Scrise de noi > Articolele noastre
Flasneta
almi_gabi:
admin:
M-am uitat bine, nu este Guntz...da cu siguranta, nu este el!
gabrel:
Ionel Teodoreanu:
„Taina Flaşnetei. Dar ce e flaşneta? E o elegie care merge pe străzi, murmurând întru sine, însoţită de un moşneag şi de un papagal.
Nu e nevoie să o vezi. O auzi. Cântă undeva, pe o uliţă, un vals, o romanţă sau o arie care niciodată nu-i de azi. Nimeni nu-i ascultă cântecul (la drept vorbind), fiindcă toţi l-au auzit de atâtea ori, încât îl ştiu pe dinafară. Atâta numai că a îmbătrânit. Flaşneta e bătrâneţea de pe străzi a cântecelor cunoscute în tinereţe.
Cine mai poate asculta efectiv, până la capăt, valsul «Dunărea Albastră», cu trena zdrenţuită într-o flaşnetă? Sau „Călugărul din vechiul schit“. Sau „Steluţa“. Sau „Pe lângă plopii fără soţ“.
almi_gabi:
Flasneta ..... jucaria oamenilor mari acum 100 de ani!
almi_gabi:
Aseara dupa ora 19 dintr-o intamplare am trecut prin centrul vechi al Bucurestiului. Nu mai ajunsesem de o vreme prin zona si am constat ca era plin de lume care se plimba printre terasele cafenelor deschise in zona. :) Exista amenajate in zona si o multime de tarabe cu tot felul de suveniruri hand made sau de serie destul de accesibile unele.
Erau foarte multi tineri si atmosfera adduce un pic cu a oraselor turistice. Poate un pic cam aglomerat si galagie deoarece cumva specific romanesc este un amestec de muzica de la toate terasele din zona :) fiecare incercand sa atraga clienti. Aici mai avem de lucrat la impresia artistica , cum spune o prietena de a mea.
In tot furnicarul asta, la un moment dat mi-au atras atentia niste acorduri care ieseau din nota generala, ma uit in jur si vad langa vitrina unui magazin parcata o flasneta. O flasneta adevarata !! ;D Si binenteles, flasnetarul 8) care invartea manivela spre deliciul copiilor ce se adunasera in jurul lui. Avea tot felul de zorzoane atarnate de flasneta lui si binenteles papagalul cu biletele norocoase . Mi-a luat ceva timp pana sa prind un moment in care era mai liber in jurul lui si sa-i fac o poza. Daca treceti prin zona précis il remarcati.
Va plac flasnetele?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă