Lucian, omul nostru pe doua roti...

iti raspund aici...desi nu este o problema tehnica, asa cum remarcai chiar tu. Intamplator am intrat aici, pt ca aceasta este sectorul admin-ului tehnic. Ce se scrie aici ajunge prin Email la el. Deci volens-nolens o sa ne citeasca corespondenta. Deci scuze, Bogdan!
Exista un subforum pt nou intrati chiar in partea de sus a forumului, care contine un topic dedicat acestui tip de probleme. Dar gata cu unde trebuia, sa trec la raspuns.
Fiecare casa, fiecare gazda are regulile sale. Asa este si aici. Gandeste-te ca forma la care suntem acum este procesul a aproape patru ani de zile. In care s-au intamplat multe, s-au adus corectii, s-au facut tot de modificari... Deci mult de explicat cuiva care-ti trece prima oara pragul.
Ceea ce ma intrebi tu este legat de dorinta de a cunoaste in privat, pe cei care sunt aici, sau poate pe cei care participa la un eveniment pe care-l vizezi. Trebuie sa-ti spun in primul rand ca SC s-a format si continua sa creasca selectiv. Sunt cateva filtre pe care le pun pt participarea la excursii, pt a fi sigur ca nu ma trezesc acolo cu persoane incompatibile cu SC si cu grupul. La fel vreau sa fiu sigur ca zonal cei care se mai intalnesc local nu sunt abordati offline la o astfel de reuniune de persoane nepotrivite.
Filtrul pentru a putea vedea ce se scrie pe subforumurile locale este ceea ce scrie persoana respectiva in cele 50 de postari. Daca cineva nou scrie aberatii cum zici tu, sau da copy/paste doar pt a face 50 de postari, sau a aparea altceva decat este, cu siguranta, cu tot timpul putin pe care-l am, o sa-l remarc.
Majoritatea celor care participa sunt persoane supercomunicative, deschise si fara complexe cu cine merg si cu cine se distreaza. Adica in general calitatile unei persoane detasate, sigure si sociabile. Asta este unul dintre motivele pt care excursiile au o atmosfera placuta si vesela. Ca acesta este profilul majoritar. Daca acolo s-ar aduna doar persoane timide, introvertite, fara un apetit pt comunicare si prea atente la ce se intampla in jur, totul s-ar transforma intr-o "sezatoare"....

Invizibil un filtru lucreaza pt aceasta selectionare si este foarte simplu sa-l sesizezi. Daca iti pui prea multe intrebari cu cine mergi si ce faci acolo, asta evident peste limita normala de conservare si confort pe care o avem cu totii, atunci este clar: nu ai ce cauta in grup. Este o autofiltrare.
Chat-ul, vizibilitatea profilelor sunt proprii actiunilor de tip matrimonial, unde este absolut necesara comunicarea in doi. Si asta in conditii de privat, in spatele unei platforme vizibile, intimizat. Adica la ce te referi tu. Socializarea in grup, adica ceea ce este Singles Camp nu are nevoie de loc de astfel de facilitati, ba chiar asa cum iti spuneam lipsa lor lucreaza foarte bine ca filtru.
Forumul, este un loc excelent pt comunicare pre si post actiuni. Dar fiecare are timpul lui, un anumit grad de disponibilitate de a scrie si atunci nu toata lumea care participa la o actiune scrie. Este bine ca cei noi in special sa scrie inainte, sa se prezinte, iar dupa feed-back-urile sunt importante pentru a pastra comunicarea si putin din atmosfera din excursii.
Ma bucur mult ca forumul acesta nu a avut niciodata tendinta de a aluneca spre lucruri "usurele" iar agresivitatea proprie mediului online a fost ca si inexistenta. Eu il consider bun si informativ. Evident ca ar putea fi dezvoltat, discutiile un pic incitate la dezbatere, lansare de subiecte noi, dar asta inseamna accent pe online, moderatori etc. Ori eu incerc sa scot lumea in offlne...

Sper ca te-a ajutat raspunsul meu.