii puneam trandafiri albi pe mormant.... :'( :'( :'(
asa sa fie mereu...? daca atingi o "culme" a fericirii, sa platesti cu o "vale" a disperarii...?
micaela:
--- Citat din: Ayouni din Sâmbătă, 25 Iunie 2011, 19:00 ---Toata lumea vrea sa fie fericita! Vreti si voi?! foarte usor, zis si facut! pentru asta trebuie doar sa invatati pasii de mai jos.
Sunt doar 10 pasi de baza pentru a stapani tangoul fericirii:
1. Atitudinea: gandurile noastre ne fac fericiti sau nefericiti; singurul lucru pe care-l putem controla sunt doar gandurile noastre.
2. Corpul: pune-l in miscare! Exercitiul fizic ne scapa de stress si genereaza endorfine, hormonul fericirii.
3. Momentul: astazi! ( astazi este maine-le lui ieri) Bucura-te de fiecare moment ca si cand in el si-ar da mana trecutul, prezentul si viitorul tau.
4. Propria noastra imagine: sa ne iubim si acceptam asa cum suntem!
5. Tinta, scopul, obiectivul, telul! (sa invatam care este diferenta dintre un vis si un tel; cand crezi ca ti-ai propus un tel dificil sau un vis imposibil, aminteste-ti ca succesul este doar recompensa, ceea ce este important cu adevarat este efortul de a ajunge acolo)
6. Umorul! (sa fim generosi cu zambetele: un zambet costa mai putin decat curentul dar lumineaza mai mult)
7. Relatiile (sinergia = sa unim forte si sa mergem impreuna ; cultiva-ti prieteniile)
8. Iertarea (indeparteaza energiile negative din noi)
9. A darui (fara sa asteptam nimic in schimb, gandindu-ne ca tot ceea ce daruim se va intoarce la noi)
10. Crede in tine insuti (fii optimist si spera!)
Si acum hai sa punem in practica acesti pasi, de data aceasta legati unul de altul, sa vedem cat de bine reusim sa dansam. Tangoul fericirii! Muzica vine in atasament.
--- Terminare citat ---
si "a iubi"? tocmai "a iubi" lipseste?!? :)
Ayouni:
Sub acest nume, intr-adevar lipseste!
Totusi, iubirea, la fel ca Allah, are 99 de nume! Daca citim cu atentie o vom regasi in fiecare dintre punctele enumerate mai jos sau mai sus: iubirea este atitudine, este corp, este tinta, este iertare, este exercitiu, este daruire, este relatie, este credinta si tot ce vrei tu, pana la 99! Si chiar dincolo, de ce sa ne zgarcim?! :)
Si mai apoi, "iubirea e-n toate, e-n cele ce sunt si cele ce maine vor rade la soare" (o mica adaptare ad-hoc)
Ei si tu acum, vorbesc si eu vorbe! ;)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă