Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
micaela:
am inteles, Caro. Da, si eu am sustinut mereu ca povestile ne inoculeaza un ideal pe care apoi il cautam in viata, in mod nerealist. e de remarcat ca niciodata nu se hazardeaza in zona de dupa casatorie. partea aceea se concentraza intr-un laconic "si au trait fericiti pana la adanci batraneti". :)
vreau si eu e-cartea de la guess. :) va trimit si eu e-bookuri din zona "noii" spiritualitati.
Caroline:
"Iată caracteristicile unei femei care s-a vindecat de iubirea excesivă:
1. Se acceptă pe sine în totalitate, chiar dacă mai vrea să schimbe ceva la personalitatea ei. Există o iubire de sine şi un respect de sine pe care le nutreşte sincer şi le sporeşte deliberat.
2. îi acceptă pe ceilalţi aşa cum sunt şi nu încearcă să-i schimbe ca să-şi satisfacă dorinţele.
3. îşi analizează sentimentele şi atitudinile faţă de orice aspect al vieţii ei, inclusiv sexualitatea.
4. Apreciază orice aspect al sinelui său: personalitatea, înfăţişarea, convingerile şi valorile, trupul, interesele şi realizările. Se autovalidează şi nu mai caută o relaţie care să-i dea sentimentul propriei valori.
5. Respectul ei de sine a atins cota la care se bucură de compania altora, în special a bărbaţilor care sunt buni aşa cum sunt. Nu are nevoie să se simtă solicitată ca să aibă sentimentul propriei valori.
6. Este deschisă şi încrezătoare în persoanele potrivite". Nu-i este teamă să se lase cunoscută la nivel personal profund, dar
nu se expune exploatării celor care nu sunt interesaţi de starea ei de bine.
7. îşi pune întrebări: Este această relaţie potrivită pentru mine? îmi dă posibilitatea să dau la iveală tot ce e mai bun în
mine?"
8. Când o relaţie e distructivă, femeia are puterea să renunţe la ea fără să cunoască depresia handicapantă. Are un cerc de
prieteni care o susjin şi preocupări sănătoase care o ajută să depăşească momentele de criză.
9. Dă importanţă, mai presus de toate, propriului ei sentiment de seninătate. Toate luptele, drama, haosul din trecut şi-au
pierdut puterea de atracţie. Se auto-protejează, are grijă de sănătatea şi starea ei de bine.
10. Ea ştie că o relaţie, pentru a merge bine, trebuie stabilită între parteneri care împărtăşesc valori, interese şi idealuri
asemănătoare şi care apreciază, fiecare în parte, intimitatea. Ea ştie, de asemenea, că e demnă de tot ce-i poate oferi viaţa mai
bun."
Robin Norwood - "Femei care iubesc prea mult"
Ti-o trimit imediat pe email.
Eu pot sa spun ca le-am bifat pe toate (mai am putin de lucru la punctul 4...), in timp ce, pe vremea cand scriam poezia aia, nu as fi bifat aproape niciuna. :)
micaela:
super. ma incadrez. :)
eu zic sa bifezi si 4, ca nu ai niciun motiv sa nu. ;)
multumesc. o s-o citesc cu interes. :)
Caroline:
--- Citat din: micaela din Sâmbătă, 22 Septembrie 2012, 22:39 ---eu zic sa bifezi si 4, ca nu ai niciun motiv sa nu. ;)
--- Terminare citat ---
;D Pe tine nu te-am crezut de prima data, da' de data asta chiar m-am convins. :strambatura:
Emi 53:
Am citit cartea acum 10 ani imediat dupa divort ,si m-am identificat cu femeia care este dependenta de iubirea excesiva.Mi-a placut abordarea acestei dependente,dar culmea este ca nu imi amintesc defapt concluziile de vindecarea a acestei iubirii excesive Citiind caracteristicile de vindecare a iubirii excesive sunt bucuroasa ca le-am bifat pe toate. :happy:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă