Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Singuratatea in doi
adda:
--- Citat din: silviu din Duminică, 05 Iunie 2011, 10:07 ---
Anxietate, senzaţiea de singurătate, stimă de sine scăzută şi tristeţe sunt cele mai importante trăiri ale micuţilor, "victime" ale divorţului părinţilor. Efectele negative se resimt şi prin prisma rezultatele şcolare, care scad drastic.
--- Terminare citat ---
Copii cred ca sufera si atunci cand parintii raman impreuna, dar nu se mai inteleg...ii afecteaza certurile, discutiile in contradictoriu...se creeaza o tensiune pe care o simte toata lumea.
Ma gandesc ca poate pe copii ii ajuta mai mult discutiile si sa li se explice situatia, decat sa traiasca la nesfarsit intr-un mediu tensionat.
silviu:
in orice familie exista certuri si discutii contradictorii care ii afecteaza pe copii :(
adda:
asa este...exista certuri in orice familie, dar nu mereu, daca relatia este bazata pe iubire sigur exista si impacari :)
fortuna777:
de acord cu tine adda :)...un copil nu poate fi fericit intr-o familie dominata de ostilitate, agresiune si stari tensionate :-[...e o mare pacaleala sa spui ca stai intr-o casnicie de dragul copiilor...copiii inteleg mai bine decat ne inchipuim noi ce se intampla cu parintii lor...Colipul meu nu avea impliniti 3 ani cand m-a intrebat: "mama, tu de ce nu-l pupi pe tata?"...cand l-am intrebat de ce sa-l pup, el mi-a raspuns: "ca sa te iubeasca" :)...Deci el la varsta aceea si-a dat seama ca intre mine si tatal lui nu mai exista dragoste, :(...in ciuda faptului ca niciodata nu l-am facut partas la neintelegerile dintre noi...Dupa 2 ani am divortat si regret ca nu am facut-o mai devreme...Mi-as fi scutit copilul sa traiasca atat de mult timp intr-un mediu ostil, pe care oricat am incercat sa-l maschez el tot l-a perceput... :-[
lotus_flower:
--- Citat din: silviu din Duminică, 05 Iunie 2011, 11:34 ---in orice familie exista certuri si discutii contradictorii care ii afecteaza pe copii :(
--- Terminare citat ---
da, Silviu, exista ....dar mai exista si iubire si dorinta de a le gasi o solutie...nu orice conflict e menit a fi un bau-bau...acel conflict poate avea si menirea de a dezamorsa ceva si a limpezi anumite lucruri...dar intelepciunea de a armoniza contrariile vine cu timpul si cu acceptul celor doua parti ....eu , personal, nu sunt de acord cu varianta ,,fiecare cu viata lui, si ramanem impreuna sub un acoperis de dragul copiilor".....da, sunt de acord cu varianta ,,ramanem impreuna sa CONSTRUIM ceva CU NOI de dragul copiilor, sa gasim solutii "..
in al doilea rand, nu cred in ,,diverse studii si studiulete" ale ,,diversilor cercetatori si cercetasi" care intr-un an vin cu o ,,descoperire" si in al doilea an vin cu inversul descoperirii.....exista multa manipulare subliminala in diversele stiri....intrebati la sursa copiii.....cand le castigati sinceritatea si increderea....
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă