Arhiva > Arhiva
Toleranta
espresso:
Ayouni scria "verb tolerare; care inseamna a suporta, a suferi cu rabdare"
Nu prea pricep de ce trebuie sa 'tolerez" pe cineva care e lipsit de bunele maniere pe care le cunoastem noi in europa, in lumea civilizata ? Ei ne cer sa-i "toleram" , adica sa-i acceptam dar in acelasi timp suferim !
De ce nu incearca sa se schimbe ei , sa se civilizeze ?
De ce trebuie eu sa sa-i tolerez intr-una ?
Ma veti intreba , cine-s "ei" ? Sa zicem , o anumita etnie.. sau un o "minoritate" care face circ pe strada , parade si cer intr-una "drepturi" dupa drepturi ..
Imi pare rau, insa eu nu sint deloc dispus sa ... tolerez ceea ce contravine principiilor mele morale sau de civilizatie
steliana:
cred ca ... vrei(m)-nu vrei(m), exista o tolerare indirecta...
Ayouni:
--- Citat din: espresso din Luni, 22 Noiembrie 2010, 08:12 ---Ayouni scria "verb tolerare; care inseamna a suporta, a suferi cu rabdare"
Nu prea pricep de ce trebuie sa 'tolerez" pe cineva care e lipsit de bunele maniere pe care le cunoastem noi in europa, in lumea civilizata ? Ei ne cer sa-i "toleram" , adica sa-i acceptam dar in acelasi timp suferim !
De ce nu incearca sa se schimbe ei , sa se civilizeze ?
De ce trebuie eu sa sa-i tolerez intr-una ?
Ma veti intreba , cine-s "ei" ? Sa zicem , o anumita etnie.. sau un o "minoritate" care face circ pe strada , parade si cer intr-una "drepturi" dupa drepturi ..
Imi pare rau, insa eu nu sint deloc dispus sa ... tolerez ceea ce contravine principiilor mele morale sau de civilizatie
--- Terminare citat ---
buon giorno caro espresso! eu doar dadusem acolo o definitie a verbului, scrisa de altii, asa, ca o explicatie, un punct de plecare sa ne ajute sa intelegem mai bine acest subiect. in rest, sunt de acord cu tine, pentru anumite aspecte de comportament ale semenilor nostri, toleranta mea este zero. si ma refer aici nu numai la comportamentul acelei etnii pomenite de tine, ci in general, sunt foarte multi care se incadreaza la aceeasi rubrica. si pentru care nu am nici toleranta, nici empatie, nici justificare.
marcutza:
"A fi elastic si tolerant iti da posibilitatea de a fi mai puternic decat daca ai fi dur si intransigent" - Victor Duta
almi_gabi:
Toleranta.
Sa accepti, in primul rand, ca exista diferente intre oameni, cu nu toti sunt la fel, gandesc in acelasi mod sau actioneaza dupa calapoade dinainte stalibilite. Sa incerci sa intelegi modul in care ceilalti sunt diferiti fata de tine. Sa respecti aceste diferente si sa inveti sa traiesti linistit cu ele.
Toleranta presupune un „alt fel” al celuilalt, la care tu trebuie sa faci fata. Acest „alt fel” de a fi al celorlalti poate sa se bata cap in cap cu felul tau de a fi – si de aici apar problemele. Prin urmare, toleranta inseamna sa te straduiesti sa accepti un lucru cu care, in realitate, iti vine greu sa fii de acord.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă