Autor Subiect: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011  (Citit de 56254 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
Re: Excursie in Maramures - 9 - 12 iunie 2011
« Răspuns #60 : Joi, 02 Iunie 2011, 20:40 »
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/hAyr8mUk6z0?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Offline valaura11

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 322
  • Socoteste fiecare zi o viata
« Răspuns #61 : Duminică, 05 Iunie 2011, 23:00 »
Gigi, astept cu nerabdare sa definitivezi cu transportul, deoarece as vrea sa stiu cand va fi plecarea din Bucuresti, venind din Constanta trebuie sa-mi planific si eu plecarea. Iti doresc bafta in organizarea evenimentului si abia astept sa ma revad cu toti cei pe care i-am cunoscut.  Aura

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #62 : Luni, 06 Iunie 2011, 07:40 »
Microbuzul pleaca din Bucuresti la ora 6.00 din Piata Scanteii, poarta de intrare in expozitie. Microbuzul apartine firmei DLS, trebuie ca in mod normal sa poarte sigla acesteia. Am sa revin cu amanuntul referitor la numarul masinii si numele soferului. Lista am sa o trimit unuia dintre participanti, astfel incat sa verifice daca toata lumea a urcat. Rugamintea este sa nu intarziati la ora stabilita. In mod normal ar fi trebuit sa se plece la ora 4.00, dar la sugestia celor din Bucuresti, am decalat cu 2 ore pt a se putea folosi mijloacele de transport in comun.

Offline adda

• Hero Member
« Răspuns #63 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:00 »
Buna dimineata tuturor!

Am si eu o intrebare...din Sibiu la ce ora se pleaca?  :)
Si pt ca sunt o "incepatoare" in excursiile SC.... intreb si eu...cam ce sa ne luam la noi?  :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #64 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:13 »
Va dau, in mare, programul actiunii din Maramures. Este destul de dens, am considerat insa ca este pacat sa facem atatia kilometrii si sa nu atingem cat mai multe obiective.
Joi, o sa jungem destul de tarziu si de obositi, cel putin asa apreciez. Pt cei care pleaca din Bucuresti sunt cca 620 km pana la Ocna Sugatag, ceea ce inseamna minim 9 ore de mers cu microbuzul + opriri, deci cca 11 ore. Plecarea este la 6.00 dimineata, deci mai repede de 18.00 nu veti fi cazati. Dupa check in o sa luam cina, cu totii la restaurantul pensiunii. Sa nu uit, pentru drum sa aveti pregatite sandviciuri si apa, nu o sa se opreasca special pt masa la restaurant de traseu.
Vineri, avem doua obiective, doua actiuni: prima mai dinamica, dupa un drum de 20 km cu microbuzele pana in varful muntelui, se va urma un traseu, relativ usor de 2 ore pe sens, deci 4 ore de mars. O sa facem o pauza mai mare de o ora pt masa, intre sensuri si cateva mai mici de 5-10 minute pt odihna. Sa aveti fiecare la voi un rucsacel, in care sa va luati: apa, sandviciurile pregatite de pensiune, ceva de ploaie (nylon, pelerina), medicamente daca stiti ca sunteti alergici si un cutitas, niciodata nu se stie pe munte la ce foloseste si e bine sa ai un astfel de obiect. In picioare adidasi cu amprenta care sa nu permita piciorului sa alunece, ideal ar fi ghetutele care tin si glezna. Sa nu luati bascheti sau pantofi de strada cu talpa lisa, nu o sa puteti merge cu asa ceva. O sa fim la o altitudine de cca 1200 m, nu o sa fie probleme de respiratie, sau lipsa de oxigen, nici macar pentru cei sensibili la aceasta problema. Panoramele de pe Creasta Cocosului sunt absolut superbe, va recomand sa aveti cu voi aparate de fotografiat, cu baterii full si spatiu suficient pe stick-ul de memorie. Plecarea din pensiune se va face la ora 9.00, rugamintea este ca pe toata perioada sa se respecte programul. De aceasta data suntem multi si este destul de neplacut sa astepte atatia oameni pt o persoana sau doua care inatarzie. Daca la 9.30 incepem sa urcam, inseamna ca o sa terminam in jur de ora 15.30. De acolo o sa ne indreptam spre Sighet, avem vreo 30 km de facut cu microbuzul. O sa vizitam Memorialul, Inchisoarea de la Sighet. http://www.memorialsighet.ro/. Putem intra maxim pana la ora 18.00, sper sa ajungem la timp acolo, cu toate intazierile inerente. Intorsi apoi la pensiune, programul este free, piscina, putem folosi unul dintre bazinele pensiunii, refresh, plimbare, pana la cina de la ora 20.00.
Sambata o sa plecam tot asa mai de dimineata, spre Cascada Cailor. Din parcarea in care o sa ne lase microbuzele o sa luam telescaunul pt o portiune, apoi o luam din nou pe jos. La intoarcere o sa vizitam Manastirea Barsana, care se afla in drumul nostru. O sa ajungem inapoi la pensiune dupa amiaza spre seara, la fel avem program free, apoi cina. Duminica mergem cu mocanita, trezirea va trebui sa se faca mult mai devreme, la ora 8.30 trebuie sa fim in statie, si avem vreo 71 km de mers, adica pt acele drumuri cca o ora si jumatate de mers cu masina. Deci plecam la 6.50 spre Viseu. Micul dejun este la ora 6.00. In aceasta dimineata, nu este permisa nici o intarziere, plecarea se va face maxim la 6.55, altfel punem in pericol actiunea cu mocanita pt intreg grupul. Daca cineva intarzie la plecarea microbuzelor, are obtiunea de a ne astepta la pensiune si a profita de piscina si soare. Sper sa nu fie nici o suparare, in situatia in care cineva va ramane din cauza intarzierii la pensiune si sa fiu intrebat de ce ce nu a fost asteptat. Am dat explicatia necesara, mocanita nu ne va astepta, si va pleca la ora programata, adica 9.00. Dupa mocanita, o sa ne intoarcem la pensiune, luam bagajele si plecam spre casa. Programul poate sa sufere modificari doar datorita vremii nefavorabile. Dar sper sa avem o vreme buna si sa nu fie necesar sa schimbam ceva.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #65 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:24 »
Plecarea din Sibiu va fi la ora 11.30 maxim, depinde de cum ajunge Magda, din Slatina. Pt ca o sa-i parchez masina la mine in curte, plecarea o sa se faca de la mine de acasa. Tf meu este 0745 106501, ma suni adda si iti spun cum ajungi. Ca si bagaje, si accesorii, am scris cate ceva, mai completez. Sa aveti costum de baie, pensiunea are doua piscine, slapi, echipament sport si de excursie, un rucsac mai mic, ceva sendviciuri de drum si apa, va recomand sa nu veniti burdusiti cu haine, nu o sa aveti ce face cu ele. Tricouri va trebui sa aveti mai multe pt ca sunt destul de multe actiuni dinamice si se va ...transpira un pic, pantofi sport de rezerva, in caz ca rupeti ceva pe drumul de munte. Sepci sa mai aveti cu voi, sus pe munte este bine sa-ti protejezi capul de insolatie si o pelerina foarte usoara de ploaie. Gasiti la Baumax, costa vreo 10 lei parca, este ceva foarte mic de marimea unui plic. In cazul in care vine ploaia si ne surprinde undeva pe munte, va fi nevoie sa ne adapostim, ori acele pelerine sunt ideale. Un cutitas, o lanterna mica, o bricheta, orice poate fi folositor. Medicamente pt alergici, pt intepaturi de insecte, claritin sau ce stiti ca luati in asemenea situatii. Daca aveti probleme cu gleznele sau genunchii, fasa elastica sau genunchera/glezniera. Poate mergand doar pe asfalt nu sesizati sa aveti o astfel de problema, dar mergand mai mult, pe teren accidentat va trebui sa folositi aceste accesorii.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #66 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:27 »
Vremea arata a fi calda, undeva pe la 23 grade, cer putin innorat, si vant normal. Bine ca nu este mult mai cald. Asa cum arata prognoza, ar fi ideal.

Offline adda

• Hero Member
« Răspuns #67 : Luni, 06 Iunie 2011, 10:35 »
Multumesc Gigi, sincer...abia astept excursia...nu am mai fost in Maramures de muuuuuulti ani  :)

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #68 : Luni, 06 Iunie 2011, 11:16 »

de ce ne intilnim la herastrau? se iese prin ploiesti, nu prin pitesti?

daca se asteapta dupa mijloacele de transport in comun sigur vor fi intirzieri...
chiar e asa de greu sa-si cheme fiecare un taxi, scutim din drum, din oboseala, din caldura etc

Magdalena_`

• Vizitator
« Răspuns #69 : Luni, 06 Iunie 2011, 12:50 »
Gigi,  apreciez ca plec pe la ora 8 din Slatina, asa ca, eu cred ca ne vom incadra in ceea ce ti-ai propus.
ne auzim la telefon.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #70 : Luni, 06 Iunie 2011, 15:53 »
Raspund iuliei17: Din Bucuresti se iese pe Ploiesti, de aceea o parte din cei care pleaca din Bucuresti si care urmeaza sa participe la actiune au sugerat ca potrivita pt intalnire Piata Scanteii. Traseul este Bucuresti - Ploiesti - Brasov - Tg. Mures - Bistrita - Baia Mare - Ocna Sugatag, adica cel mai scurt traseu (614 km), in afara de cel cu helicopterul sau avionul...si cum cu grija onor Guvern deabia ne putem permite un loc pe pamant, la unul in aer nici macar nu putem visa....Ora de plecare initial propusa ca 4.00, a fost mutata la 6.00, pt ca am inteles de la cei din Bucuresti ca la ora mai matinala nu circula inca nimic din mijloacele de transport in comun. Ma gandeam ca un taxi costa prea mult daca se vine din alt colt al Bucurestiului si de aceea am ascultat si am mutat ora de intalnire la 6.00. Dar este ok, nu se ajunge chiar cum am dorit, dar daca se merge bine se pot face si 10 ore cu pauze cu tot. Rugamintea este sa se ajunga mai repede de ora 6.00, aceasta este ora de plecare, nu cea de intalnire. La ora 6.10 acesta are sa plece din locul stabilit ca intalnire. Deci cei care stiti ca va treziti mai greu, care aveti mai mult de traversat prin Bucuresti, luati-va toate masurile sa ajungeti la timp, va rog mult. Sunati-va intre voi, tineti legatura, astfel incat sa va asigurati ca ajungeti la timp si nimeni nu va ...ramane in Bucuresti. Este drum lung de facut pana la Ocna Sugatag si dimineata nerabdarea celor sositi la timp este destul de mare, asa ca repet rugamintea, programati-va sa veniti la timp.
Magda, este ok daca pleci la 8.00 din Slatina, cred ca la 11.15 esti in Sibiu si dupa o cafea intre trandafirii din gradina, putem pleca mai departe.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #71 : Luni, 06 Iunie 2011, 18:00 »
Cascada Cailor, cea pe care o sa o vedem sambata, este cea mai mare cadere de apa din tara noastra. Cascada are peste o suta de metrii. Are o legenda pe care am v-o povestesc acolo...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #72 : Luni, 06 Iunie 2011, 18:02 »
Multumim Gigi.

Dar ma gandeam, in timp ce citeam ... daca am face niste alarme desteptatoare cu rasul meu :D :D :D
Tot voiati voi sa-l valorificati  ;)
nihil sine deo

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #73 : Luni, 06 Iunie 2011, 20:25 »

eu tot n-am inteles unde va parca autocarul.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #74 : Luni, 06 Iunie 2011, 20:39 »
Intrarea principala la TIB, dinspre Piata Scanteii.