Cred ca de fapt important este -cum spunem adevarul fara a rani?
intrebarea ta se refera la un adevar neplacut ori dureros presupun , pe care a dori sa-l faci cunoscut cu orice chip , dar fara sa ranesti o persoana care inseamna ceva pentru tine .
eu cred ca daca este vorba despre un comportament care-ti displace la acea persoana la un moment dat , cel mai "cusher" , ca sa zic asa , ar fi sa-ti faci cunoscuta dezaprobarea cat mai transant , dar nu din pozitia acuzatorului . o acuzare implica din partea celuilalt , instinctiv , intentia de a gasi argumente in favoarea sa si scopul de a-l face sa inteleaga ca procedeaza gresit esueaza in cele mai multe cazuri .
daca , insa , este vorba de un adevar dureros situatia este cu mult mai delicata si difera de la persoana la persoana modul in care poate primi un astfel de adevar . o boala grava , un esec major ori , doamne fereste , un deces se fac cunoscute cu mult mai multe menajamente si precautii pentru ca socul produs sa poata fi cat mai usor suportat .
in toate cazurile , insa , eu sunt adepta adevarului , preferabil oricarei minciuni fie ea alba ori neagra .