Autor Subiect: Unde mergem in vacanta Singles Camp?  (Citit de 320781 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Nicoleta Bucuresti

• Full Member
  • Mesaje postate: 127
Re: Unde mergem in vacanta Singles Camp?
« Răspuns #255 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 18:39 »
INEDIT :

Satul rotund Charlottenburg

Charlottenburg, sat aflat la 50 de kilometri de Timişoara, a fost construit acum 240 de ani de colonişti germani, sub forma unui cerc. Astăzi, un singur şvab mai trăieşte aici.
În Charlottenburg mai trăieşte un singur neamţ care are grijă de moştenirea lăsată de coetnicii săi. Îl cheamă Peter Trimper şi are 75 de ani. El e istoricul satului, profesorul, harnicul, cantorul, neamţul, omul care le ştie pe toate. El e singurul care se ocupă de cimitir, singurul care face curat şi coseşte iarba. E cantor la biserică, se ocupă şi de îngrijirea lăcaşului de cult care este catolic, dar este folosit de ortodocşii din satele vecine. E singurul care mai ştie istoria localităţii, are cărţi şi însemnări vechi.

„Nu ştiu ce va fi dacă el se duce. Nu are urmaşi. Moare memoria satului", a spus Ilie Balint, fost primar al CharloŹttenburgului.

Peter Trimper locuieşte într-una din casele aşezate în cerc. Din cei şapte fraţi ai familiei Trimper, el este singurul care nu a plecat în Germania. S-a bucurat de vizita jurnaliştilor şi părea obişnuit cu atenţia oamenilor.

„N-aveam unde să mă duc"

Chiar dacă nu are o situaţie materială excelentă, neamţul este mândru de el. Spune că nu a dorit să plece pentru că voia să stea alături de părinţii lui. Tatăl lui Peter a murit aici, în 2001. „Nu regret că nu am plecat. Nici nu aveam unde să mă duc", a spus bătrânul.

„Trimper e cel mai prost om din sat. Şi ştiţi de ce? Pentru că îi ajută pe toţi fără să le ceară bani, nimic. Îl folosesc toţi. I-am spus şi lui, e prost rău", a spus unul din sătenii care sorbea o halbă la birt. Fără să conştientizeze, săteanul a descris perfect spiritul care domnea cândva în Charlottenburg, spirit ce probabil va dispărea odată cu Peter Trimper.

Ultimul neamţ îngrijeşte mormintele etnicilor şvabi care au trăit şi au murit în sat. El este şi singurul catolic care frecventează biserica din sat, chiar dacă acum este folosită de ortodocşi. Biserica din Charlottenburg a fost construită în 1876 de către familia Sina de Hodos et Kizdia.

„Chiar dacă este biserică catolică, ea este folosită de ortodocşi. Eu sunt singurul bărbat catolic care merge la slujbă, mai sunt şi babe. Vine preotul de la Bogda şi de la Remetea o dată la lună, dar nu merge nimeni la biserică. Din păcate, tinerii nu sunt interesaţi să meargă decât la Înviere. Biserica a fost refăcută în urma unor donaţii ale enoriaşilor din Germania. Atunci s-au strâns aproape 13.000 de mărci", a mai declarat Peter Trimper.

Îi aşteaptă pe nemţi înapoi

După plecarea nemţilor, simetria caselor care se lungeau prin grajd, şură şi grădina cu vie s-a mai stricat, apărând construcţii care nu au ţinut cont de nicio regulă. „Primul neamţ care a plecat a fost Rupert, în 1973. Acum vrea să revină să facă o cabană aici. Pe vremuri, singurul român din sat era jandarmul. Mai erau şi zece familii de maghiari. Apoi au început să fie aduşi masiv moldovenii, cu trenurile sărăciei. Au început să construiască aiurea, au stricat aranjamentul, e trist", a povestit Peter Trimper.

Un cerc cu diametrul de 210 metri

Charlottenburg este singurul sat construit în formă de cerc de pe actualul teritoriu al României. Din acest motiv, întreaga localitate a fost declarată monument istoric de către Ministerul Culturii şi Cultelor. Satul este şi greu de găsit, undeva între Timişoara şi Lipova, ascuns între dealuri. Intrarea în Charlottenburg, numită şi Şarlota, se face pe „codiţa" unui măr imaginar. Fructul este satul. În mijlocul lui, ca un sâmbure, stă biserica catolică.

"Iniţial avea un diametru de 210 metri. Erau doar 30 de case şi 130 de persoane. În 1890 au venit aici în sat şi maghiari. Oamenii se ocupau de agricultură. Iniţial, în mijlocul satului era o fântână înconjurată de o plantaţie de duzi. Şi acum mai sunt câţiva", spune Trimper.

Bătrânul povesteşte că de pitorescul satului a fost fascinat şi un pilot german, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care, atras de priveliştea aeriană, a aterizat cu avionul pe un ogor din apropiere. Originea numelui Charlottenburg s-a pierdut în negura istoriei, însă se spune că vine de la numele soţiei unui fost administrator al zonei.

Offline Nicoleta Bucuresti

• Full Member
  • Mesaje postate: 127
« Răspuns #256 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 15:19 »
Ceva nou:

Un hotel din Franta isi atrage clientii facand publicitate copacilor, plantelor, pasarilor si la tot ce impanzeste in mod normal o padure sau un colt verde din natura. Asta, pentru ca incaperile pe care le inchiriaza sunt niste bule din plastic transparent, ocupantii lor avand senzatia ca dorm sub cerul liber, in natura.

Cu toate acestea sunt paziti de insecte, animale salbatice, ploaie si orice alt fenomen natural, conform Gizmag. Designerul de proiect, Pierre Stephane Dumas, a gandit aceste camere sub forma de bule, nu doar pentru incantarea clientilor, ci si pentru ca acestia sa deranjeze cat mai putin natura.

Bulele pot fi si cumparate, insa pretul e destul de piperat: 7.766 de euro. Pentru cineva care obisnuieste insa sa mearga in fiecare weekend in natura ar putea fi insa o achizitie buna.

Pentru cei care nu-si permit sa plece cu camera la pachet, e important sa stie ca hotel Attrap'Reves e amplasat atat in Allauch, cat si in Puget Ville, urmand ca un altul sa fie deschis in Bouilladisse. Camerele sunt amplasate nu departe de un orasel si de o cladire principala, unde se poate manca, privi prin telescop stelele, noaptea, sta in jacuzzi, afara, si nu numai.

Fiecare camera e amplasata pe un postament dur, astfel ca se poate sta afara si dupa ce a plouat, fara grija noroiului.

Bulele pot fi perfect transparente sau avand o parte opaca, in functie de cata intimitate isi doresc clientii. In orice caz, cerul este perfect vizibil si il poti privi intreaga noapte.

Aerul din interiorul bulei cu diametrul de 4 metri si o inaltime de 3 este in permanenta recirculat.

In interiorul bulei se afla un pat imens, noptiere si o masuta cu scaune, precum si lampi de citit. Fiecare camera are personalitatea ei, astfel ca clientii pot alege una romantica, impanzita cu petale si perne in forma de inimioare, unde domina rosul, sau una rustica, in care rachita e la ea acasa, fara ca lista sa se termine aici.

Greu de crezut, insa fiecare bula are electricitate si o zona in care exista chiuveta si dus, deci si apa curenta.

Pretul incepe de la 109 euro si poate ajunge pana la 499 de euro pe noapte, in functie de locul in care este amplasata bula, anotimp si alte cateva criterii.

Mergem si noi ?
 :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #257 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 15:22 »
Frumoasa viata intr-un bec!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #258 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 17:50 »
Rotund-rond-Ronda!
Un gand mai vechi al meu era sa vad Veliko Tarnovo, un oras medieval cocotat pe stanci. E numai la vreo 160 de km de Bucuresti, insa inca n-am ajuns. Tot scotocind pe net, am dat peste un top al oraselor pe muchia prapastiei si peste… Ronda.
“Ronda se numara printre cele mai spectaculoase destinatii turistice din Spania ramase pana de curand in semiumbra. In regiunea Andalusia, ce se gaseste in sud-vestul tarii, Ronda este orasul cu cea mai rapida crestere din ultima vreme, surclasand din acest punct de vedere nume sonore precum al faimoasei Cordoba.  Un oras asezat pe o stanca inaccesibila, inalta de 750 de metri, taiata in doua de prapastia Tajo. Case si gradini stau suspendate deasupra cheilor adanci, stancoase si fioroase prin care curge raul Guadelvin. Un magnific pod coborat adanc, in abis, Puente Nuevo, leaga orasul nou de cel vechi, din inaltimea caruia se pot contempla privelistile panoramice ale imprejurimilor. Peretii colosali de stanca  au constituit un zid inalt de aparare si, s-ar putea spune, au scris istoria orasului. Romanii au facut din el un avanpost militar, maurii  au rezistat fortelor crestine pana in secolul al XV lea, iar in secolul al XIX lea pozitia inatacabila a orasului aparat si in sud, de fortificatii construite, l-a transformat in refugiu al banditilor care controlau zona. Capitala infloritoare de provincie sub stapanire araba, a fost impodobita cu moschei, palate, bai, care i-au adus un plus de originalitate. Aici, “straturile” de civilzatii s-au juxtapus, nu s-au distrus.
Ronda face parte din familia stralucita a centrelor culturale europene care se graveaza profund in memorie: Bruges, Bamberg, Colmar; pe o suprafata relativ redusa exista porti monumentale, biserici, muzee, palate, piete, poduri, fantani, case memoriale, restaurante, magazine, hoteluri, institutii, in fiecare fiind scrisa istoria unei epoci sau a unor personalitati. Unele edificii au disparut – fortareata romana, altele s-au transformat, schimbandu-si statutul – moscheia a devenit biserica crestina, palatul Mondragon muzeu arheologic, minaretul, clopotnita. Altele s-au pastrat renovate, restaurate – baile arabe, Casa Regelui Maur, podul arab. Mai multe stiluri se imbratiseaza in constructiile Rondei: neoclasic, renascentist, mudejar, gotic si baroc.
Cai de acces :
Din Algeciras – Castellar de la Frontera, Jimena de la Frontera, Gaucin, A 369
Din Malaga- Maqueda, El Burgo, A 366
De pe costa del Sol – San Pedro de Alcantara, A 376
Din Cadiz, Sevilla – A 376, Utrera, El Coronil, Montellano, Algodonal"

Offline noryx01

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
« Răspuns #259 : Duminică, 18 Noiembrie 2012, 21:20 »
Superb ! Ce parere ai admin ?!   :blush:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #260 : Luni, 19 Noiembrie 2012, 07:59 »
Anul acesta cand eram pe drum spre Spania, Gabi si Roxana mi-au spus de Ronda, gasisera pe net si li s-a parut interesant de vazut. Cum programul nostru era dens in parte de vizitare, ramasese doar posibilitatea de ajunge acolo, pe perioada afectata plajei, cea petrecuta la Torremolinos. Doar ca toata lumea cand s-a vazut la plaja si soare, dupa 6 zile de circuit, nu a mai prea avut chef de a se plimba in alta parte.

As fi curios si eu sa vad acel loc, luasem atunci pliante si gasisem pe youtube o prezentare (cea pe care o postez mai jos), este intradevar ceva deosebit.
Ronda, Andalusia, Spain in HD

Doar ca, la fel ca si in mai si septembrie, in perioada de vizitare a oraselor si asa timpul este scurt, fiind practic imposibil sa iesim din traseu. Solutia vizitarii ar fi in perioadele de sedere in Algeciras sau Costa del Sol. In Costa del Sol, perioada de sejur, nu mai avem la dispozitie autocarul, deci nu putem sa plecam sa vizitam decat cu mijloace de transport publice. Algeciras-ul ramane prin apropiere de Ronda, cea mai buna varianta. Sa vedem insa cum o sa stam cu timpul, pt ca o zi completa o avem pt Maroc, iar jumatatile de sosire si plecare, una este destul de scurta ca timp disponibil (venim din Sevilla) si una este afectata Gibraltarului, apoi drumului pana la Torremolinos. Vad ca cea mai buna si cred si ca unica solutie, vizitarea Rondei la plecarea din Gibraltar, dar asta va insemna o condensare a timpului de vizitare a Stancii.

Sper deci sa ajungem si la Ronda.... :yeah:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #261 : Sâmbătă, 31 August 2013, 23:02 »
Multa lume entuziasta dupa actiunile din 2013! Ma bucur ca ceea ce am pregatit v-a placut!

Acum, pentru 2014, asa cum va spuneam, doresc sa scot o parte din actiunile pe care le-am desfasurat si sa le inlocuiesc cu altele noi. Dar o parte evident vor fi pastrate exact in forma in care s-au desfasurat, altele insa combinat ca program, primind elemente noi, cum ar fi de exemplu Sighisoara + calarie, Bucovina + Ceahlau.

In tara au sa se pastreze cu siguranta:
Carnavalul
Maramuresul
Tara Luanei
Cozia
Cheile Nerei
Delta Dunarii
Ziua recoltei

Pt afara, am sa retin de asemenea:
SPA-urile din Ungaria
Andalucia si Maroc
Portugalia
Adriatica

Am in vedere:
Austria iarna - la schi
Muntenegru + Coasta Dalmata - Dubrovnik
Scotia + Irlanda
Sardinia + Coasta Amalfitana + Insula Capri
Croaziera

In 2014 doresc sa organizez 3 minivacante pentru monoparentali si copii.

Daca aveti propuneri de excursii in tara, sau in exterior, ar fi extraordinar de bine sa le scrieti aici, am sa le parcurg si am sa le folosesc pt completarea cu actiuni noi! Va rog sa va ganditi si la ce ati dori sa fie organizat in perioada noiembrie - decembrie - ianuarie - februarie. Multi dintre voi au apreciat pauza aceasta prea lunga si mi-au solicitat actiuni si in aceste luni.

Offline danna n.

• Full Member
  • Mesaje postate: 171
« Răspuns #262 : Luni, 02 Septembrie 2013, 22:10 »
Iti spuneam, Gigi, in delta de un loc numit Valea lui Stan la baza Transfagarasanului, pe langa Cetatea Poenari. Am citit ca traseul a fost de curand refacut si e foarte spectaculos, asemenator cu 7 scari, dar mai lung, deci mai frumos. Uite doua linkuri, primul cu descrierea traseului si ceva poze, al doilea cu poze ale traseului refacut.

http://cartitaplimbareata.ro/index.php/7213/valea-lui-stan-fagaras/

http://www.salvamontcurteadearges.ro/galerie/18

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #263 : Luni, 02 Septembrie 2013, 22:34 »
Arată minunat si provocator valea asta, danna.n. Bună, propunere :applause:

Admin, văd că Retezatul a dispărut de pe listă  :slap:
Dar mă bucur că si-a făcut intrarea Ceahlăul.
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline Sunrise

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 66
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #264 : Luni, 23 Septembrie 2013, 22:34 »
O propunere pentru monoparentali ar fi un weekend prelungit la ski in zilele de extrasarbatoare, inceput de ian sau in vacanta din feb. Eu de ex nu schiez- nici nu.s tentata sa încerc- insa mi.ar plăcea ca băiatul meu sa o facă. Poate la Bansko daca știi facilitățile, am tot auzit ca e ok si mai accesibil financiar. Cred ca si in tara sunt locuri potrivite si nu atat de aglomerate ca zona Prahovei-Bv

Iar pentru adulti only un city break undeva in Europa ar merge in perioada nov-feb, acum nu.mi dau seama daca se incadreaza in spiritul acțiunilor SC.

nickescool

• Vizitator
« Răspuns #265 : Marți, 24 Septembrie 2013, 09:16 »
Un tur de Baltica Gigi: (+ Cracovia),Gdansk,Klaipeda,Rieka,Tallinn (:)) ,Helsinki,Sankt Petresburgh,Stockholm,Bergen,Copenhaga ,,,:) ,,,am uitat ceva???

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #266 : Marți, 24 Septembrie 2013, 10:36 »
Sunrise, am anticipat...Inainte de a pleca in Portugalia am avut o discutie cu Feli Groza referitoare la taberele de monoparentali. Pt schi, am stabilit doua perioade, urmeaza ca un urma unui newsletter sa fixez datele. Sau imediat dupa sarbatori sau in februarie, in vacanta. Vor primii echipament si copiii, dar si parintii, iar timp de 3 zile Feli are sa se ocupe de partea de invatare, urmatoarele fiind folosite pt experimentare. Imi spunea ca dupa 5 zile oricine are un pic de conditie fizica si echilibru, va putea spune ca stie sa schieze la nivel de incepator. Tabara va fi la Paltinis jud Sibiu, acolo unde isi are echipamentul. Oricum la Sarbatoarea Recoltei va explica celor prezenti si interesati mai multe...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #267 : Marți, 24 Septembrie 2013, 10:38 »
Nicu, inca nu am stabilit nimic legat de croaziera. Ceea ce ai propus tu ca intinerariu este posibil.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #268 : Marți, 24 Septembrie 2013, 10:53 »
Tot despre intentiile pt anul viitor, adaug si mai schimb ceva. M-am oprit la inca doua destinatii: Madeira si Maroc, care sa includa Rabat, Casablanca si Agadir. Madeira pt ca am revazut la Batalha filmul de prezentare a minunatei insule si pt ca fata de la biroul de turism din Cascais mi-a zugravit locul acela ca pe un colt de rai. Imi spunea, incomparabil cu orice am vazut pana acum...Asa ca...Madeira! :dance: Marocul il doream pt 2015, dar am sa-l organizez deja din 2014, pt un grup mic 10 - 14 persoane. Acum doua seri am avut o corespondenta mai lunga cu Houda ghidul pe care l-am avut anul acesta in Maroc si care mi-a indicat pt un octombrie tarziu, o excursie de vizitare dar si de sejur la Agadir, un loc insorit 300 de zile pe an...M-a convins....asa ca am adaugat pe lista de anul viitor si Maroc!  :thumbup: Deci: 1.Andalucia, Gibraltar, Maroc, 2. Portugalia, 3. Madeira, 4. Sardinia, Coasta Amalfitana, Capri, 5. Scotia, Irlanda, 6. Maroc cu Rabat, Casablanca, Agadir, 7.Croaziera.

Offline liliana m

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Bine ai venit in grupul nostru!
« Răspuns #269 : Marți, 24 Septembrie 2013, 12:08 »
Super propuneri !!  *|*   Abia astept 2014 !   :yeah:  Maroc... Irlanda...  :thumbup: