Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Egipt – Misterul Faraonilor, croazieră pe Nil & relaxare la Marea Roșie. 2026

<< < (2/3) > >>

admin:
Am primit confirmarea de citire a Email-ului cu informatii despre viza de la intreg grupul. Majoritatea au raspuns si pt includerea in grupul de whatsapp, cativa probabil insa ca nu au citit totul cu atentie si au omis. Imi pare rau, dar fara acceptul de folosire a numelui si a numarului de telefon nu putem sa ii includem in grupul de whatsapp.

lidia.Iasi:
V-am trimis un e-mail cu informatiile necesare pentru completarea formularului online e-Visa. Eu am aplicat astazi si a mers destul de repede

Daca nu ati primit mesajul, scrieti-mi la adresa lidiamandache5@gmail.com si va retrans

oli:
Buna regasire dupa asa o excursie frumoasa! Egiptul este una dintre cele mai frumoase tari din cate am vazut!
Cu conditiile unui razboi invecinat, si emotiile create, desfasurarea excursuei a fost impecabila. Am intanit o tara linistita, tare insorita si iubitoare de turisti.
Cairo, gazda celor 3 mari piramide si a marelui muzeu egiptean, nou inaugarat,este un oras al contrastelor, langa cartiere nou contruite si elegande, sosele cu 10 bebzi, metrou de suprafata are si zone multe de o mizerie de nedescrus, comparabila probabil cu India-oameni f saraci, animale slabe, sau chiar moarte, carute, magari, gunoaie. Cu toate acestea, orasul are un farmec aparte.
Mancarea in Egipt mi s-a parut echilibrata cu multe boabe( fasole, naut), lipii, carne la gratar, supe , salate. Am mancat su fructe de sezon-capsuni, portocale, curmale proaspete si nu uscate, guave.
Hotelurile, ca intotdeauna cu Singles Camp, elegante, cu gradini luxuriante.
O mica paranteza-un lucru haios, in Egipt tot trebuie sa iti curga o chiuveta, un wc, oricate stele are hotelul
altfel nu are farmec.
Experienta all inclusive din Hurgada a fost f placuta. Puteai lua masa la restaurantul principal cu bufet suedez f bogat, sau in gradina hotelului te asteptau tot all inclusive elegantele restaurante italienesc, arabesc sau chinezesc, sau puteai lua micul dejun la restaurantul pescaresc de pe plaja. Daca ti de parea prea rece apa marii, putea sa inoti in piscina cu apa calda.
Ne-am putut rezerva aici excursii optionale- o parte am facut snorkeling, altii scufundari sa descoperim reciful de corali bogat in anrmone de mare si o multitudine de pesti.
Una dintre cele mai interesante experiente a fost excursia optionala safari in desert, unde numai cu 35$ am avut ocazia sa petrecem aproape o zi intreaga in desert, sa conducem un ATW, apoi sa ne duca un sofer cu o dubita impreuna cu un grup de turusti veseli, si in ritmuri de muzica araba, peste dealuri, ne-am avantat catre inima desertului, la 25 km , unde incepea un lant de munti sterpi, nu f inalti, unde aveau beduinii satul.
Sunt popoare nomade originare din Arabia Saudita, complet liberi. Ne-au pllimbat cu camilele, am avut ocazia de cumparam unguente si ceaiuri naturiste, ne-au servit cu ceai si lipie coapta in fata noastra de elegantele femei invalutite.

oli:
Dar sa reluam firul de la Cairo, unde ne-am bucurat de peisajul desertic cu piramidele din Gisa si sfinxul si de comorile descoperite in mormantul lui Tutankamon  acum expuse in extenso la marele muzeu egipitean.
Apoi am zburat la Aswan, in mijlocul desertului, am vazut marele baraj inaugurat in 1970, care a impartit istoria Egipului in 2-oprind inundatiile devastatoare, dar si datatoare de viata prin aluviunile fertile ale Nilului. Crocodilii au ramas in amonte de baraj. Nubienii din satele stramutate din bazinul inundat cresc crocodili ca animale de companie si ca atractie pt turisti. Plimbarea pe Nil catre satele nubiene colorate a fost f romantica, la apus  printre stuf, cu barci traditionale cu vele in jur-feluci.
Croaziera pe Nil a fost f confortabila, mancarea  f buna, iar peisajul , linistea au fost minunate. Pe inserat auzeai rugaciunea muezinului din satele invecinate. A fost interesant ca excursia asta a avut loc chiar in postul ramadanului. S-a simtit o usoara exaltare, o comuniune intre oameni, ca la noi de Paste.
Oamenii cu care am interactionat, au fost f calzi, in special Mina, ghidul de pe Nil, a fost extraordinar. Absolvent de facultate de arte, ne-a explicat in detaliu semnificatia inscriptiilor de pe temple, am plecat mai invatati din aceasta tara, mai atrasi de mitologia si de istoria lor antica.

oli:
E greu de povestit tot, pt ca a fost minunat, intens si f frumos!
Sa relatez zborul cu balonul manuit de un pilot experimentat si echipa lui, deasupra vaii regilor si teplului lui Hatshepsut, cu soarele la rasarit!
Sa simti uimirea si entuziasmul colegilor de excursie cand am intrat in inima piramidei, sau in mormintele superb pictate vechi de 3500 de ani din Valea Regilor, sau cand me-am auzit pasii rasunand dis de dimineata in templul din Luxor. Trebuie mers, trebuie simtit!
Iar soarele, nemuritorul Raa, nu e mai frumos ca in Egipt.
Ne -am delectat cu parfumuri, condimente, bumbac fin Egiptean la magazinele propuse. Sicanant pt unii este negocierea permanenta , sau uneori asteptarea permanenta a unui tips, dar si asta face parte din farmecum local.
Felicitari pt organizarea unei asa de reusite excursii!

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă