In ceea ce priveste insotirea si ghidajul grupurilor, am cateva precizari de facut. Anul acesta am facut efortul de a participa la aproape toate taberele Singles Camp. Am lipsit doar pe Ceahlau, acolo unde au ghidat Laura si Carmen si pe Cheile Nerei, unde coordonarea grupului a fost facuta de Adrian.
Si in acest an, grupurile din afara tarii au sa fie conduse toate de mine, am sa-mi programez activitatea de aici de la Sibiel, astfel incat sa-mi permita lipsa. O sa plecam tot cu microbuzul, tot condus de mine si am sa fac tot posibilul sa va fiu de asemenea si un ghid cat mai bun. Evident ca nu ma pot compara cu unul profesionist, dar ma straduiesc sa va ofer cat mai multe detalii despre locurile prin care trecem.
Pentru actiunile din tara, foarte apropiate de cele de plecare in strainatate., pt a nu risca ceva care sa ma faca indisponibil de a conduce si a ghida, o sa solicit ajutorul celor cu care am fost in actiune, anul acesta. Evident ca o sa pregatim totul minutios, astfel incat sa nu apara probleme pe traseu. Vreau cu aceasta ocazie sa si incurajez pe cei care au veleitati de organizator sa faca un pas in sensul acesta. Pot fi de un real folos in cadrul SC, dar si, cine stie si in afara acesteia, ca si posibila alternativa de profesie.
Ce vreau sa transmit celor care se inscriu in astfel de actiuni, in care coordonarea se va face de altcineva decat mine, este ca organizatorul voluntar are nevoie de maximul lor suport si intelegere. Daca omul acela va fi imediat judecat pt anumite lucruri care par a fi gresite sau pt neexplicarea suficienta sau i se vor impune alte reguli decat cele stabilite, o sa se ajunga foarte repede la blocajul lui. Oamenii care nu sunt invatati cu presiunea si pe care sa fim cinstiti ca si voluntari nu au de ce sa si-o atraga, au sa cedeze foarte usor si o sa sufere un blocaj, nemaiputand fi suficient de atenti la program.
Eu sunt mai tabacit, desi ce sa spun si pe mine ma afecteaza, dar in aceiasi masura in care ma distreaza totusi. Am inteles ca remarcile vin din neintelegere nu din rautate si deci le tratez ca atare. Si nu ma ranesc, as putea spune ca doar ma sacaie. Dar pe cineva neobisnuit sa fie in centrul atentiei, cu lupa pusa pe el, percepand insinuante comentarii fara perdea din jur, cu siguranta, afecteaza si chiar raneste.
Deci astept voluntari, oameni care au simt organizatoric si care au participat cu mine la actiunea respectiva. Evident ca o sa fac in asa fel incat o sa fie scutiti de orice cheltuiala, solicitand locatiei, o gratuitate pt acestia.