Arhiva > Arhiva
Stiati ca.....
Caroline:
... din cauze total independente de consumul alimentelor cu colesterol, cum ar fi: stresul, excesul de medicamente, fumatul, alcoolul etc.
Matei:
--- Citat din: luciamanta din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 16:20 --- Stiati ca ficatul produce 80% din colesterolul din corp? Tot el proceseaza si asigura eliminarea surplusului. Daca la analize colesterolul total ti-a iesit mai mare de 200 mg/dl, una dintre cauze poate fi suprasolicitarea ficatului.
--- Terminare citat ---
si dupa luciamanta (am aflat dintr-o postare de-a ta de astazi ca ai fi mihaela manta si astfel am elucidat indoiala in legatura cu id-ul tau de pe forum :)), am aflat de la caro:
--- Citat din: Caroline din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 19:43 ---... din cauze total independente de consumul alimentelor cu colesterol, cum ar fi: stresul, excesul de medicamente, fumatul, alcoolul etc.
--- Terminare citat ---
alimente cu colesterol, nu cine stie ce; exces de medicamente: nu iau nici un fel de medicament; fumat: nu; alcool: nu; stress: da; daca mai bifam un nu aici la o alta rubrica ;), probabil cineva nu ar mai fi rabdat si ar fi zis "da' pentru ce mai traiesti, omule?"; pe langa cele mentionate de caro, mai e una: bagajul genetic.
in plus se spune ca barbatii nu prea au tendinta de a avea colesterolul mare... si totusi.
btw, caro, faina bulboana din avataraul tau! :) ma cam ia ameteala privind-o!
steliana:
--- Citat din: Matei din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:19 ---btw, caro, faina bulboana din avataraul tau! :) ma cam ia ameteala privind-o!
--- Terminare citat ---
se numeste energie iar Caro se minuneaza de efectul "bulboanei" ;)
Caroline:
Da, Stel, si pe mine ma ia ameteala... privindu-ma. ;D
Bagajul genetic este un potential, nu un dat. Putem contine gene care sa ne predispuna pe linie familiala la colesterol marit, pe care sa nu le activam niciodata. Sau putem sa nu avem predispozitie, si totusi sa avem colesterol marit. Am uitat un motiv: colesterolul este legat si de ciclul de formare a hormonilor sexuali din cortzon. Altfel spus, acelasi hormon numit cortizol sau hormon de stres poate fi corelat atat cu stresul, cat si cu cresterea colesterolului. In fond, e o adaptare a organismului: in conditii de stres, tinde sa directioneze rezervele calorice grase circulante pentru "lupta" si mai putin pentru reproducere. ;)
micaela:
--- Citat din: Caroline din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:32 ---Da, Stel, si pe mine ma ia ameteala... privindu-ma. ;D
Bagajul genetic este un potential, nu un dat. Putem contine gene care sa ne predispuna pe linie familiala la colesterol marit, pe care sa nu le activam niciodata. Sau putem sa nu avem predispozitie, si totusi sa avem colesterol marit. Am uitat un motiv: colesterolul este legat si de ciclul de formare a hormonilor sexuali din cortzon. Altfel spus, acelasi hormon numit cortizol sau hormon de stres poate fi corelat atat cu stresul, cat si cu cresterea colesterolului. In fond, e o adaptare a organismului: in conditii de stres, tinde sa directioneze rezervele calorice grase circulante pentru "lupta" si mai putin pentru reproducere. ;)
--- Terminare citat ---
se leaga toate: stresul, suferinta ficatului, cresterea colesterolului si... depresia care e provocata si ea de secretia de cortizol a suprarenalelor...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă