Arhiva > Arhiva

Giganti ai muzicii

<< < (3/15) > >>

capsuna:

capsuna:

licya:

--- Citat din: zinutz din Duminică, 25 Iulie 2010, 22:27 ---O alta capodopera LED ZEPPELIN

--- Terminare citat ---

mersi, Zinutz, chiar asta vroiam sa o postez si eu, insa nu am gasit videoclipul original.

almi_gabi:

--- Citat din: krissunu din Duminică, 25 Iulie 2010, 22:46 ---...eu  am  sa  postez   despre  Michael Jackson  :)

--- Terminare citat ---

Aduc si eu cateva completari la materialul despre Michael Jackson.

În februarie 1984, Michael Jackson a obţinut 12 nominalizări la premiile Grammy, un record, şi a primit opt premii intro singura seara– un record.
Printre alte realizări se numără şi 13 recorduri Guinness, incluzând recordul pentru „ cel mai de succes entertainer din toate timpurile”, 14 premii Grammy, 26 premii A.M.A.(American Music Awards), 12 premii W.M.A.(World Music Awards), 17 single-uri numărul unu în Statele Unite (incluzâd 4 ca membru al formaţiei The Jackson 5) şi vânzări de peste 800 de milioane de discuri, fiind unul dintre cei mai vânduţi artişti din istorie.

A doborât un nou record în Guinness Book când 504.000 oamenii au asistat la cele 7 spectacole de pe stadionul Wembley. Turneul a avut în total 123 de concerte şi o audienţa de 4,4 milioane de spectatori, încasările fiind situate în jurul a 125 de milioane de $.
În martie 1988, Jackson a cumpărat un teren de 11 km2, în apropiere de Santa Ynez, California. Acolo a construit domeniul Neverland, la costul a 17 milioane de $. Au fost construite caruseluri, o grădină zoologică şi un cinema. În 2003 ferma Neverland a fost evaluată la 100 de milioane de $.[50] În 1989 veniturile lui Jackson din vânzarea de albume, concerte şi afaceri au fost de 125 de milioane de $.[51] La scurt timp a devenit primul străin care apare într-o reclamă televizata din Uniunea Sovietică.[49]
Michael Jackson a strâns şi a donat peste 300 de milioane de dolari prin intermediul a 39 de acţiuni de caritate şi prin intermediul propriei sale fundaţii, Fundaţia Heal the World.

Thriller este cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

Dangerous este cel mai bine vândut album în stilul new jack swing al tuturor timpurilor.

Imi este greu sa aleg o melodie a lui. Optez pentru una mai putin cunoscuta deoarece MJ a avut multe cantece frumoase care nu au fost mediatizate.

Human nature - live - Bucuresti

Ayouni:
Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago, A passage to India, Ryan’s Daughter sunt nume de filme cu care cam toata lumea este familirizata mai mult sau mai putin.  La prima vedere nimeni nu ar zice ca toate aceste filme si multe altele au ceva in comun.  Si au! Ceva foarte important: coloana sonora.  Care apartine lui MAURICE JARRE.  Am ajuns la el, de fapt, prin intermediul fiului a carui admiratoare am fost si sunt : Jean-Michel Jarre. Despre Jean-Michel, altadata.  Acum vorbim despre Maurice :

Maurice-Alexis Jarre (13 septembrie 1924 – 28 martie 2009) a fost un compozitor si dirijor francez. A renuntat la cariera in inginerie la Sorbona in favoarea Conservatorului si se pare ca a fost o excelenta alegere, avand in vedere mostenirea muzicala lasata intregii omeniri.  Desi a compus foarte multe concerte, este cunoscut in primul rand pentru coloanele sonore ale mai multor filme de extraordinar impact. Colaborarea lui cu legendarul regizor David Lean pentru care a compus toate coloanele sonore, incepand cu Lawrence of Arabia, a dat pur si simplu capodopere ale genului.  Maurice Jarre are steaua lui in Hollywood Walk of Fame.  Cu Lawrence of Arabia, Doctor Zhivago si A Passage to India a castigat de trei ori the Academy Award.  Si a fost nominalizat de 8 ori la Oscar, pe care l-a si primit de 3 ori.

Alte filme pentru care a compus muzica: The Train; Grand Prix; Topaz (unde a lucrat cu Alfred Hitchcock); The Damned (pentru regizorul Luchino Visconti); The Man who would be King (pentru John Huston); The Message (pentru regizorul si producatorul Moustapha Akkad); Witness; Dead Poets Society (pentru care a castigat British Academy Award); The Island and the Top of the World; Enemy Mine; Mad Max Beyond Thunderdome (scrisa pentru intreaga orchestra plus cor); The Bride; The Prancer; in 1990 a fost din nou nominalizat pentru un Academy Award pentru muzica din filmul Ghost; a compus muzica si pentru Fatal Attraction; After Dark, my Sweet; de asemenea a compus muzica pentru miniseriile TV Jesus din Nazareth regizat de Franco Zeffirelli; Shogun; ultimul film pentru care a compus muzica a fost un film pentru TV, Uprising, despre holocaust, in 2001.

Maurice Jarre a scris in primul rand muzica pentru orchestra dar de prin anii 1980 a inceput sa se incline si pentru muzica pe sintetizator, folosita in filmele Fatal Attraction, The Year of Living Dangerously, Firefox si No Way Out, Gorillas in the Mist, Dead Poets Society, Jacob’s Ladder, The Mosquito Coast. Domeniu (muzica pe sintetizator) in care pionier este considerat fiul sau Jean-Michel Jarre

In 2009, pe 12 februarie, Festivalul Filmului de la Berlin a fost un omagiu dedicat  lui Maurice Jarre (84 de ani) si unde primea Ursul de Aur pentru intreaga lui cariera. O luna mai tarziu trecea in vesnicie.  A passage to eternity !

LAWRENCE OF ARABIA

DOCTOR ZHIVAGO / MAURICE JARRE si Royal Philarmonique Orchestra

A PASSAGE TO INDIA

FIICA LUI RYAN

TOPAZ

SHOGUN

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă