Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
Caroline:
--- Citat din: manghel din Duminică, 11 Decembrie 2011, 11:44 ---vreau sa fiu dependent de iubire si de fericire si sa ma si tratez cu ajutorul unei persoane care sa sufere de aceleasi dependente ;D
--- Terminare citat ---
Asta se numeste "dependenta afectiva" si da cazuri grave pe tema asta, la psihiatrie.
Ideal ar fi nu sa-ti fii "carja" reciproc, ci sa ai atat de multe de oferit, incat sa nu le mai poti duce singur. Chiar am intalnit odata un tip care refuza orice relatie de "unit singuratatile".
Sa nu mai ai nicio dependenta, nici macar benefica, e un vis de yoghin... ::)
manghel:
eram foarte ironic,dar se pare ca tonul ironic nu a fost sesizat. nu sunt dependent de nimic si nici nu imi doresc,ba chiar dinpotriva,oarecum imi convine starea din acest moment pentru ca ma pot ocupa de multe alte lucruri care imi dau un sentiment de satisfactie dar nu sunt dependent nici de libertism. pur si simplu traiesc,fara alte constrangeri.
p.s. dependentele sunt slabiciuni ale oamenilor si ma refer la puncte foarte slabe pe care daca le cunoste cineva poate exploata pe acea persoana cat si cum doreste.
Caroline:
Concluzia: mai bine ironic decat naiv... nu? 8)
manghel:
sa zicem ca da,dar candva ajungi in starea asta pentru ca te astepti la orice de la viata si incepi sa faci haz din aproape orice,asa ca da de aici vine si ironia dar naivitatea atat timp cat sti ce vrei,sti ce poti,iti sti limitele si posibilitatile nu are loc naivitatea si inca ceva transpunerea tuturor sanselor si a posibilitati de a realiza ceva in simple procente este destul de bine :D
Sara:
--- Citat din: Caroline din Duminică, 11 Decembrie 2011, 19:43 ---Sa nu mai ai nicio dependenta, nici macar benefica, e un vis de yoghin... ::)
--- Terminare citat ---
Dependentele, indiferent ca sunt benefice (zicem noi) sau nu, nu sunt sanatoase. Deci, nu exista dependente benefice, ci doar lucruri, evenimente, oameni care ne fac bine atata timp cat nu ne atasam de ei/ele. Adica sa le/ii lasam sa "curga" prin vietile noastre si sa le dam drumul atunci cand doresc sa plece, fara ca noi sa suferim atunci cand nu mai beneficiem de roadele prezentei lor.
Cand suferi dupa ceva anume, suferi din cauza dependentei.
Si da, poate fi un vis care se poate transpune in realitate din ce in ce mai mult, functie de eforturile fiecaruia.
Dar as dori sa mentionez inca ceva: nu doar yoghinii aspira la asa ceva.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă