Aici se discuta > Subiecte generale
Dependentele
optimus sum:
multi avem copii, si un cui ni se strecoara in inima de cate ori copii pleaca temporar de langa noi iesind de sub supravegherea noastra. rog pe care stiu despre ce este vorba sau au ceva mai multe informatii sa ne sfatuiasca , cum putem evita ca ale noastre dragi odrasle sa nu devina dependente de droguri.
micaela:
la mine a mers cu explicatia prieteneasca. de mic i-am explicat cam care sunt capcanele si mecanismele dependentelor. L-am manipulat, putin. ;D niciodata insa nu i-am povestit sub semnul "interdictiei" caci asta l-ar fi pus "pe picioarele din spate" si-as fi obtinut contrariul. abordarea prieteneasca, nescolastica, e cea mai buna. insa, e drept, conteaza si structura copilului. cu invatatul nu mi-a prea iesit in cazul pustiului. fi-mea, insa, e brici, fara sa-i stau la spate. cat despre dependente, n-am nicio teama in ce o priveste. s-a nascut inteleapta rau.. :D
marcutza:
una din dependentele lumii moderne, solarul.
exista femei care sunt cu adevarat dependente de aceasta facilitate moderna. Boala lor, numita "tanorexie".
termenul "tanorexie" poate fi interpretat ca fiind o combinatie intre "tan" (bronz) si anorexie, este similara anorexiei nervoase.
persoana in cauza simte ca nu este niciodata suficient de bronzata, asa cum anorexicul nu se simte niciodata suficient de slab.
optimus sum:
Civilizatia si izolarea tot mai accentuata a individului in cotidianul din ce in ce mai stresant si frustrant , au dus la un nou tip de dependenta..dependenta de computer...
Dependenta de socializare prin site-uri de genul Singles camp, sper sa o transformam din dependenta in virtual , intr-o relationare in real life minunata. :P
Acesta este si esenta proiectului lui Gigi, asa cum o vad eu, sa foloseasca forumul acesta pentru a scoate indivizi dintr-o solitudine si interiorizare neomeneasca si periculoasa si de ai aduce in relatii NORMALE, de socializare reala prin iesirile Singles Camp.
micaela:
da, si nici macar nu e rau...e un mod de a gasi oameni cu care ai afinitati, chiar daca nu-ti sunt in proximitatea fizica. daca amicitia se poate transpune in real life, e cu atat mai frumos. proiectul asta este unul foarte inteligent. nici nu ma mira: ma gandeam demult la ceva de genul asta, insa fara partea turistica, e drept. :D numai ca eu n-am avut nici rabdare, nici energie, nici, nici, nici... si intre timp, dl. Gigi mi-a furat ideea. :D :D
glumesc, da?!? :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă