Arhiva > Arhiva

Violenta "didactica" si nu doar

<< < (2/8) > >>

steliana:
totul, dar pe rand ...
multumesc, esti un gragut!
si nici nu am vorbit despre decalajul intre aspectul cvadritridimensional si viata tridimensionala ... :D
(glumesc desigur)

almi_gabi:
 ;)

dian:
   Nu sunt de acord cu violenta fizica.Este adevarat si profesorii sunt fiinte umane, au un sistem nervos mai rezistent sau mai labil, dar prin natura profesiei in aceasta bransa trebuie acceptati doar cei care au aptitudini pentru educatie. Chiar daca au promovat examenele profesionale, nu trebuie admisi la examenele sociale, taxati de colegi, parinti, elevi. Un copil lovit in fata clasei, poate deveni sensibil, complexat, cu urmari pentru viitor. Nu este o gluma, trebuie discutat cu un psiholog scolar.
   In acelasi timp,incerc sa intru si in pielea unui cadru didactic.Am o prietena profesoara de fizica , nonviolenta, iubita de majoritatea elevilor, careia in timpul unei ore, in timp ce scria pe tabla, i-a disparut poseta de pe spatarul scaunului de la catedra( nu a mai gasit-o). Aceasta sa o denumim violenta infantila? Probabil  ca si comportamentul unor elevi erodeaza sistemul nervos al cadrelor didactice.
   Raman totusi adepta educatiei prin rabdare si convingere, intrucat consider ca rezultatele sunt mult mai valoroase decat prin violenta.

steliana:
dar despre sistemul educational care se invarte in jurul ideii de ambitie?
ambitia nu dezvolta pe "eu"?
fii primul, fii cel mai cunoscut ...
si atunci cand invata copii sa iubeasca ... sa traiasca frumos ...

prefer sa va spun o anecdota. mai bine asa!

In fata unei scoli a fost pus un indicator de circulatie. Pe el scria: conduceti incet. Nu omorati un elev!
A doua zi, sub indicator era un altul pe care o mana de copil scrisese: Asteptati profesorul!

silviu:

--- Citat din: steliana din Miercuri, 22 Decembrie 2010, 21:06 ---si atunci cand invata copii sa iubeasca ... sa traiasca frumos ...
--- Terminare citat ---
cine-i invata sa iubeasca? iubirea se invata? cam ca "artimetica"?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă