Arhiva > Arhiva
Ego
luciamanta:
--- Citat din: Ayouni din Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 19:45 ---@admin, m-am gandit si la aspectul acela al armonizarii in grupuri, cand se produce un click si de ce. am observat ca acolo unde membrii unui grup, renunta la ego, atunci cand se intalnesc sa petreaca un timp agreabil impreuna si daca vin inarmati cu RESPECT unii fata de altii, se produce acel click magic si atmosfera este foarte placuta si relaxata. am trait acest lucru, de curand, cand am fost la mare, toti am plecat de la aceste principii nescrise si nepronuntate in mod oficial, dar resimtite in fiecare dintre noi si a fost foarte frumos. ce minunanat este sa poti sa te bucuri de compania semenilor tai fara sa-ti fie teama ca te vor rani, ca te vor scruta cu un ochi critic si-ti vor gasi tot felul de defecte, ca te vor barfi si ca vor face in asa fel incat sa te simti prost. brrrrr!
--- Terminare citat ---
Ayouni, sa tii aproape ge grupul cu care ai mers la mare, este mare lucru sa petreci clipe frumoase si relaxante alaturi de niste oameni cu care rezonezi, care au bun simt, respect fata de ei insisi si fata de ceilalti. Ma bucur pentru tine, ma bucur de tot ceea ce este frumos si bun.
gabrel:
Extensia cea mai tăioasă a a acestei dimensiuni umane a ființei noastre, este ego-ul izvorât din minte. Mașina de calcul probabilistic și deductiv care este mintea, îmbracă hainele puterii și ajunge să creadă că poate nu numai înțelege, dar și controla experiența. Acest lucru este fals. Mintea/ego nu poate controla experiența, așa cum nu poate controla expresia sau expansiunea, din simplul motiv că acestea sunt apanajul dimensiuniilor noastre spirituale. Descoperirea permanentă că realitatea pare să ni se opună, nu este decât semnul neputinței minții de a administra experiența.
Acest lucru este fals. Mintea/ego nu poate controla experiența, așa cum nu poate controla expresia sau expansiunea, din simplul motiv că acestea sunt apanajul dimensiuniilor noastre spirituale. Descoperirea permanentă că realitatea pare să ni se opună, nu este decât semnul neputinței minții de a administra experiența. Suferința ce decurge din această neînțelegere profundă a realității, din această eroare cognitivă cum ar numi-o psihologia, nu se oprește decât în momentul descoperirii Adevărului. În momentul unificării dimensiunilor noastre umane, cu cele spirituale. În momentul descoperirii de Sine. În momentul pe care misticii îl numesc cel al ”revelației” Adevărului despre noi înșine.
Horia Țurcanu & Elena Francisc
gabrel:
Singura cunoaștere adevărată vine din experiență și aparține părții noastre spirituale. De aceea, adevărata creație sau expansiunea Spiritului nu poate veni din mintea liniară sau din cochilia ego-ului. Dacă ego-ul ar putea crea cu adevărat, nu ar crea experiențe dureroase pentru el. Nu el alege experiența dureroasă a transformării prin suferință, ci partea noastră spirituală, pentru care aceasta nu este decât o experiență care-l îmbogățește.
Adevărul despre noi înșine și despre dimensiunile noastre divine nu folosește la nimic dacă este doar aflat din cărți, decât la îngroșarea nemăsurată a ego-ului. A ști totul despre iubire nu înseamnă că ai trăit Iubirea după cum a ști totul despre biciclete nu înseamnă că ai simțit vreodată bucuria mersului pe bicicletă. Spiritualitatea noastră este intrinsecă. Este acum, aici. Nu trebuie să facem nimic pentru a o trăi, decât să devenim conștienți. De aceea calea noastră este una experiențială.
În aceste timpuri extraordinare pe care avem privilegiul să le trăim împreună pe această planetă, Umanitatea trece printr-un proces de reunificare a Ființei. Dimensiunea noastră umană devine conștientă de natura sa spirituală și este pe cale de a-și recupera nivelurile inefabile ale sufletului. Trăim marea întoarcere la noi înșine. Este marea transformare de Conștiință despre care, din ce în ce mai des auziți în ultimul timp. Este o transformare care nu se referă la altceva decât la recuperarea propriei noastre divinități și la asumarea ei totală.
Horia Țurcanu & Elena Francisc
adria:
dragii mei, frumos ati mai scris
ce pot eu sa va spun este ca, de multe ori, din cauza ego-ului meu, am avut de pierdut, dar am si castigat
sincer nu stiu sa va spun daca am castigat mai mult decat am pierdut
luciamanta:
Adria, referitor la ceea ce ai scris, trebuie sa spun ca ai rezumat bine tema ego-lui, vezi tu totul este relativ...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă