Cred că există trei condiţii, pentru ca o anumită atitudine să poată fi considerată "morală":
1. În primul rând, să nu fie o chestie pe care o impune şi legea. Dacă legea te obligă să procedezi într-un anumit fel, nu mai poţi considera că din moralitate faci chestia respectivă.
2. Similar cu punctul 1, să nu fie o atitudine impusă - dacă eu îi spun unui puşti: "ridică hârtia aia de jos, că te iau de urechi", el nu se conformează din moralitate, ci din teamă. Dar nici la mine nu poate fi vorba de moralitate, pentru că impun ceva prin ameninţare. În general, asta mă face să nu fiu o persoană morală, pentru că impun adesea lucruri bune, dar prin forţă. Eu mă consolez cu ideea că nu trebuie să fii un om bun, ca să faci lucruri bune.
3. Oamenii trebuie să considere acţiunea respectivă ca fiind "corectă". Asta e partea cea mai complicată. Există oameni care mint, ca să obţină ajutoare sociale şi există prieteni care mint pentru ei. Dar tot se simt jenaţi şi chiar dacă îl consideră fraier pe altul care nu minte, tot tind să-l admire.