Arhiva > Arhiva

Moralitatea de a minti

<< < (4/44) > >>

almi_gabi:
iulia, eu nu ma prind cand cineva ma minte chiar si daca imi spune.
plec in general de la ideea ca oameni sunt onesti ... ceea ce de multe ori m-a dus la situatii dificile.

micaela:

--- Citat din: almi_gabi din Miercuri, 23 Martie 2011, 17:58 ---iulia, eu nu ma prind cand cineva ma minte chiar si daca imi spune.
plec in general de la ideea ca oameni sunt onesti ... ceea ce de multe ori m-a dus la situatii dificile.

--- Terminare citat ---

aceasta e "credulitatea" tipica omului onest, care greu isi imagineaza ca ceilalti nu sunt la fel. eu mi-am dezvoltat ca antidot mintea. imi trage semnalul de alarma de cate ori "naivitatea" ma imboldeste a lua de bun tot ceea ce se afirma. trist, da' necesar. :D

almi_gabi:
in general nu imi place sa plec de la ideea ca oameni incearca sa ma minta sau pacaleasca - consider ca nu au un motiv intemeiat - probabil de aici "credulitatea" mea.
si onestitatea este o calitate atat de rara incat parca imi pare rau sa renunt la ea doar pentru ca exista mai multi mincinosi pe lumea asta

micaela:

--- Citat din: almi_gabi din Joi, 24 Martie 2011, 13:03 ---in general nu imi place sa plec de la ideea ca oameni incearca sa ma minta sau pacaleasca - consider ca nu au un motiv intemeiat - probabil de aici "credulitatea" mea.
si onestitatea este o calitate atat de rara incat parca imi pare rau sa renunt la ea doar pentru ca exista mai multi mincinosi pe lumea asta

--- Terminare citat ---

nici n-am spus asta. nici eu nu abdic de la onestitatea mea nici daca se instituie minciuna prin lege.  :D ziceam numai ca am invatat sa-mi temperez credulitatea, adica sa fiu mai atenta (in mod intuitiv dar si rational) la "vibratia" de adevar sau minciuna a ceea ce spun cei din jur... asta atunci cand problemele care se pun sunt cu adevarat serioase, sau importante, sau cu posibile consecinte... in rest, nu ma obosesc sa analizez valoarea de adevar a ceea ce se afirma...

silviu:
ei bine, va spun cu sinceritate: eu am mintit si inca mai mint! mai ales prin omisiune. dar ma bucur sa cunosc chiar aici, pe acest forum, persoane care nu au mintit si nu vor minti vreodata.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă