Excursii si evenimente > Excursii si evenimente 2026

Circuit Irlanda. 22 iunie - 2 iulie 2026

<< < (2/2)

admin:
Confirm ca am orimit optiunile de rezervare obiective turistice de la intreg grupul.

admin:
Am transmis astazi in agentie centralizarea raspunsurilor primite de la fiecare participant pentru urmatoarele obiective:

Brú na Bóinne Visitor Centre Newgrange and Knowth   

Céide Fields Neolithic Site and Visitor Centre   

Kylemore Abbey     

Connemara Heritage & History Centre  (nu include si pranzul de grup, acesta se va achita la fata locului)

Ailwee Cave Burren       

Cliffs of Moher       

Bunratty Castle and Folk Park       

Killarney National Park&Muckross House&Traditional Farms

National Stud&Gardens   

Newbridge Silverware museum&visitors centre     

Totalul facturii pe care o s-o primiti pentru intrarile la toate aceste obiective este: 155 euro     

Pentru doua participante, care nu au optat pentru intrarea in Ailwee Cave Burren (Diana N si Anca B), totalul este de doar 127 euro.

Rugamintea este ca imediat ce primiti factura din agentie sa o si achitati, pentru a-mi da posibilitatea sa platesc la randul meu rezervarile.

admin:
Am inceput sa lucrez la timing, sunt aproape-aproape gata. Am ajuns la ultima zi, dar urmeaza sa mai punctez orar opririle de pe Ring of Kerry si Dingle Peninsula.

Va scriu acum pentru ca ar fi timpul sa va ganditi si sa rezervati daca doriti, pentru ultima zi, cea de 1 iulie, unul sau doua obiective.

Noi o sa plecam in tur la 09:30, la 10:00 ne intalnim cu ghida locala si pana la 13:00 avem un tur pietonal impreuna cu ea. De la 13:00 este free time.

Puteti sa va plimbati, sa faceti shopping, sa va relaxati, orice credeti ca va face placere. Eu insa am si cateva recomandari, pentru ca cine stie cand o sa mai ajungeti in Irlanda si e pacat sa nu vedeti cat de mult posibil.

Pentru prima parte, cea de dupa tur, va recomand un pranz apoi vizitarea uneia din cele doua:

The Book of Kells (Trinity College) https://www.visittrinity.ie/book-now/ este necesara rezervare online, altfel este foarte putin probabil sa prindeti locuri. Pentru cine nu stie ce este: Book of Kells este una dintre cele mai valoroase carti din lume, un manuscris medieval irlandez, realizat în jurul anului 800 d.Hr., care conține cele patru Evanghelii, faimos pentru ilustrațiile sale extrem de elaborate și importanța sa religioasă și culturală. Se află la Trinity College Dublin, în Old Library. Turul este cu intrare la o oră stabilită, iar durata recomandată este de 1–1,5 ore.

sau,

National Leprechaun Museum of Ireland * - am scris mai jos despre el.

Pentru seara:

Riverdance Gaiety Theatre:  https://www.ticketmaster.ie/riverdance-30-the-new-generation-dublin-01-07-2026/event/1800634EDD17C15E

Dublin: Dineu irlandez și spectacol de dans la Johnnie Fox's – 1 iulie ora 19:00. Gasiti pe GetYourGuide.

Belvedere Irish Nights *Premium Ticket Dinner & Show *Front Seats Guarantee  18:30

Atentie ,locurile se epuizeaza foarte repede.

Cu cei care raman in zona, am sa merg la un pub aflat aproape de hotel: The Celt

* La National Leprechaun Museum of Ireland din Dublin (Irlanda) nu vei vedea doar obiecte vechi în vitrine ca într-un muzeu clasic — ci vei intra într-o experiență interactivă de povestire inspirată din folclorul și mitologia irlandeză, cu accent pe spiriduși (leprechauni) și alte legende tradiționale.

🧚‍♂️ Ce se poate vedea/face

🚶‍♂️ Tur ghidat de povestiri – ghizi țin spectacole live în camere tematice, spunând mituri și legende din tradiția irlandeză pe parcursul vizitei.

🌈 Camere tematice immersive, cum ar fi:
• tunel cu iluzii optice care te face să pari mai mic sau mai mare față de ceilalți.
• camera cu mobilier uriaș, unde totul este supradimensionat ca să te simți „în lumea spiridușilor”.
• peisaje și scene din povești legate de folclor, ca „dealul zânelor” sau potecile mitice.

🍀 Legende și elemente irlandeze – vei auzi povești despre spiriduși, alte creaturi din folclor și ce simbolizează în cultura irlandeză.

🪄 Experiențe pentru adulți – există tururi „DarkLand” (18+), cu povești mai întunecate sau neobișnuite din tradiția irlandeză.

🛍️ Magazin de suveniruri – la final poți cumpăra cărți, obiecte și cadouri tematice cu spiriduși și basme.

Pentru a va da posibilitatea de a va grupa pe obiective, sa mergeti impreuna 2-3 sau mai multi, am sa deschid maine grupul de whatsapp. Dar tema este doar aceasta: grupaj obiective 1 iulie. Restul de detalii, raman pe mai incolo, eu nu o sa particip decat cu 2-3 saptamani inainte la discutii. O sa va scriu din timp pe forum recomandari si detalii.

admin:
Am deschis grupul de whatsapp, insa este incomplet, astept sa fie acceptate toate invitatiile transmise. Cand se completeaza, am sa explic scurt pe grup, directionandu-va aici pe forum pentru a vedea sugestiile mele.

admin:
In ciclul nou de Povesti ale Lumii am inclus si doua subiecte legate de Irlanda:

Simbolistica și spiritualitatea celtica: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,4380.0.html

Dolmenele și tumulii – misterele de piatră ale lumii. Irlanda, tărâmul unde se întâlnesc cerul și pământul:  https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,4381.0.html

Daca ma urmăriți pe Facebook o sa vedeți ca in fiecare zi postez cate o noua poveste. Aceasta este pagina mea: https://www.facebook.com/cindea.gigi/

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă