Aici se discuta > Subiecte generale

Dependentele

<< < (39/110) > >>

almi_gabi:
Din studii efectuate pe persoanele care au dezvoltat o dependenta fata de o anumita categorie de substante sau lucruri s-a constatat ca de cele mai multe ori acestora nici nu le placea gustul sau efectul produs de acestea  - ba chiar simteau dezgust fata de tutun, drog, alcool, etnobotanice  - nu intelegeau internetul si aplicatiile gen facebook. Ceea ce ii conduce spre aceste dependente este de cele mai multe ori faptul ca persoane din anturajul lor folosesc asa ceva , ca sunt la indemana si se gasesc pretutindeni – si pentru a se integra si darama bariere ajung sa le foloseasca fara a realize la inceput ca astfel apare in  organism o necesitate permanenta pentru aceste produse – declansarea dependentei.

fortuna777:

sa stii ca asa e gabita...am fumat pana acum aproape 4 ani cand am reusit in sfarsit sa renunt la tigara...Nu mi-a placut niciodata gustul tigarii, de aceea asociam tot timpul tigara cu cafeaua, cu ceva lichid de baut, ba chiar si cu ciocolata, guma de mestecat sau dropsurile... Nu puteam sa fumez "pe uscat"

almi_gabi:
forti, ceea ce am scris , am aflat dintro discutie cu un psiholog implicat in studiul dependentelor. in ultima vreme ma intereseaza tot mai mult acest aspect. nu pentru mine personal ci pentru ca incerc sa-mi explic prin ce trec cei care au astfel de probleme.

felicitari pentru reusita de a te lasa de fumat -caci este o reusita - inseamna ca ti-ai dorit intradevar sa te lasi de fumat.

silviu:
eu am fumat pana acum 5 minute.

almi_gabi:
probabil te-ai lasat - pana la urmatoarea tigara  ;D - apoi te lasi din nou - e foarte usor  :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă