Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (73/110) > >>

Caroline:
Si ca sa nu ne intoarcem, urmeaza ascetismul... placerea suprema, derivata din non-placeri. Scuze, poate ca sunt sarcastica, dar am considerat dintotdeauna ca nerecunoasterea placerii ca mod de viata e o culme a ipocriziei. Exista o placere ascunsa chiar si in masochism, vendeta, autoflagelare etc. Parerea mea - acest gen de placere este cel mai parsiv, fiindca condamna toate celelalte placeri firesti, naturale. Religiile sunt o apoteoza, de fapt, a placerii sublimate in scopuri nobile. Cat de nobile sau nu... faptele vorbeste.  >:D

Emi 53:
Eu am fost dependenta de tigarii.ani de zile am fumat fiind sigura ca ma las cand vreau,tipic pt un dependent. fiind o fire cu multa vointa  am realizat cam tot ce imi puneam in cap. Socul mare a fost cand mi-am dat seama ca aceasta dependenta este o adevarata provocare , ca vointa nu este suficienta ,pt. ca vointa aveam nu fumam,informatii medicale aveam pt. ca aceasta imi este meseria,rational stiam tot, dar eu ma simtiam trista si fara chef de viata.Ce ma ajutat pe mine a fost o noua perceptie asupra mea adica pur si simplu am acceptat ca sunt dependenta ,ca  trebuie sa recunosc ca am o problema ,ca nu imi scade respectul de sine pt. ca am o problema.In final am iesit invingatoare ,nu mai fumez de 10 ani.Prin exemplu personal am ajutat multi pacientii, pur si simplu recunoscand in fata lor ca si am avut o problema si am invins-o.asa ca daca eu am putut oricine poate. succes

almi_gabi:
emotionanta Emi povestea ta ! redescoperirea ta ca persona te-a ajutat sa treci peste o dependenta care isi demonstrase puterea! as vrea ca multi oameni sa reuseasca ceea ce ai reusit tu si sper ca exemplul tau sa ii ajute
felicitari!  :)

Caroline:

--- Citat din: Emi 53 din Joi, 05 Aprilie 2012, 15:34 ---Eu am fost dependenta de tigarii.ani de zile am fumat fiind sigura ca ma las cand vreau,tipic pt un dependent. fiind o fire cu multa vointa  am realizat cam tot ce imi puneam in cap. Socul mare a fost cand mi-am dat seama ca aceasta dependenta este o adevarata provocare , ca vointa nu este suficienta ,pt. ca vointa aveam nu fumam,informatii medicale aveam pt. ca aceasta imi este meseria,rational stiam tot, dar eu ma simtiam trista si fara chef de viata.Ce ma ajutat pe mine a fost o noua perceptie asupra mea adica pur si simplu am acceptat ca sunt dependenta ,ca  trebuie sa recunosc ca am o problema ,ca nu imi scade respectul de sine pt. ca am o problema.In final am iesit invingatoare ,nu mai fumez de 10 ani.Prin exemplu personal am ajutat multi pacientii, pur si simplu recunoscand in fata lor ca si am avut o problema si am invins-o.asa ca daca eu am putut oricine poate. succes

--- Terminare citat ---

Eu nu m-am simtit niciodata "vinovata" ca sunt dependenta de nicotina, ba mai mult, abia de curand am trecut de la faza cu fumatul e cool la m-am plictisit sa mai fumez, trebuie sa fac o schimbare. Si mi-am propus ca din vacanta sa-mi schimb modul de viata total, de la vicii la ceva mai multa organizare si miscare... Nu stiu nici eu ce o sa ma fac cu depresia inerenta sevrajului, nici cat o sa ma tina perseverenta mea ioc. Da' daca de fiecare data cand vreau sa ies pe balcon la tigara, ies ca sa fac cate 20 de genoflexiuni, poate-mi "trece".  ;D

Guesswho:
io n-am vicii, ce ma fac?  :-\

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă