Autor Subiect: Viena - Budapesta. 2010  (Citit de 43049 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

nicko

• Vizitator
Re: Viena - Budapesta. 2010
« Răspuns #45 : Joi, 24 Iunie 2010, 20:48 »
@nicko : Ma bucur, o sa ne cunoastem curand!
si eu ma bucur si de abia astept!

nicko

• Vizitator
« Răspuns #46 : Joi, 24 Iunie 2010, 20:51 »
Timişoreanul Ioan Holender se va retrage din funcţia de director al Operei de Stat din Viena după ce a condus prestigioasa instituţie timp de 18 ani. Din toamnă el va deveni se pare consilier al Metropolitan Opera din New York.
Si fiindca veni vorba de opera, dupa multe plimbari si mancaruri alese, ar prinde bine odihna activa, sambata 3 iulie la Wiener Blut (Sange Vienez) de Johann Strauss, la Opera de Stat din Viena.
Te ocupi tu de asta, Ayouni?

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #47 : Joi, 24 Iunie 2010, 21:18 »
Ma bucur ca ne strangem din ce in ce mai multi!

Asa prima iesire Singles Camp -Romania peste hotare va fi una vesela.

Pregatiti aparatele de fotografiat, camerele de filmat ! ;D

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #48 : Joi, 24 Iunie 2010, 22:09 »
Timişoreanul Ioan Holender se va retrage din funcţia de director al Operei de Stat din Viena după ce a condus prestigioasa instituţie timp de 18 ani. Din toamnă el va deveni se pare consilier al Metropolitan Opera din New York.
Si fiindca veni vorba de opera, dupa multe plimbari si mancaruri alese, ar prinde bine odihna activa, sambata 3 iulie la Wiener Blut (Sange Vienez) de Johann Strauss, la Opera de Stat din Viena.
Te ocupi tu de asta, Ayouni?

nicko, m-as fi ocupat cu cea mai mare placere, bucurie si tragere de inima! in schimb ma ocupa pe mine EOM adica incheierea de luna plus un back-up pentru o colega.  i am grounded de data asta.  :( eu am venit cu sugestia doar... gasiti toata informatia pe site-ul operei de stat din viena, in caz ca va hotarati; desi ma cam indoiesc ca se mai gasesc bilete, oricum cand m-am uitat eu erau intre 40 si 80 de euro.  mai bine plimbati-va si veniti la opera la bucuresti, dupa!
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

nicko

• Vizitator
« Răspuns #49 : Vineri, 25 Iunie 2010, 00:35 »
Ayouni, multumesc de raspuns! mult spor la munca! :)

nicko

• Vizitator
« Răspuns #50 : Vineri, 25 Iunie 2010, 12:38 »
Am verificat si sunt inca locuri libere la opera. Mergem si la opera sau nu? cine e pentru? Trebuie sa ne hotaram ca sa facem rezervarile pentru ca daca ne decidem prea tarziu nu vor mai fi, probabil, locuri.
Eu sunt pentru :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #51 : Vineri, 25 Iunie 2010, 17:23 »
Prognoza meteo pt Viena si Budapesta 1 -4 iulie, soare, soare, soare, cca 20 - 23 grade ziua.

Rezervarile s-au realizat la urmatoarele hoteluri:

1.King's Hotel Budapest
http://www.kingshotel.hu/

2.Airo Tower Wien
http://www.artis-hotels.at/en/airo_towerhotel_wien_oberlaa/home/index.html

Cateva detalii, urmeaza sa comunic si programul complet.
Am optat pana la urma pentru King's Hotel pentru ca este plasat chiar in Down Town, (Sissi era ceva mai departe, desi central), foarte apropiat de tot ce este mai important de vizitat. Este un hotel superb, situat in imediata apropiere a Dunarii.

Airo Tower este situat in Oberlaa, o renumita statiune termala, parte a Vienei, langa unul dintre cele mai frumoase parcuri, Kurkpark Oberlaa http://www.aboutvienna.org/parks/oberlaa.php. In vecinatate, faimoasa pentru produsele sale de cofetarie, Oberlaa Cafe. Este un hotel izolat si linistit, inconjurat doar de verdeata parcului si de o parcare imensa.

Intentia mea este sa ajungem inainte de pranz, undeva maxim ora 12.00, ora Ungariei (13.00 a Romaniei). Din Sibiu mai avem cca 550 km, ceea ce inseamna 7-8 cu auto, plus opririle, total cca 9 ore. Hotelul ofera posibilitatea depozitarii bagajelor in conditii de securitate, pana la ora check in-ului, asa ca pana la ora 16.00 putem sa avem un prim program, pe care am sa-l comunic in zilele urmatoare, dupa ce ma mai sfatuiesc inca odata cu Monika, colega mea de la Global Cynergies, din Ungaria. Seara oricum o pastram pentru o plimbare pe malul Dunarii, este un loc extraordinar acolo, o adevarata promenada, iar mai tarziu tragem la una dintre renumitele cafenele din preajma Octogonului. A doua zi Muzeul National si o plimbare de zi prin Down Town-ul Budapestei, iar la 12.00 plecarea spre Viena. Avem doar 250 km de autostrada, care cu opririle pt masa, tigari si altele, inseamna maxim ora 16.00. La hotel check in, cumparam un Wiena pass fiecare, un pic de odihna si refresh si plecam in Stephan Platz, iar mai departe spre Parcul de distractii Prater. Acolo o sa ramanem pana seara tarziu, este un loc mai mult de seara, chiar daca se adreseaza in mare parte copiilor. Tot acolo ni se va alatura si Guntz, el are de condus din Munchen cca 5 ore si pleaca in jur de 15.00 de la companie. A doua zi dimineata Schoenbruun, acolo avem de stat minim o jumatate de zi. Cealalta jumatate ramane sa o discutam ca program: putem sa mergem direct din Schoenbrunn spre centru, unde putem vizita muzeele de acolo (Arta Moderna, Naturii, de Istorie), se poate face shopping pe cunoscuta artera comerciala Maria Hilfestrasse, putem vizita Palatul de Iarna. Daca se opteaza pt Opera, atunci va trebui sa schimbam un pic programul pt a avea timpul necesar revenirii la hotel si pregatirii. Mai multi opteaza pt Mall-ul din Wien Sud. Duminica este cred inchis, ramane sa ma uit pe net, daca este asa, puteti sa verificati si voi si sa completati aici. Nu am fost niciodata acolo, nu stiu cum sunt preturile comparativ cu cel de pe Maria Hilfestrasse...Oricum diminetile daca timpul este asa cum ne promite cineva insorit si placut, o sa le petrecem in parcul Oberlaa. Este atat de linistitor si de relaxant incat iti vine sa ramai acolo toata ziua...Nicko, ora de trezire pt plimbarea in parc este 8.00, asta dupa ce in prealabil am servit micul dejun, am anuntat deja la receptie, ca una dintre camere va trebui asaltata cu vuvuzele, pt a fi siguri de trezire...
Duminica o sa ne asternem la drum undeva in jurul orei 12.00 (13.00 a Romaniei), Bucurestiul are 1100 km, ceea ce inseamna ceva....Dar ne mai orientam acolo, mai discutam. Pana atunci, mai este un pic.
Pe curand!

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #52 : Vineri, 25 Iunie 2010, 19:40 »
grozaaav! multumesc @admin!
inteleg ca trebuie neaparat incaltaminte foarte comoda si probabil cel putin o pereche de schimb in caz de bashicutze, rosaturi, etc.. si leucoplast si ceva pansamente..  ca avem de mers.. si am deja o lista intreaga de brelocuri si nimicuri pe care scrie neaparat Wien .. de adus inapoi la bucuresti

.. pentru ca tentatiile programului sunt diverse, poate ca, in functie de preferinte, am putea sa ne impartim in mini-grupuri, astfel incat cei care doresc sa poata sa ajunga si la opera, cu decolteu si tocuri iar ceilalti in parc, la prater, la muzeele de istorie si stiinte naturale sau la shopping..

PS eu nu vorbesc germana.. austriecii sunt foarte nationalisti? :-\ ne-am descurca cu ceva engleza? :)

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #53 : Vineri, 25 Iunie 2010, 20:10 »
Cred ca placut ar fi sa stam cat mai mult impreuna. Nu suntem un grup atat de mare pentru a fi nevoie de a fi scindat. Ar fi pacat sa nu parcurgem cu totii ce ne propunem. Prater-ul place fiecaruia cu siguranta, toti vor sa faca si shopping, deci ramane sa le armonizam pt a fi toata lumea multumita.

Pt Budapesta:
Daca intrati pe harta hotelului, o sa vedeti ca strada pe care o sa stam (Nagy Diofa) este foarte aproape de:
St Stephen Basilica
National Museum
Applicative Art Museum
(toate sunt pe Kosuth)
iar pe partea cealalta a podului Erzebet, care se continua pe partea noastra cu Rackozi, (una dintre cele mai cunoscute strazi din Budapesta), sunt cateva obiective f.interesante printre care Budavari Templom si Palatul Royal

Cateva panorame si fotografii din Budapesta din jurul hotelului. Podurile sunt reperele cele mai bune in Budapesta. Petofi Hit este cel peste care se trecea inainte de a fi autostrada in drumul spre Viena, iar intre Margit Hit si Erzebet hit este down town-ul.

Mai trimit pe masura ce mai gasesc lucruri interesante.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #54 : Vineri, 25 Iunie 2010, 21:24 »
Scuza-ma jumatate luat cu dorinta de informare nu ti-am raspuns. Austriecii nu trebuiesc judecati dupa un extremist; a fost un caz izolat, blamat si facut sa "dispara" pentru ca era in pericol chiar imaginea lor de "toleranti". Sa nu uitam ca Austria traieste mult din turism si din industria pe orizontala determinata de acesta. Sunt invatati cu strainii si nu fac diferentieri. Majoritatea vorbesc engleza, am intanit multi care o faceau chiar impecabil.
De mers o sa avem destul, cam toata ziua o sa fim pe picioare, pentru ca este pacat sa nu vizitam, sa nu ne plimbam. Mare parte din istoria unui imperiu care a dominat pana deunazi zona central si est eupeana este stransa in cele doua capitale. Ar fi nevoie de saptamani bune sa vezi lucrurile mai importante de acolo, noi avem doar 3 zile la dispozitie, vrem sa si vedem, sa ne si distram si sa ne si relaxam. Cu siguranta le vom face pe toate trei...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #55 : Vineri, 25 Iunie 2010, 21:33 »
Uitati-va un pic pe http://www.budapestdanubecruise.com/
Ce spuneti sa transformam o parte din plimbarea de joi seara, programata pe jos, intr-una pe un vas care face o scurta croaziera pe Dunare?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #56 : Vineri, 25 Iunie 2010, 21:39 »
pe_jumate, pot sa confirm si eu cele spuse de admin, am fost acolo cu mai multi ani in urma si austriecii mi-au lasat o impresie excelenta, foarte amabili si politicosi.  si sunt buni vorbitori de engleza.

Offline dadus

• Full Member
  • Mesaje postate: 184
« Răspuns #57 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 15:07 »
Buna la toti
Imi pare rau ca nu pot veni cu voi tocmai m-am intors din concediu.
Viena este superba am fost de 2 ori.
Sa nu ratati pe linga snitelul vienez,costitele lor specifice,este o terasa pe linga Coloana Ciumei,linga Stefanplatze unde se maninca bine.
Foarte frumos este si palatul Belvedere,cu colectia de pictura klimt-inclusiv celebrul Sarut ,mie mi-a placut mai mult decit Schonbrunn.
Sa nu ratati gradina zoo e cea mai tare din Europa.
Cumparaturi se pot face pe Maria Hilfestrasse este chiar linga Ring, sunt magazine super, probabil cu promotii.
Austriecii sunt faini nu aveti probleme cu engleza.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #58 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 15:21 »
Dadus, unde este Coloana Ciumei in Stephan Platz? Am fost pe acolo, am facut apel la memorie, dar nu mi-am reamintit. Cum este situata fata de dom? Ai o fotografie?

Offline Ayouni

• Hero Member
« Răspuns #59 : Sâmbătă, 26 Iunie 2010, 16:08 »
@admin, in caz ca dadus nu intra prea curand pe site, uite acest link unde vei gasi foto + info despre pestsauele, coloana ciumei din viena.
http://en.wikipedia.org/wiki/Pests%C3%A4ule_%28Vienna%29
 :)