Autor Subiect: Dependentele  (Citit de 152814 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
Răspuns: Dependentele
« Răspuns #60 : Sâmbătă, 26 Martie 2011, 22:53 »
dependenta de munca o consider ca un refugiu al problemelor zilnice .....

din pacate nu repari o problema cu alta ( dependenta de munca) - bine este sa vezi care este motivul pentru care iti place mai mult la munca si sa indrepti cauza. dependenta de munca (sau orice altceva este un efect nu o cauza).
sau poate faci parte cazul oamenilor fericiti care au la baza meseriei un hobby  ~ si atunci lucrurile stau cu totul altfel

Offline giovis85

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
« Răspuns #61 : Sâmbătă, 26 Martie 2011, 23:02 »
nu e un hobby e o munca banala dar imi place,imi pasa mai mult de munca decat de mine si asta nu e bine deloc
Daca un prieten te-a tradat nu regreta oricine oriunde peste tot este cineva care vrea sa iti faca rau dar tu nu trebe sa suporti o sa iti treaca nu regreta nu tia fost un prieten adevarat

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #62 : Sâmbătă, 26 Martie 2011, 23:14 »
nu conteaza cat de banala este munca ~ am vazut vanzatori de ziare care fredonau si se vedea ca le place ce fac.
si asta cu "imi pasa mai mult de munca decat de mine"  ~ eu nu cred .  iti pasa de ceea ce te face sa te simti bine.

Offline giovis85

• Full Member
« Răspuns #63 : Duminică, 27 Martie 2011, 02:10 »
si etnobotanicile astea pana la urma sunt legale sau nu,de ce nu face nimeni nimic sa desfinteze magazinele de vise?
Daca un prieten te-a tradat nu regreta oricine oriunde peste tot este cineva care vrea sa iti faca rau dar tu nu trebe sa suporti o sa iti treaca nu regreta nu tia fost un prieten adevarat

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #64 : Duminică, 27 Martie 2011, 08:36 »
de ce nu face nimeni nimic sa nu mai existe droguri?

de ce nu face nimeni ceva sa nu mai existe dependente ?

dar noi facem ceva ?

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #65 : Duminică, 27 Martie 2011, 09:19 »
desi se cunosc cauzele,
multi fac abia atunci cand realizeaza ca dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea ...
nihil sine deo

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #66 : Duminică, 27 Martie 2011, 10:14 »
am sa incerc sa va raspund : se pare ca "lupta" impotriva substantelor care dau dependenta este destul de dificila .

si etnobotanicile astea pana la urma sunt legale sau nu,de ce nu face nimeni nimic sa desfinteze magazinele de vise?

interzicerea lor pe piata duce automat la comertul ilicit care este ci mai greu de controlat.  probabil ca vor fi interzise la un moment dat.
deocamdata sunt legale ~ ideea este ~ ca la orice pe lume asta ~ nu te obliga nimeni sa consumi asa ceva .ca si alcoolul - nu ti-l toarna nimeni pe gat .

de ce nu face nimeni ceva sa nu mai existe dependente ?

dependenta este o boala la fel ca si cancerul - nu o poti desfiinta ~ tot ceea ce se poate face in momentul de fata este sa o depistezi si sa incerci sa o tii sub control.
la ora actuala medicina nu are tratament pentru dependente, nici macar nu se stie cum se declanseaza si de ce unii oameni sunt afectati si altii nu. se pare ca exista o gena care la unii oameni se activeaza si devin alcoolici si la altii nu.

cei care se drogheza nu se mai vindeca ~ ei devin dependenti pentru toata viata ~ ceea ce pot face este sa lupte si sa devina abstinenti prin internari in sectii de detoxifiere si apoi prin consiliere ~ cam ce vedem prin filmele americane.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #67 : Duminică, 27 Martie 2011, 10:17 »

deocamdata sunt legale ~ ideea este ~ ca la orice pe lume asta ~ nu te obliga nimeni sa consumi asa ceva .ca si alcoolul - nu ti-l toarna nimeni pe gat .

Exact ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #68 : Duminică, 27 Martie 2011, 11:10 »

ce facem totusi cu acea curiozitate care determina primele contacte cu etnobotanicele sau drogurile.
sigur toti am vazut pe la televizor cazuri disperate ( filmati din spate si vocea blurata) care povestesc despre cat de mic este pasul de la a incerca o data sa vezi despre ce este vorba si apoi constati imposibilitatea de a renunta.

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #69 : Duminică, 27 Martie 2011, 11:37 »
am colegi si am cunoscut oameni care au incercat si atat :) m-am bucurat stiind ca se poate :)

Offline giovis85

• Full Member
« Răspuns #70 : Duminică, 27 Martie 2011, 13:25 »
patronii acestor magazine ar trebui inchisi omoara tinerii,ce sapca mea vad aia in etnobotanice nu inteleg eu nici nu fumez dar decum sa ma droghiez eu acum sunr dependent de singlescamp dar stiu ca nu dauneaza grav sanatatii doar inbunatateste starea de spirit si alunga gandurile negre

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #71 : Duminică, 27 Martie 2011, 14:31 »
....eu acum sunr dependent de singlescamp dar stiu ca nu dauneaza grav sanatatii doar inbunatateste starea de spirit si alunga gandurile negre

dauneaza grav doar .... singuratatii ;D

Offline giovis85

• Full Member
« Răspuns #72 : Duminică, 27 Martie 2011, 15:10 »
pai acum nu sunt singur va am pe voi,am primit un email salvator si culmea era la spam asa am aflat de voi si nu imi pare rau ca am intrat aici

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #73 : Duminică, 27 Martie 2011, 15:15 »
sunt decis sa renunt la toate dependentele in afara uneia: dependenta de Dumnezeu.

Daca vorbesti de acel Dumnezeu fain, milostiv si care-si iubeste fii si fiicele, aka Tatal Nostru, intentia lui nu e sa fim dependenti de el, nu asta isi doreste. Ci doar sa-l respectam. E mare diferenta intre a respecta si a fi dependent.

Oricum, daca ma gandesc la Dumnezeu din perspectiva oamenilor, El e o mare nebuloasa. Fiindca ba e bun si milostiv, ba e tiran. Si cum pentru multi, Dumnezeu pare a fi sursa atata a celor bune, cat si a celor rele, ma intreb atunci care e mai e rolul diavolului in mitologia religioasa? De ce se mai teme lumea de el daca tot Dumnezeu e acela care canta si partiturile lu' musiu Satana? :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #74 : Duminică, 27 Martie 2011, 15:36 »
Dumnezeu este asa cum si-l inchipuie fiecare dintre noi!