Arhiva > Arhiva
Problemele financiare ale unui single
micaela:
iata un rar moment cand suntem de acord, silviu. :)
ar fi o ipocrizie sa nu recunoastem ca banii pot crea confort material/fizic si psihic dar nu cred ca si fericire. cred ca poate fi interesant sa te sui in masina, la orice ora din zi-noapte si sa bei o cafea la Viena, sau sa-ti cumperi orice tzoala pe care e cusuta nush' ce marca trendy, dar pot toate astea sa te faca fericit cu adevarat? aaa...daca-ti folosesti banii sa zicem pentru o fundatie prin care sa faci cu adevarat ceva util si bun si frumos, pentru altii mai napastuiti, da...asta cred ca te poate fericit dar tocmai pentru ca la mijloc este vorba, de fapt, de Iubire.
ziceam silviu ca, uite, macar o data gandim la fel. :P am avut la un moment dat o amica instarita bine - fata buna si desteapta dar care facea greseala de a-si afisa starea materiala cu mandrie. Nu o data i-am spus ca in felul acesta nu va reusi decat sa se inconjoare de oameni falsi, ipocriti, mincinosi, profitori. cei onesti, care i-ar fi putut fi cu adevarat prieteni, poate, ezitau sa se amestece in armata de farisei din jurul ei... si-am intrebat-o daca fiecare relatie a ei nu statea in umbra intrebarii "pe mine ma vrea, sau banii mei?" evident ca asa era...
banii sunt buni, foarte buni, dar cu siguranta nu sunt cei mai importanti. IUBIREA e no.1. -de parinti, de copii, de iubit, de prieteni, de toti oamenii frumosi pe care ai norocul sa-i intallnesti intr-o viata...
micaela:
ignorati greselile din textu' de mai sus. sunt obo(sita) :)
balanta:
micaela, din punctul meu de vedere fericirea nu e permanenta, dar recunosc ca am avut momente de maxima tristete si o fuga la mare m-a remontat....chestia cu shopingul mi se pare superficiala si mie, nu are legatura cu fericirea , dar recunosc ca natura imi poate acoperi anumite goluri...iar chestia cu afisatul starii materiale, da e de prost gust...poti sa fii putred de bogat si sa mergi cu bicicleta...dar totusi, lipsa banilor si starea precara materiala a vietii de zi cu zi , pe mine una nu pot spune ca ma ma binedispune decat daca incep sa o pun in balanta cu alte tragedii...poate sunt mai superficiala , nu stiu...dar stiu ca atunci cand imi pot permite sa fac tot felul de surprize, cand pot lua cuiva drag ceva ce isi doreste foarte mult si ii vad lumina pe fata in momentul cand primeste acel ceva, atunci, da , sunt fericita...si oricum, nu stiu de ce nu ne-am dori sa avem si iubire, si fericire, si bani si sanatate...ele nu sunt in competitie...
almi_gabi:
Ideal ar fi sa avem la dispozitie si partea financiara cat si prietenii, familia, colegii, vecini etc . Sa putem pleca daca vrem sa bem o cafea la Viena alaturi de cei dragi. :D
Poate vi s-a intamplat sa va confrutati cu eterna poveste. “Hai sa mergem la ….” si sa fie unul sau doi dintre cunoscuti care sa renunte din lipsa de bani. Ai un sentiment ciudat – amestec de nemultumire si disconfort cand stii ca partea financiara nu-ti permite sa petreci alaturi de ei .
Discutam cu un amic (divortat de ceva ani) si care imi spunea ca divortul a fost un moment neplacut dar in urma lui a avut timp mai mult si si-a imbunatatit starea financiara. Culmea – era unul din punctele dificile in relatia cu fosta sotie. :-\
De ce oare cele 2 aspecte nu se pot suferi si cand exista unul celalat apune?
silviu:
--- Citat din: balanta ---poate nu esti perfect sanatos...dar daca ai bani poti sa-ti permiti sa te "repari" la un alt nivel...
--- Terminare citat ---
decat sarac si bolnav, mai bine bogat si sanatos :D
--- Citat din: micaela --- aaa...daca-ti folosesti banii sa zicem pentru o fundatie
--- Terminare citat ---
da, pentru fundatia unui hotel sau a unei vile cu 30 de camere. pentru unii asta inseamna fericirea in forma pura.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă