Excursii si evenimente > Excursii si evenimente 2026

Unde mergem in vacanta Singles Camp?

<< < (72/166) > >>

wonderland:
Muntii Leoata, Gigi? La vremea cand arata asa, cu bojorii de munte înfloriți, ca in imaginile de mai jos?

sursa poze LaTaifas.ro
Cică, dar nu garantez, se pleacă din sat Runcu, Dambovita.

Desi 2 133 m s-ar putea sa fie o provocare cam mare ::)
Muntii Leaota sunt munti in lantul Carpati, care fac parte din Carpatii Meridionali, invecinadu-se cu Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului. Varful Leaota, din centrul masivului, este cel mai inalt punct cu o altitudine de 2.133m. Aria geografica a Masivului Leaota este delimitata la vest de raul Dambovitei, care il separa de Iezer-Papusa; la nord se intinde culoarul Rucar-Bran, cu drumul national si Magurile Branului, care il separa de Piatra Craiului.

admin:
Am vazut si eu pozele acestea pe facebook. Si m-am gandit cu regret ca anul acesta nu o sa fiu pe munte cand infloreste bujorul... :-[ Foarte rar am lipsit, dar ce sa faci asta e...O sa ma bucur la anul de imaginile astea. Sunt multe zone cu bujor asa cum apare in fotografie: Retezat, Parang, Fagaras, Bucegi, Rodnei, cam ce trece de 1700 m...
Ceea ce vedeti nu este o zona greu accesibila, este foarte posibil sa ajungem anul viitor acolo. Deja caut destinatii care sa inlocuiasca pe cele de afara si zona aceea o am in vizor. La fel ca si Cindrelul zona de Iezere, care este extraordinar primavara, zona de lacuri din Retezat, Cheile Rametului si Huda lui Papara...

IuliaT:
O groaza de ideei minunate pentru ture noi prin munti nostri te asteptam :)  :flori:

wonderland:
Pensiunea Poiana, loc Poiana Negri, com Dorna Candrenilor, jud Suceava. Aproape de Vatra Dornei si relativ aproape (cu masina) de traseele din Calimani - Ousorul, 12 Apostoli si mai departe :). Localizata pe un delusor, ofera o panorama de vis. Conditii bune de cazare, bucate moldovinesti gustoase. Au o curte generoasa, cu foisoare si banci, mica pastravarie, un izvor de apa minerala in apropiere. De fapt f aproape, se vede de la Pensiune e si fabrica Poiana Negrii.

http://www.pensiuneapoiana.ro/

Bulbuc de munte - am gasit o poiana intreaga. Un parfum discret, dar ametitor, asemanator cu iasomia. O minunatie de plantuta. Arata ca un bujorel de munte. Si e planta protejata, sa n-o rupeti daca o intalniti!
Bulbucul de munte (Trollius europaeus) aparține familiei Ranunculaceae, alături de multe alte plante din peisajul carpatic)

Monicuta:
M-am intors de curand dintr-un circuit Israel-Iordania-Egipt.  A fost obositor dar a meritat.
Ma obsedeaza  un  gand. Imi doresc sa revad Iordania. E o tara cu atat de multe locuri de vizitat: Marea Moarta, Marea Rosie , raul Iordan, desertul Wadi Rum, Jerash, Madaba si , mai ales,  Petra ( considerata a 7 minune a lumii , in 1985 UNESCO a inclus Petra în patrimoniul cultural al umanităţii ) cu ai ei faimosi si frumosi beduini.  Si sa nu uitam mancarea : mezzes, kebab, falafel, humus, mansaf, cafeaua tare aromatizata cu cardamon, etc.  Recomand ceva de genul :  sejur si circuit mai ales ca este o destinatia buna de vizitat si iarna.
Ma inscriu de pe acum pe lista  daca Admin va organiza o astfel de iesire.
Merita!!!!!!!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă