Incep cu satsfactia si bucuria ultimelor date de trafic a site-ul si forumului.
Am ajuns la peste 20.000 de vizite pe luna, ceea ce inseamna 700 de vizite/zi. Dublu ca si la inceputul anului. Asta inseamna ca tot mai multa lume a aflat de noi, ca ceea ce se scrie aici este interesant si informativ si nu in ultimul rand ca din cei 2000 si ceva de membri, destul de multi intra zilnic pe forum sau site.
In ultima perioada, cea in care am stat mai mult prin preajma calculatorului, am facut cateva analize cu privire la site, forum, cum suntem gasiti de cei care doresc sa se inscrie, sau doar au nevoie de niste informatii incluse aici. Am deja niste concluzii si impreuna cu ceea ce am primit din chestionare de la voi, sunt pe cale sa fac niste pasi inainte.
Asa cum explicam, este nevoie ca si actiunea si proiectul Singles Camp sa fie promovate permanent. Astfel incat informatia ca existam sa ajunga la cei interesati a participa. Pentru ca aceasta comunitate nu este inchisa. S-a format ca un cerc si gata!, ne intalnim, ne imprietenim tot mai mult si mergem mai departe intr-o formula de grup stabil. Nu este asa! - Singles Camp este un proiect care se adreseaza pentru cei mai multi doar pentru o perioada. De aceea grupul este in continua miscare. Unii intra, altii ies. Unii ies pt ca nu mai sunt single, altii ies pt ca credeau ca SC este intr-un fel o actiune matrimoniala, altii depasesc starea de entuziasm de grup si nu mai participa rezumandu-se la un cerc de 2-3 prieteni pe care si i-a format aici. Exista tot felul de motive pt care participarea se poate dilua treptat si apoi disparea. Foarte important pentru mine este sa stiu ca ceea ce am pregatit eu ca si cadru, a ajutat pe cel care a trecut pragul comunitatii. Daca cel care iese simte ca i-a folosit intr-un fel sa iasa cu noi si sa ne cunoasca.
Important este sa se creeze un efect de val, adica totul sa fie transmis de la "o generatie Singles Camp" la alta. Aici foarte importanti sunt cei stabili si fidelizati acestei actiuni, dar la fel de determinanti pt efectul de continuitate sunt membri activi. Ei preiau legatura de la cei mai vechi si mentin atmosfera si principiile de bun simt in relatiile dintre membri. Atata timp cat stafeta este predata corect proiectul va continua, dar daca la un moment dat, apare un nod, sau o discontinuitate, chiar si de scurta durata, va avea sanse mari sa moara. Pentru ca atunci ar trebui reluat de la zero sau ma rog, de aproape, ori asta va fi extrem de greu. De asta m-am temut de cand am lansat proiectul, de asta am facut si anul acesta efortul de a pleca din nou in mai multe actiuni. Si cred acum ca nu o sa ma pot lasa niciodata de acest proiect, am sa ma ocup de el atata timp cat o sa am energia si puterea sa o fac. Nu vreau sa las o perioada goala, in care tot ce s-a creat pana acum, sa dispara ca un castel de nisip.
Revin la tema acestui articol. Ce am constatat in urma analizei facute: ca
forumul este cel mai important mod de promovare al actiunii Singles Camp. Ceea ce s-a scris, ceea ce s-a intamplat aici, istorisit de voi, are un maxim impact asupra celor noi. Este garantia ca mediul este unul ok, ca participantii sunt persoane educate, non-conflictuale, ca se poate socializa usor.
Al doilea element important de promovare este facebook-ul. Ati vazut poate, ca in ultima vreme am inceput sa fiu activ si pe aceasta platforma, tocmai pt ca am simtit posibilitatea de promovare si distribuire de informatie pe care acesta o ofera.
Al treilea in top promovare este mediul vostru. Prezentarea acestei actiuni si altora, este pentru cel posibil a deveni new entry o garantie, in acelasi timp poate sa primeasca detalii, lamuriri de la voi, are o sursa de informatie directa, lucru tare important.
De regula fiecare are un adress book in care sunt prietenii apropiati, dar si persoane mai putin cunoscute. Retransmiterea unor newslettere pe care le primiti de la mine, la o lista sau un grup, poate fi considerata uneori ca agresiune de necunoscuti, dar poate fi si folosita ca informatie de ceilalti. Deci
Emailing-ul prin forward-area unor newslettere Singles Camp.Cu ce puteti ajuta Singles Camp:
-
sa participati la forum si mai ales sa apara feed-back-urile actiunilor la care mergeti. Pozele au impact maxim. Dar aici stiiti: doar peisaje, fara personaje, decat daca aveti acordul lor. Inserarea lor se face acum mai simplu, pe
http://tnypic.net/. Indicatii despre cum se pot posta usor, le gasiti la
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,540.0.html- chiar daca nu participati,
este important sa intrati cat mai des pe forum. Asta pentru ca pe de o parte primiti informatii prospete si va mentineti in atmosfera de grup, iar pe de alta mariti traficul site-ului, ceea ce-l ridica ca vizibilitate
-
sa postati articole cat mai diferite ca domeniu, ce stiti voi, ce hooby-uri aveti, ce lucruri interesante credeti ca puteti impartasi cu altii, astfel incat cautarile care se fac pe google sa duca spre acest site si cine stie? cel care cauta informatia poate sa fie un single si sa aleaga sa devina membru al SC. Aceste articole vor fi publicate direct pe site, in spatiul pe care acum il pregatesc. Intotdeauna au sa apara ultimele articole, dar o sa facem si o arhiva vizibila si usor de accesat a celor mai vechi.
-
sa deveniti prieteni cu Singles Camp pe facebook, sa preluati si sa distribuiti materialele pe care le postez acolo. Lik-urile ajuta de asemenea in mentinerea informatiei cat mai sus. Pagina noastra pe facebook este:
https://www.facebook.com/singlesforum- suntem acum si pe
twitter:
https://twitter.com/SinglesCamp. Daca aveti cont acolo, de
puteti veni usor followers pt Singlescamp, ceea ce va distribuie tweet-urile noastre.
-
povestiti persoanelor pe care le credeti potrivite ca profil si interesate, despre noi. Ce facem, ce se vrea aceasta actiune. Oferiti si indicati pt detalii site-ul si forumul:
www.singlescamp.ro si
forum.singlescamp.ro - sa
transmiteti newsletter-ele primite de la noi, mai departe la persoane pe care le aveti in adress book. Evident la cele pe care le considerati interesate sau care accepta informatii.
Ce pregatesc:
1. Asa cum spuneam, in primul rand
creez acum un
spatiu in care sa se poata posta articole. Am deschis pe forum, un topic, Articole Singles Camp, unde cei interesati sa publice, pot posta.
http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,1418.0.htmlEu am sa preiau materialul si o sa-l inserez vizibil, pe prima pagina a site-ului
2. O tabara
Singles Camp Awards care v-a recompensa anual, pe cei care au postat articole si pe top 10 useri.
Este un moment important in dezvoltarea acestui proiect. Fiind pe val, trebuie mentinut si suflat in panze. Doar ca nu pot sa o fac singur, este foarte mare nevoie de voi, cei care sunteti acum in Singles Camp. Pentru implicarea voastra, acum cand este asa cum va spuneam un moment important,.am fi in egala masura recunoscatori: si eu (satisfactia ca acest proiect sa reuseasca pe deplin este mult mai mare decat va puteti inchipui) si cei care urmeaza dupa voi, care ar gasi un teren neted si prietenos.
Acesta este continutul newsletter-ului pe care am sa-l transmit catre voi, cu subiectul:
Cum poti ajuta proiectul Singles Camp