Arhiva > Arhiva
Violenta "didactica" si nu doar
micaela:
--- Citat din: silviu din Sâmbătă, 01 Ianuarie 2011, 14:49 ---
--- Terminare citat ---
sunt de acord ca e greu sa atingi levelul iubirii neconditionate, dar era o palida inceracare de definire a ei. si ideal e a o atinge tocmai intr-o relatie barbat-femeie ca posibila alternativa la disfunctionalitatea cvasi-generalizata a acestui tip de relatie. daca privim in jur, vedem cat de putine relatii frumoase sunt si cat de multe chinuite. de ce credem ca e asa? poate pentru ca, desi credem ca iubim, de fapt nu prea stim ce e aceea iubire, avem doar iubire-scop, iubire-nevoie, iubire-asteptare, iubire-posesiune etc... iubire pur si simplu, ba.
si e foarte bine ca te iubesti pe tine: e prima conditie ca sa-i poti iubi pe ceilalti, cu conditia sa iesi din sfera egoismului. ;)
"banala prietenie"? pai prietenia, zic eu, e o forma platonica de iubire. restul sunt amicitii.
ma straduiesc sa descifrez relevanta citatului tau da' zau nu-mi iese. :) apusa-i filosofia poemului cela in memoria-mi subreda. mai incerc. :-\
silviu:
draga luciamanta, te contrasalut cu prietenie si iti urez ce imi urezi si tu mie :)
spre osebire de sorescu, eu nu vreau sa ma schimb. cred ca nici nu as putea, indiferent cat m-as cazni. si-n fond si la urma urmei, in ce sa ma schimb? intr-un individ anost, cu Dumnezeu mereu pe buze si cu sufletul incarcat de pacate? nu, nu vreau sa fiu asa. mai bine un pacatos cinstit care se caieste. de cand am aflat ca un pacatos care se caieste face cat 100 de dreptzi, nu-mi mai incap in piele de bucurie :D
--- Citat din: micaela ---daca privim in jur, vedem cat de putine relatii frumoase sunt si cat de multe chinuite. de ce credem ca e asa?
--- Terminare citat ---
poate pentru ca, asa cum zicea cioran, a iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca. sper ca acum vei descifra relevanta citatului :)
in privinta strofei din poemul cela, voiam sa spun ca nici Dumnezeu nu ne iubeste pe toti deopotriva, din moment ce-i e indiferent daca marsaluim plini de viata en-fanfare, ori ne indreptam spre locul de veci acompaniati de cimpoi.
dar poate... o! capu-mi pustiu cu furtune,
gandirile-mi rele sugrum cele bune... :(
micaela:
--- Citat din: silviu din Sâmbătă, 01 Ianuarie 2011, 23:17 --- in ce sa ma schimb? intr-un individ anost, cu Dumnezeu mereu pe buze ?
--- Terminare citat ---
incearca varianta "un individ complex si cu Dumnezeu mereu in suflet." nu-i la moda, dar e buna. :D
poate pentru ca, asa cum zicea cioran, a iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca
iti place Cioran, nu-i asa? prefer Tutea ;)
aaaaa, asa deci. acum sunt luminata in privinta relevantei, desi nu-s de acord cu ideea. ;)
! capu-mi pustiu cu furtune,
gandirile-mi rele sugrum cele bune...
aici suntem de acord. :D
nu poti sa incerci ca gandurile bune sa sugrum cele rele? ca dupa furtune, liniste si soare e logic si ciclic sa apara. ;)
silviu:
--- Citat din: micaela ---aaaaa, asa deci. acum sunt luminata in privinta relevantei, desi nu-s de acord cu ideea.
--- Terminare citat ---
ai dreptul sa nu fii de acord :D dar si eu am dreptul sa fiu de acord cu poetul.
--- Citat din: micaela ---nu poti sa incerci ca gandurile bune sa sugrum cele rele?
--- Terminare citat ---
nope! nu acum :(
luciamanta:
Silviu, dar cine a spus ca trebuie sa te schimbi intr-un individ anost? Cine? De ce anost? De unde ti-a venit ideea asta? Ma surprinzi! Un om nu este niciodata anost indiferent de credinta pe care o are, indiferent daca il cauta pe Dumnezeu sau nu. Un individ este anost, cand este fals, cand nu are nimic de oferit si de spus, cand nu iubeste, cand nu traieste. Eu una, traiesc adevarul oricat de dureros ar fi si nu nu minciuna, ma caiesc pentru pacetele mele si nu imi place sa ma ascund sub fard, nu imi plac cuvintele date cu un stat gros de pudra, ascunse sub perucă. Si dacă nu ai inteles ceea ce caut eu in lumea asta mare, afla, Silviu, că eu caut ceea ce căuta şi Diogene cu lumanarea, ziua in amiaza mare: UN OM.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă