Arhiva > Arhiva
Moralitatea de a minti
fortuna777:
--- Citat din: julia din Luni, 11 Iulie 2011, 19:40 ---e acelasi lucru
mitomanie=minciuna patologica
--- Terminare citat ---
mitomania poate fi o stare constienta sau o stare nedeliberata. Eu ma refeream la ultimul caz, cand persoana in cauza nu este constienta de minciuna pe care o spune, situatie care se constituie intr-un simptom patologic
Gheorghe:
ai spus vreodata cuiva ca te-a mintit sau ca te minte si s-a dovedit pana la urma ca nu te-a mintit ci a spus adevarul ? mai grav: ati spus vreodata despre cineva ca a mintit sau ca a furat sau ca este un nemernic(a), si apoi sa se dovedeasca ca nu a fost asa ? cum se numeste o persoana care minte ceva despre cineva? eu cred ca este mai mincinos decat mincinosul din discutiile voastre.
fortuna777:
--- Citat din: Gheorghe din Luni, 11 Iulie 2011, 21:10 ---ai spus vreodata cuiva ca te-a mintit sau ca te minte si s-a dovedit pana la urma ca nu te-a mintit ci a spus adevarul ? mai grav: ati spus vreodata despre cineva ca a mintit sau ca a furat sau ca este un nemernic(a), si apoi sa se dovedeasca ca nu a fost asa ? cum se numeste o persoana care minte ceva despre cineva? eu cred ca este mai mincinos decat mincinosul din discutiile voastre.
--- Terminare citat ---
nu-mi amintesc sa fi facut asta...iar daca am facut-o vreodata cu siguranta ca m-am simtit ingrozitor de prost si mi-a parut foarte rau...si niciodata nu am facut-o constienta fiind ca gresesc...
niciodata nu am acuzat pe cineva de un lucru de care nu eram absolut convinsa ca este asa...de multe ori adevarul era atat de evident, dar am preferat sa stau in banca mea si sa ma fac ca nu vad...
julia:
micaela:
este absolut adevarat. achiesez.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă