Arhiva > Arhiva
Giganti ai muzicii
Saturnianul:
Mi-am propus sa merg pe o nisa in cadrul acestui topic. Melodii din genuri muzicale mai putin cunoscute si promovate la posturile comerciale. Ori sa pun melodii ale unor artisti conscrati dar nu celebrele lor hit-uri, ci melodii necunoscute de majoritatea insa la fel de frumoase.
Am sa incep cu un gen muzical pe care il ascult mai de curand: symphonic metal. Asa cum spune si numele, este o combinatie dintre simfonie, opereta si rock. Stiu ca suna ciudat in cuvinte dar dati-i o sansa. E drept, nu e un gen usor de asimilat si nu orice melodie este digerabila, nici chiar pentru mine :) Am ales doua piese ale unei formatii considerata reprezentativa a genului: Therion (au concertat si in Romania vara aceasta daca nu ma insel). Therion vine din greceste si inseamna "bestie". Denumirea formatiei face trimitere la monstrul din Cartea Revelatiei (mai cunoscuta drept "Apocalipsa", un termen pe care-l gasesc eronat).
Versurile melodiilor au influente gotice, vorbind despre tinuturi si personaje mitice (oare?!): Lemuria, Tinutul Mu, Thor, Asgard (utlimii doi cu siguranta cunoscuti celor care au urmarit Stargate SG1)
almi_gabi:
--- Citat din: Saturnianul din Marți, 04 Octombrie 2011, 02:52 ---......
Therion - Lemuria
--- Terminare citat ---
pe mine m-ai "prins" cu incurcaturile ;D astea muzicale
prima cel putin e cool - am ascultat-o de 3 ori la rand
carmentoma:
Victor Bailey
Inca de la sfarsitul anilor 70, Victor Bailey a inceput sa fie considerat unul dintre cei mai buni basisti ai lumii. A castigat recunoastere internationala la inceputul anilor 90 cand s-a alaturat trupei de jazz fusion Weather Report, dupa retragerea lui Jaco Pastorius.
A cantat in toate formulele de trupa ale lui Joe Zawinul: Weather Report, Weather Update, The Zawinul Syndicate si WDR big-band record (proiectul de dinaintea mortii lui Zawinul)
Ca muzician de studio a participat la realizarea a 1000 de inregistrari cu artisti din diferite zone muzicale precum Joe Zawinul, Sonny Rollins, Mary J Blige sau Madonna.
Influente: Stanley Clarke, Alphonso Johnson, Jaco Pastorius, Larry Graham, Joe Zawinul, Miles Davis, Charlie Parker, John Coltrane
Low blow, Thats Right si Bottoms Up sunt albumele de autor semnate Victor Bailey si sunt in prezent considerate drept cele mai bune productii muzicale din toate timpurile realizate de un basist.
bit:
Bogdane, sper sa nu te superi ca te rog sa completezi la Therion faimoasa lor prelu(cr)are dupa Carl Orff:
. Fara video, din pacate.
julia:
gigantii pe vremea cind nu erau asa giganti
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă