Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (55/110) > >>

Sara:

--- Citat din: micaela din Vineri, 20 Ianuarie 2012, 22:21 ---Un prieten iti ofera caldura si prietenia lui, empatia si atat. E deja enorm.

--- Terminare citat ---

Enorm inseamna prea mult? Sau doar mult? Sau ...doar firesc?
Uitandu-ma in jur observ ca notiunea de prietenie si-a pierdut mult din adevaratul ei inteles...

Caroline:

--- Citat din: marcutza din Duminică, 20 Martie 2011, 16:56 ---"sunt decis sa renunt la toate dependentele in afara uneia: dependenta de Dumnezeu."
frumos  :-*

--- Terminare citat ---

Frumos... pamflet!  ;D

Caroline:
Titlul de inceput era: Dependentele - refugiu, placere sau abuz

Hai sa facem inventarul:
- am stat de la 3 la 12 ore in aeroporturi si pana la 12 ore in tren fara sa fumez si primul lucru cand am iesit nu a fost sa-mi aprind o tigara
- am fost in delegatii de 3000 km in 7 zile si, daca nu erau alti fumatori in masina, nu am oprit masina ca sa fumez, m-am rezumat la tigara de dupa mesele principale, la restaurant
- nu fumez 6 ore la scoala, ca nu e voie, iar in serviciile anterioare aveam 2 - 3 pauze de tigari pe zi, si n-am simtit nicio modificare, nici macar nervozitate
- daca mi se termina tigarile duminica, de cele mai multe ori mi-e lene sa ma mai duc la non-stop si stau pana luni, ca sa deschida magazinul de peste drum
- daca fac efort (munte, bicicleta), desenez sau altceva, "uit" sa fumez
- daca merg la o onomastica, chef, revelion unde sunt singura fumoatoare nu fumez mai mult de 3 - 4 tigari toata noaptea
- daca fumez, nu fumez in aceeasi camera cu membrii familiei, prietenii sau colegii care nu fumeaza
- pana acum, am stat pana la 3 saptamani fara sa fumez... si n-am patit nimic gen sevraj, doar ca am pus pe mine 7 kg si m-am speriat.

Totusi...
- chiar daca nu am fumat toata ziua sau mai multe zile, cand am nevoie de un refugiu doar cu mine insami (scriu, lucrez la un proiect etc.) fumez
- cand e frig fumez mai putin, cand e cald afara, mai mult
- cand sunt in compania fumatorilor, fumez mai mult (un fel de apartenenta sau complicitate)
- cand iau o pauza, ies la o cafea, la un pahar de vin... prefer sa nu ies decat sa nu fumez
- cand am zile proaste sau goale - nimic placut, doar "datorii" de indeplinit - fumez de rup...

Cu alte cuvinte, variez de la 4 la 40 de tigari pe zi, in functie de cele de mai sus, de 20 de ani incoace +/- perioadele in care "ma las".

Sunt sau nu sunt dependenta?
Si in ce masura ii afecteaza asta pe cei din jurul meu?

silviu:

--- Citat din: caroline ---m-am rezumat la tigara de dupa mesele principale, la restaurant
--- Terminare citat ---
nici io nu renunt la tigara de dupa 8)

Caroline:

--- Citat din: silviu din Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012, 09:56 ---nici io nu renunt la tigara de dupa 8)

--- Terminare citat ---

Nu ridic manusa...  ;D

Apropos, cate din liniute de mai sus poti bifa in ce te priveste?  8)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă