Autor Subiect: Jurnalul intim  (Citit de 29781 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pe_jumate

• Vizitator
Răspuns: Jurnalul intim
« Răspuns #45 : Miercuri, 31 Martie 2010, 23:29 »
eu infiintam un jurnal ori de cate ori ma apucam de slabit.. scriam acolo ce anume si cat mancam, pe zile si ore, ca sa ma incurajez singura si sa nu cedez.. dupa prima lipotimie, am aruncat jurnalul de "regim" si am inceput unul de trasabilitate a cheltuielilor.. bun si ala pana la prima invitatie la munte cu colegii de grupa, cand am cumparat totul dintr-o data ca sa fac impresie (ce prostie!) si am dat peste cap trasabilitatea.. asa .. pe urma a venit unul cu iubirile secrete si nemarturisite, era de fapt un sir de intrebari pe care mi le tot puneam retoric si la care nu stiam niciodata sa raspund... si culmea, prima cerere de casatorie din viata mea, a venit in camera de camin din Regie (P11, cam 303), cand, la asolvira facultatii si inainte de a parasi campusul universitar penru totdeauna, o sasoaica care nu mai e demult acum in Romania si care era atunci cea mai buna prietena pe care o aveam, m-a intrebat: vrei sa fii sotul meu? nu radeti, la momentul acela, intrebarea avea un sens precis, si anume era o confirmare a faptului ca aveam o cumunicare exceptionala si ca ne intelegeam extraordinar dar, uf... cum se joaca uneori natura cu noi!

Offline Crista

• Full Member
  • Mesaje postate: 230
« Răspuns #46 : Marți, 06 Aprilie 2010, 21:13 »
La intervale regulate notez ce se intampla in viata copiilor,o fac de ani de zile cand scriam cuvintele personalizate pe care le foloseau cu atata naturalete incat ma intrebam cum mai avem nevoie de reguli ca sa inventam o limba...Acum imi notez prima prietena adusa acasa,primul barbierit - in ordine inversa - si imi dau seama ca suplinesc lipsa fotografiilor clasice,pe hartie...cele pe calculator nu ma satisfac .Nici nu stii cat de bine imi face sa rememorez cum a fost cutare zi din viata noastra.A mea prin a lor,pana mai pot.

Offline mikyboy

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 71
« Răspuns #47 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 15:20 »
Am avut mai multe tentative de a incepe un jurnal si totul tinea 3 zile cum se spune pana in 2006 cand am cunoscut pe cineva... si de atunci  scriu in fiecare zi un rezumat pe scurt al zilei  anterioare... acea persoana nu mai  este in viata mea dar amintirile au ramas scrise si pozele sunt marturii chiar daca doar virtuale..

Offline Crista

• Full Member
« Răspuns #48 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 19:12 »
deci,rasfoiesti jurnalul acela pana la urmatoarea care sa te inspisre? nu e periculos? daca nu va semana nici un pic cu ceea ce iti rememorezi?

Offline mikyboy

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #49 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 20:12 »
@Crista - nu cred ca ai inteles explicatia mea legata de jurnal si poate ca nu am fost destul de clar in idee... ce vreau sa spun este ca din 2006 am jurnale zilnice pe ani si astfel uitandu-ma pe ele pot sa stiu ce am facut sau simtit intr-o anumita zi sau legat de o anumita intamplare dar mai ales pot sa imi vad evolutia si greselile facute....

maria171

• Vizitator
« Răspuns #50 : Sâmbătă, 10 Aprilie 2010, 21:18 »
mie mi se pare f bine ce faci miky
numai ca trebuie sa fii perseverent
eu nu prea sunt

Offline Crista

• Full Member
« Răspuns #51 : Duminică, 11 Aprilie 2010, 20:53 »
milkyboy,mea culpa,explicatiile au fost bine-venite.Eu il folosesc cam tot asa,sa castig perspectiva.Si am mai constatat ca ragazul scrisului te ajuta sa selectezi ce merita mentionat,retinut - foarte util.Viata ma indeamna sa mai incep unul ca sa stiu de ce am de luat o anumita hotarare acum,sa imi fie clar.Il arati cuiva?Eu nu as putea si le tot ascund ,desi nimeni nu le cauta

Offline krissunu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 445
  • ...credinta face totul posibil ...
« Răspuns #52 : Luni, 12 Aprilie 2010, 00:27 »
         Nu  am  tinut  niciodata  un  jurnal intim :)  Dar  pot  scrie  cu  usurinta  aproape ,...despre toate  momentele placute ,..si  ,....neplacute  derulate  pe  parcursul  vietii ,...pana  in  momentul  de  fata.

Offline mikyboy

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #53 : Luni, 12 Aprilie 2010, 11:39 »
pana acum am reusit sa il constant poate sunt cateva zile care lipsesc din el dar in rest in fiecare dimineata scriu ce am facut in ziua precedenta si imi trec ceea ce este important de mentionat...
de aratat nu am aratat decat o singura data unei foste prietene cand i-am demonstrat un eveniment de care ea se facea ca nu mai stie... si a ramas uimita si in acelasi timp impresionata de acest lucru insa nu am cedat in a o lasa sa citeasca din el doar ce am scris despre acel eveniment si atat...
eu am creat aceste jurnale atata pentru mine cat si pentru atunci cand voi avea copii daca va fi sa fie vreodata sa poata invata din ceea ce am facut eu fie bine fie rau...

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #54 : Duminică, 13 Martie 2011, 16:14 »

n-am incercat niciodata experienta de a tine un jurnal. n-am fost tentata. ma intreb daca cei care au, sunt complet sinceri cu ei insisi sau se autocenzureaza si acolo.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #55 : Miercuri, 23 Martie 2011, 18:14 »
cum spuneam in acest topic cu ceva luni in urma ~ am avut in adolescenta un jurnal ~ in care mi placea sa scriu tot felul de intamplari si ganduri.

acum stau sa ma gandesc ~ oare n-ar fi util sa tin unul ~ ca deh memoria de genul feminin te lasa de la o anumita varsta !!  :D

Offline giovis85

• Full Member
  • Mesaje postate: 149
« Răspuns #56 : Vineri, 25 Martie 2011, 21:48 »
cred ca jurnalul nostru este aici pe acest forum aici putem comunica ne putem spune parerile supararile bucuriile problemele aici suntem o comunitate daca ne simtim singuri aici e locul nostru aici eu am descoperit ca nu sunt singurul om singur ca mai sunt si altii ca mine,oamenii singuratici inchisi in ei asa ca mine trebuie ajutati doar pe acest site nu mi-e rusine cine sunt,vreau sa va intreb sinuciderea e o varianta pt a scapa de singuratate?
Daca un prieten te-a tradat nu regreta oricine oriunde peste tot este cineva care vrea sa iti faca rau dar tu nu trebe sa suporti o sa iti treaca nu regreta nu tia fost un prieten adevarat

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #57 : Vineri, 25 Martie 2011, 22:08 »
ai spus un lucru foarte frumos, ai dreptate si acest forum poate fi considerat un jurnal pentru noi toti.
singuratatea este la nivel individual, daca suntem impreuna eu cred ca nu mai putem sa ne consideram singuri.
cit despre sinucidere, eu intotdeauna am considerat-o un lucru irational, si nu o solutie reala la problemele noastre.

Offline EUGENIA110

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 482
« Răspuns #58 : Vineri, 25 Martie 2011, 22:14 »
   Sinuciderea nu e o varianta pentru nimic. Viata ta e singurul lucru care-ti apartine cu adevarat, daca ti-o iei, nu-ti mai da nimeni alta in loc. Pentru a scapa de singuratate exista multe alte metode. Iesi in natura, plimba-te, socializeaza, citeste din marii intelepti ai lumii si invata, iubeste plantele si animalele, bucura-te de fiecare secunda si multumeste ca ai trupul sanatos si mintea intreaga. Daca-ti simti sufletul apasat , gaseste-ti linistea la Dumnezeu, multi au reusit sa-si croiasca astfel calea cea dreapta in lume. Sau poti consulta un psiholog care sa ta ajute sa depasesti momentele de deprimare. Viata e frumoasa cu toate greutatile si necazurile ei. Lasa gindurile negre, ia viata in piept si lupta cu ea. Nu stiu ce mare om a spus ca sinuciderea este o rezolvare definitiva la o problema temporara. Gindeste-te bine la aceste cuvinte si vei realiza ca orice problema isi are rezolvare, pe cind viata nu se mai intoarce.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #59 : Sâmbătă, 26 Martie 2011, 12:58 »

cred ca jurnalul nostru este aici pe acest forum aici putem comunica ne putem spune parerile supararile bucuriile problemele aici suntem o comunitate daca ne simtim aici e locul nostru

super ~ ai descris exact esenta acestul forum ~ se vrea un loc unde oamenii singuri pot comunica intre ei si astfel a devenit un jurnal.
este zilnic citit de sute de oameni si are avantajul ca este accesibil oricui vrea sa vina alaturi de noi.