Autor Subiect: Moralitatea de a minti  (Citit de 54978 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Re: Moralitatea de a minti
« Răspuns #135 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:14 »
eu zic ca duritatea voastra la adresa mincinosilor, este justificata, onorabila dar lipsita de moralitate un picut picut... voi chiar nu a-ti mintit niciodata niciodata? e usor sa blamam niste oameni, sa-i judecam , sa-i ardem pe rug , fara sa stim de fap nici pe aproape ce mecanisme i-au facut sa minta...

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
« Răspuns #136 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:18 »
depinde de minciuna ...alea nevinovate se mai trec cu vederea  ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #137 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:21 »
poti minti si fara voie - nu cunosti toate variantele , toate datele problemei, pentru ca ti-au fost "omise" sau pur si simplu nu s-a deranjat nimeni sa-ti spuna si cand nu cunosti tot adevarul poti minti la randul tau - dar asta de fapt nu mai e minciuna
sau e?

julia

• Vizitator
« Răspuns #138 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:26 »

pai daca unele sunt minciuni nevinovate, altele necesare, de unde incep cele vinovate? cum  le clasificam? dupa ce criterii?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #139 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:29 »
depinde de minciuna ...alea nevinovate se mai trec cu vederea  ;)
Aaaaaaaaaaaa
asa e mai ok , nu? sau o minciuna ramane o minciuna indiferenta cat de nevinovata pare?  ??? ??? ??? ??? ???
poti minti si fara voie - nu cunosti toate variantele , toate datele problemei, pentru ca ti-au fost "omise" sau pur si simplu nu s-a deranjat nimeni sa-ti spuna si cand nu cunosti tot adevarul poti minti la randul tau - dar asta de fapt nu mai e minciuna
sau e?
ar trebui un pic sa fim mai ponderati...:P
minciuna este de blamat , de acord...
dar mincinosii sunt de mai multe feluri si daca ii bagam pe toti in aceeasi oala nu e ok ... unii sunt chiar de pus la zid, altii sunt niste oameni la locul lor si e pacat ...

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #140 : Joi, 07 Iulie 2011, 21:31 »
cu totii mintim ...zi de zi...o facem involuntar si de cele mai multe ori din dorinta de a nu supara sau a nu jigni pe cineva. De la minciuna la ipocrizie nu este decat un pas...pe care alegem sa-l facem sau alegem sa ramanem cinstiti cu noi insine in detrimentul unor prietenii false...Cred ca depinde foarte mult pe cine minti si asta iti arata de fapt respectul pe care-l porti persoanei respective...lucru pe care nu-l poti sti decat tu

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #141 : Joi, 07 Iulie 2011, 22:56 »
Cred ca depinde foarte mult pe cine minti si asta iti arata de fapt respectul pe care-l porti persoanei respective...lucru pe care nu-l poti sti decat tu

cred ca persoana mintita isi pastreaza respectul indiferent de cat este mintita;
si mai cred ca atunci cand cineva minte - indiferent de persoana mintita - se minte pe sine.
nihil sine deo

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #142 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:14 »

asa este steliana...numai ca cel care minte nu realizeaza ca se minte pe sine...important este ca a obtinut ceea ce si-a dorit, ignorand calea prin care a ajuns la asta. Mincinosul, de regula nu are scrupule, nu are regrete si nu roseste niciodata cand minte...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #143 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:29 »
forti, tu poti minti?
eu nu!

ultima data cand m-am intalnit cu prietenii din sc, au vazut totul pe fata mea. nu am putut ascunde nimic. nici nu este nevoie de cuvinte atuci cand exprim o stare. dpmdv consider acest lucru o slabiciune.

sa poti minti ... cere abilitati pe cere nu oricine le are.
ar putea fi asta o calitate de care nu toata lumea dispune?

noroc ca am alte calitati care completeaza lipsa acesteia ...
nihil sine deo

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #144 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:33 »

nu, steliana...nu pot minti..numai gandul ca as putea minti ma face sa rosesc...In general, sunt o actrita proasta si prefer sa spun omului in fata ce am de spus fara ocolisuri...

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #145 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:39 »
Citat
e usor sa blamam niste oameni, sa-i judecam , sa-i ardem pe rug , fara sa stim de fap nici pe aproape ce mecanisme i-au facut sa minta...

pai tocmai ce explicai ceva mai sus despre mecanismul asta , cum ii spui tu . bietul mincinos e un complexat si , din punctul meu de vedere nici prea inteligent ( a nu se confunda cu viclenia , pt ca si prostul poate fi viclean ) din moment ce recurge la subterfugiul asta ca sa-si creeze o imagine acceptabila ori sa iasa dintro incurcatura in care singur a intrat ca...prostul , iertata-mi fie expresia .

norocul meu ( sper ) este ca pe aici nu sunt mincinosi , ca altfel mama-mama ce galagie ar fi fost pe aici  ;D ;D ;D

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #146 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:49 »

janet, cei care mint incearca sa pastreze niste aparente false...din dorinta de a nu pierde ceva, sau de a castiga ceva recurg la minciuna...nu conteaza calea prin care obtin ce-si doresc, nu conteaza ca poate ranesc in drumul lor persoane care nu merita asta...important este sa fie ei deasupra tuturor si in orice imprejurare...scopul scuza mijloacele

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #147 : Joi, 07 Iulie 2011, 23:58 »
eu una mint si ma mint frumos....ii mint pe cei din jurc and ma intreaba ce fac si uneori le raspund ca bine si de fapt mint, mint atunci cand spun ca am treaba unor clienti si de fapt sunt la coafor, mint cand spun unora ca ma suna pe celalt telefon dar de fapt nu mai vreau sa vorbesc...si tot asa
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

silviu

• Vizitator
« Răspuns #148 : Vineri, 08 Iulie 2011, 00:02 »
in sfarsit, o persoana sincera :)

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #149 : Vineri, 08 Iulie 2011, 00:08 »
pai Silviu, daca asta e adevarul de ce sa MINT?
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler