Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (42/110) > >>

bit:
Urasc inventia numita telefon mobil. Si nu il consider nici pe departe o forma de dependenta. Il car dupa maine numai cand sunt obligat. Ii vad utilitatea in cazul comunicarilor urgente si atat. Atunci, intr-adevar, e o minune tehnologica, altfel e un rahat care-mi bombardeaza bulbul rahidian cu microunde. Prefer tete-a-tete deoarece vad asta si ca un mod de a arata respect fata de interlocutor. Da, cu siguranta urasc mobilul. Ca si comunicarea (excesiva) prin intermediul internetului. Sunt moduri de alienare, de pierdere a contactului cu viata. A spus frumos cineva (cred ca aici in SC),  daca ne place cineva, noi nu ne dam Like-uri. Sau SMS-uri.

bit:
In alta ordine de idei, dependente sunt cele de droguri, de alcool, de cafea (cred ca cea mai putin nociva) sau de tutun (pe asta am simtit-o pe pielea mea timp de 15 ani). Dupa ce scapi -daca scapi- trebuie sa-ti fie clar un lucru: tentatia ramane. Si te lupti cu ea toata viata. De fapt, te lupti cu un alter ego care se estompeaza in timp. Partea frumoasa e cum reusesti sa nu cedezi.

almi_gabi:
bitek - dependentele sunt de multe feluri - doar ca cele enumerate de tine sunt in general cele mediatizate- dar tot ceea ce presupune repetarea excesiva si pierderea controlului , toleranta sporita fata de un tip de comportament , consecinte daunatoare intr-unul sau mai multe domenii de viata reprezinta o dependenta

ea poate fi de narcotice, alimente si bauturi , persoane,  munca, medicamente, retele de socializare etc..... si ele afecteaza comportamentul persoanei prin neglijarea activitatilor normale vietii

odata declansate aceste dependente trebuiesc tratate - iar "partea frumoasa e cum reusesti sa nu cedezi" - aici intervin mai multi factori de ajutor pentru ca de cele mai multe ori o dependenta nu se poate trata prin simpla abtinere

bit:
De acord, nu sapi doar cu vointa. Eu ma refeream la faptul ca e o lupta sa te mentii "curat".

janeta:
iaca aici un film , trist de altfel , care explica destul de clar cum ne sunt create dependentele si cum alergam de buna voie catre ele , devenind astfel o masa aproape fara identtate  dar foarte buna de manevrat , manipulat si , in special , de exploatat . sclavii lumii moderne , probabil cei mai umiliti din intreaga istorie a omenirii datorita faptului ca ajung ei insisi sa-si cerseasca statutul de sclav ...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă