Autor Subiect: Emotionantul mod de a se exprima a Clarei Woods  (Citit de 31 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14108
Emotionantul mod de a se exprima a Clarei Woods
« : Sâmbătă, 28 Februarie 2026, 13:10 »
Nu am mai scris de multa vreme un subiect aici. O fac astazi, incepand o serie care sper sa va placa. In paralel o sa postez si pe pagina mea de Facebook.

Clara Woods

Chiar daca sunt un om foarte ocupat, din cand in cand imi fac timp și pentru doua dintre pasiunile mele: pictura și arta grafica. In ultima vreme am mâzgălit putin, in schimb urmăresc reușitele altora. Nu neapărat a numelor mari, David Hockney, Yayoi Kusama, Richard Prince, Pol Taburet sau Maja Ruznic, caut mai degrabă și urmăresc artiști vizuali care folosesc arta ca formă principală de comunicare, creatori cu expresie artistică intuitiv-emoțională.

Am descoperit-o recent pe Clara Woods, unul dintre artiștii invitați la Milano-Cortina 2026, să creeze poster-uri oficiale inspirate de spiritul Jocurilor Olimpice. Opera ei din acest proiect poartă titlul (sau a fost prezentată ca) „You Love” / „Your Love” ca parte din poster-ele Jocurilor.

Am cautat sa vad cine este și am descoperit o poveste de viata dramatica, emoționanta dar cum nu se poate mai motivanta pentru oricine are ocazia sa ajungă sa o cunoască într-un fel.
S-a născut în 2006, în SUA si a fost diagnosticată cu autism sever și este non verbală. Înțelege însa perfect engleza, italiana și portugheza (mama ei este o braziliana stabilita și căsătorita la Florența). Medicii nu i-au dat nici o șansa, toți cei consultați au avut un verdict catastrofal: va ajunge o leguma și nu va putea judeca.
Părintii ei însa au crezut într-o șansa infima și au luptat pe toate planurile pentru fata lor, iar rezultatul este mai mult decât surprinzător. Cand anumite bariere fizice au fost trecute, mama ei, experta in marketing s-a gândit și la viitorul financiar; a intuit ca una dintre șansele Clarei este sa-și pună in valoare fizionomia (o sa vedeți daca urmăriți filmulețul cat este de draguța). Si timpul a dovedit ca a avut dreptate.

Insa întâmplarea care a schimbat radical viata Clarei si a făcut-o atât de cunoscuta, a fost primirea unei cărți cu Frida Kahlo. Atât de impresionata și emoționata a fost de acea carte încât a ajuns sa doarmă cu ea in pat. De acolo pana la încercarea de a picta a fost doar un pas.

Are acum peste 1000 de lucrări, multe dintre ele fiind expuse in mari galerii de arta, iar altele au ajuns la colecționari foarte cunoscuți. Creează picturi abstracte, pline de energie, contraste puternice și mișcare. Multe dintre picturi sunt însoțite de texte sau poezii scrise de ea, care reflectă o lume interioară profundă și sensibilă.

Comunicarea ei se face prin tastare asistată, asa cum am scris deja este non-verbala, însa a reușit un lucru extraordinar: sa "vorbească", sa se exprime prin arta. Este un extraordinar exemplu al modului în care arta poate depăși barierele comunicării.

Va recomand sa o urmăriți pe Facebook, pe mine ma emoționează admirativ, tot ceea ce face fata aceasta. https://www.facebook.com/clarawoodsofficial