Arhiva > Arhiva
Moralitatea de a minti
fortuna777:
cu totii mintim ...zi de zi...o facem involuntar si de cele mai multe ori din dorinta de a nu supara sau a nu jigni pe cineva. De la minciuna la ipocrizie nu este decat un pas...pe care alegem sa-l facem sau alegem sa ramanem cinstiti cu noi insine in detrimentul unor prietenii false...Cred ca depinde foarte mult pe cine minti si asta iti arata de fapt respectul pe care-l porti persoanei respective...lucru pe care nu-l poti sti decat tu
steliana:
--- Citat din: fortuna777 din Joi, 07 Iulie 2011, 21:31 ---Cred ca depinde foarte mult pe cine minti si asta iti arata de fapt respectul pe care-l porti persoanei respective...lucru pe care nu-l poti sti decat tu
--- Terminare citat ---
cred ca persoana mintita isi pastreaza respectul indiferent de cat este mintita;
si mai cred ca atunci cand cineva minte - indiferent de persoana mintita - se minte pe sine.
fortuna777:
asa este steliana...numai ca cel care minte nu realizeaza ca se minte pe sine...important este ca a obtinut ceea ce si-a dorit, ignorand calea prin care a ajuns la asta. Mincinosul, de regula nu are scrupule, nu are regrete si nu roseste niciodata cand minte...
steliana:
forti, tu poti minti?
eu nu!
ultima data cand m-am intalnit cu prietenii din sc, au vazut totul pe fata mea. nu am putut ascunde nimic. nici nu este nevoie de cuvinte atuci cand exprim o stare. dpmdv consider acest lucru o slabiciune.
sa poti minti ... cere abilitati pe cere nu oricine le are.
ar putea fi asta o calitate de care nu toata lumea dispune?
noroc ca am alte calitati care completeaza lipsa acesteia ...
fortuna777:
nu, steliana...nu pot minti..numai gandul ca as putea minti ma face sa rosesc...In general, sunt o actrita proasta si prefer sa spun omului in fata ce am de spus fara ocolisuri...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă