Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Vietnamul exotic. Saigon, Mekong si sejur pe Insula Paradisului. 9-20 ian. 2026
admin:
Am primit astazi, de la agentia partenera o informare cu privire la garantia/camera la Phu Quoc. La check in se depunde o garantie de 40 USD, care se returneaza la check out. Este acoperitoare pentru posibile cheltuieli pe durata de sedere acolo.
Referitor la asezarea pe camere, o sa facem un roominglist pe aeroport, avem timp.
admin:
Am primit de la toata lumea confirmarea de primire a Email-ului ce contine biletul de avion si informatii, cu O EXCEPTIE: LILIANA N
Delia Lazarean:
Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti (din experientele anterioare), daca in avion primim pernuta si patura.
Multumesc!
admin:
Da, pe zborurile lungi se ofera perna si patura. Deja pregatite pe fotoliu sau la cerere.
Recomandarea pe care o fac intotdeauna si felul in care ma pregatesc eu pentru astfel de zboruri: pantalon lung cat mai elastic (de regula trening subtire), tricou mai lung si o bluza cu gluga. De multe ori in avion (depinde de zona) este aer ventilat si nu exista posibilitatea de a-l da mai incet sau a astepta interventia echipajului de cabina sa-l dea mai incet. Este o procedura care nu se schimba la cereri.
Apropo de asta, dau cu caracter general un raspuns cu privire la aerul rece din zona de pasageri. Multi m-au intrebat, le-am raspuns verbal, dar nu am stat sa scriu niciodata. O fac acum:
Companiile aeriene mențin adesea o temperatură mai scăzută în cabina pasagerilor din mai multe motive practice și de siguranță:
✈️ 1. Siguranță și performanță fizică
La temperaturi mai ridicate, oamenii pot deveni:
* somnolenți
* amețiți
* mai predispuși la leșin
Un mediu mai răcoros ajută organismul să rămână alert și reduce riscul de disconfort sau incidente medicale.
😷 2. Igienă și mirosuri
Într-un spațiu închis cu mulți pasageri:
* temperaturile mai joase reduc transpirația
* se limitează mirosurile neplăcute
* se încetinește dezvoltarea bacteriilor si chiar a virusilor
Este mai ușor să controlezi confortul general cu aer mai rece decât cu aer prea cald.
🌡️ 3. Diferențe mari între pasageri
Percepția temperaturii diferă mult:
* unii pasageri poartă haine groase
* alții vin din zone calde si sunt imbracati mai lejer
Este stabilit statistic, ca in general oamenii tolerează mai usor frigul decât căldura excesivă.
🛠️ 4. Aspecte tehnice ale avionului
* Aerul din cabină este preluat și comprimat din motoare (bleed air), proces care necesită răcire
* Sistemele sunt optimizate pentru temperaturi mai scăzute
* Supraîncălzirea poate afecta echipamentele electronice
😴 5. Reducerea răului de mișcare
Căldura accentuează senzația de greață; aerul rece ajută la reducerea răului de avion. Eu personal nu am mai vazut oameni care sa sufere de rau in avion, de mai bine de 30 ani. Pe vremuri faceam naveta uneori saptamanal la Bucuresti cu avionul si aproape ca nu era cursa in care sa nu fie rau cuiva. Poate si din cauza fumului de tigara, am prins perioada in prima parte, pana la decolare puteai sa fumezi.
👶 6. Copii și persoane sensibile
Paradoxal, aerul mai rece este mai sigur decât aerul cald pentru:
* bebeluși
* persoane în vârstă
Asta in timp ce căldura excesivă crește riscul de deshidratare.
✔️ Concluzie
Companiile aeriene preferă un ușor disconfort prin frig decât riscurile asociate cu o cabină prea caldă. De aceea se recomandă mereu:
* îmbrăcăminte în straturi
* un hanorac sau eșarfă la îndemână
Delia Lazarean:
Buna ziua!
Ar trebui sa ne luam spay pentru tantari tropicali cu aplicare pe piele si spay cu aplicare pe haine?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă