Prognoza meteo pt Viena si Budapesta 1 -4 iulie, soare, soare, soare, cca 20 - 23 grade ziua.
Rezervarile s-au realizat la urmatoarele hoteluri:
1.King's Hotel Budapest
http://www.kingshotel.hu/2.Airo Tower Wien
http://www.artis-hotels.at/en/airo_towerhotel_wien_oberlaa/home/index.htmlCateva detalii, urmeaza sa comunic si programul complet.
Am optat pana la urma pentru King's Hotel pentru ca este plasat chiar in Down Town, (Sissi era ceva mai departe, desi central), foarte apropiat de tot ce este mai important de vizitat. Este un hotel superb, situat in imediata apropiere a Dunarii.
Airo Tower este situat in Oberlaa, o renumita statiune termala, parte a Vienei, langa unul dintre cele mai frumoase parcuri, Kurkpark Oberlaa
http://www.aboutvienna.org/parks/oberlaa.php. In vecinatate, faimoasa pentru produsele sale de cofetarie, Oberlaa Cafe. Este un hotel izolat si linistit, inconjurat doar de verdeata parcului si de o parcare imensa.
Intentia mea este sa ajungem inainte de pranz, undeva maxim ora 12.00, ora Ungariei (13.00 a Romaniei). Din Sibiu mai avem cca 550 km, ceea ce inseamna 7-8 cu auto, plus opririle, total cca 9 ore. Hotelul ofera posibilitatea depozitarii bagajelor in conditii de securitate, pana la ora check in-ului, asa ca pana la ora 16.00 putem sa avem un prim program, pe care am sa-l comunic in zilele urmatoare, dupa ce ma mai sfatuiesc inca odata cu Monika, colega mea de la Global Cynergies, din Ungaria. Seara oricum o pastram pentru o plimbare pe malul Dunarii, este un loc extraordinar acolo, o adevarata promenada, iar mai tarziu tragem la una dintre renumitele cafenele din preajma Octogonului. A doua zi Muzeul National si o plimbare de zi prin Down Town-ul Budapestei, iar la 12.00 plecarea spre Viena. Avem doar 250 km de autostrada, care cu opririle pt masa, tigari si altele, inseamna maxim ora 16.00. La hotel check in, cumparam un Wiena pass fiecare, un pic de odihna si refresh si plecam in Stephan Platz, iar mai departe spre Parcul de distractii Prater. Acolo o sa ramanem pana seara tarziu, este un loc mai mult de seara, chiar daca se adreseaza in mare parte copiilor. Tot acolo ni se va alatura si Guntz, el are de condus din Munchen cca 5 ore si pleaca in jur de 15.00 de la companie. A doua zi dimineata Schoenbruun, acolo avem de stat minim o jumatate de zi. Cealalta jumatate ramane sa o discutam ca program: putem sa mergem direct din Schoenbrunn spre centru, unde putem vizita muzeele de acolo (Arta Moderna, Naturii, de Istorie), se poate face shopping pe cunoscuta artera comerciala Maria Hilfestrasse, putem vizita Palatul de Iarna. Daca se opteaza pt Opera, atunci va trebui sa schimbam un pic programul pt a avea timpul necesar revenirii la hotel si pregatirii. Mai multi opteaza pt Mall-ul din Wien Sud. Duminica este cred inchis, ramane sa ma uit pe net, daca este asa, puteti sa verificati si voi si sa completati aici. Nu am fost niciodata acolo, nu stiu cum sunt preturile comparativ cu cel de pe Maria Hilfestrasse...Oricum diminetile daca timpul este asa cum ne promite cineva insorit si placut, o sa le petrecem in parcul Oberlaa. Este atat de linistitor si de relaxant incat iti vine sa ramai acolo toata ziua...Nicko, ora de trezire pt plimbarea in parc este 8.00, asta dupa ce in prealabil am servit micul dejun, am anuntat deja la receptie, ca una dintre camere va trebui asaltata cu vuvuzele, pt a fi siguri de trezire...
Duminica o sa ne asternem la drum undeva in jurul orei 12.00 (13.00 a Romaniei), Bucurestiul are 1100 km, ceea ce inseamna ceva....Dar ne mai orientam acolo, mai discutam. Pana atunci, mai este un pic.
Pe curand!