Autor Subiect: Tenerife, Insula Eternei Primaveri. 1 - 11 noiembrie 2025  (Citit de 3519 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline doina savu

• Full Member
  • Mesaje postate: 102
  • Bine ai venit in grupul nostru!
Re: Tenerife, Insula Eternei Primaveri. 1 - 11 noiembrie 2025
« Răspuns #15 : Miercuri, 23 Iulie 2025, 08:33 »
Am trimis, DA la toate
Doina

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13959
« Răspuns #16 : Marți, 05 August 2025, 11:58 »
Am primit de la toata lumea, astazi fac rezervarile.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #17 : Vineri, 10 Octombrie 2025, 18:50 »
Pe langa cele 3 excursii optionale, o sa va mai fac o propunere: insula Gomera.

Cateva lucruri despre aceasta insula:

La Gomera este una dintre cele mai mici și mai puțin turistice insule din arhipelagul Canare, situată în Oceanul Atlantic, la vest de Tenerife. Este un loc ideal pentru iubitorii de natură, liniște și peisaje dramatice, fiind considerată una dintre cele mai autentice insule ale Spaniei.

🌋 Peisaj și natură

La Gomera este o insulă vulcanică, rotundă și abruptă, cu văi adânci (barrancos) care coboară spre ocean. Relieful ei spectaculos combină:

Canioane abrupte și terase agricole cu bananieri și viță-de-vie,
Păduri dense de laur (laurisilva) în zona de altitudine,
Stânci de coastă impresionante și golfuri ascunse,
Panorame de vis spre Tenerife și vulcanul Teide.

Inima insulei este Parcul Național Garajonay, declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Aici se află una dintre cele mai vechi păduri tropicale de tip laurisilva din lume – o pădure de ceață cu copaci acoperiți de mușchi și ferigi uriașe, unde clima este mereu umedă și răcoroasă.

🥾 Activități

La Gomera este un paradis pentru drumeții și exploratori. Există peste 600 km de trasee marcate, de la poteci ce trec prin păduri și sate montane până la rute spectaculoase de coastă.
Printre cele mai populare:
Ruta El Cedro – Garajonay, pentru pădurea de laurisilva,
Traseul Valle Gran Rey, ce duce prin terase agricole până la ocean,
Drumul spre Mirador de Abrante, cu o platformă de sticlă suspendată deasupra văii Agulo.

🏖️ Plaje

Insula are puține plaje mari, dar cele existente sunt sălbatice și liniștite, adesea cu nisip negru vulcanic. Printre cele mai frumoase:

Playa de Vueltas(Valle Gran Rey) – calmă și potrivită pentru înot,
Playa de Santiago – populară printre localnici,
Playa del Inglés – mai sălbatică, ideală pentru apusuri.

🌿 Tradiții și cultură

La Gomera este celebră pentru „El Silbo Gomero”, un limbaj fluierat unic în lume, folosit de localnici de secole pentru a comunica între văile adânci. Acest limbaj a fost recunoscut de UNESCO ca patrimoniu imaterial al umanității.
De asemenea, insula păstrează un ritm de viață rural și autentic, cu sate mici, case albe și tradiții agricole (cultivarea bananelor, a cartofilor și vinurilor locale).

🍷 Gastronomie

Bucătăria gomereană combină simplitatea cu aromele insulare:

Almogrote – pastă picantă de brânză de capră,
Potaje de berros – supă consistentă de năsturel,
Vinete și pește proaspăt cu mojo rojo (sos picant din ardei și usturoi),
Vinurile locale din regiunea Vallehermoso.

🌄 Sate și locuri de vizitat

San Sebastián de La Gomera – capitala insulei, port istoric de unde Cristofor Columb a plecat spre Lumea Nouă în 1492.
Agulo – unul dintre cele mai frumoase sate din Canare, cu străduțe înguste și case roșcate, sub stânca de la Mirador de Abrante.
Hermigua – zonă verde cu plantații de bananieri și priveliști spre Tenerife.
Valle Gran Rey – cea mai turistică zonă, cu plaje, terase și atmosferă boemă.

☀️ Climă

Clima este blândă tot anul, cu temperaturi între 20–27°C. Partea de nord este mai umedă și verde, iar sudul – mai însorit și arid.

🛥️ Acces

Nu există aeroport internațional. Se ajunge prin feribot din Tenerife (portul Los Cristianos) – traversarea durează circa o oră. Există și un mic aeroport local cu zboruri interne între insule.

✨ Într-o frază

La Gomera este o insulă magică, verde și liniștită, unde timpul pare să fi rămas pe loc — o combinație de natură spectaculoasă, tradiții vii și liniște profundă, perfectă pentru cei care caută o evadare autentică din lumea modernă.

Am postat doua filmulete, va recomand mult sa le vedeti.

Am sa revin cu propunerea agentiei colaboratoare din Tenerife, cu programul si oferta.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #18 : Luni, 20 Octombrie 2025, 08:19 »
Recomandari, precizari si ultimele detalii

Mai sunt 10 zile pana la plecare, asa ca e timpul sa incepem pregatirile. Pentru a va veni in ajutor, va scriu mai jos cateva lucruri de care este bine sa tineti cont.  :)

🎒 Documente și lucruri importante

✅ Pașaport sau carte de identitate (Tenerife apartine Spaniei, deci este valabilă cartea de identitate românească).

🩺 Card european de sănătate sau asigurare medicală privată.

📑 Bilet de avion - transmis in atasamentul Email-ului. Salvat in telefon, este bine sa aveti si un print

Check in online sau front - desk. Operatiunea de check in este una INDIVIDUALA, este nevoie sa o faceti singuri, asa este legal. Pe parcursul aplicarii va fi nevoie sa bifati de luare la cunostinta a unor restrictii, ori faptul ca il completati singuri inseamna ca ati fost informati despre acestea. La front desk (pe aeroport), persoana care va face boarding pass-ul si va ia bagajul la fel va va intreba daca aveti in bagaje lucruri restrictionate.

Online check in si alegerea preferentiala a unui loc sunt ambele operatiuni individuale, in care nici agentia turistica, nici cea de ticketing, nici clubul organizatori, nici insotitorul de grup nu intervin, este nevoie sa le faceti singuri.

💳 Bani.

Card bancar + ceva numerar (euro).

📱 Adaptor priză european standard (tip F) – la fel ca în România, deci nu e nevoie de adaptor.

🧴 Intalnirea pe aeroport, calatoria, conexiune, intalnire pe aeroportul din Tenerife.

Dupa cum am anuntat inca de la inceput, insotitorul (adica, eu) NU o sa calatoreasca impreuna cu grupul. Eu plec impreuna cu Samiza si alti 6 participanti, din Sibiu, cu 2 zile inainte. Asta inseamna ca o sa calatoriti singuri, urmand sa ne intalnim pe aeroportul din Tenerife, acolo unde eu o sa va astept cu autocarul de transfer la hotel.

Ora de intalnire pe aeroport. Grupul de companii de zbor Lufthansa-Austrian Airlines- Swiss Air deschid check in-ul de regula cu 3 ore inainte. Deci ne intalnim, la fel ca intotdeauna exact cu 3 ore inainte de plecarea avionului, respectiv la ora: 13:40

Pentru a va putea identifica si calatori impreuna, am discutat cu Adriana R sa ne ajute cu acest lucru.  O sa primeasca lista de participanti, iar la ora de intalnire anuntata va parcurge lista, ocazie cu care o sa va puteti cunoaste. Va recomand in mod deosebit sa ajungeti la timp, pentru ca altfel va rupeti de grup si nu va fi chiar usor sa fiti identificata de ceilalti si reciproc.

Locul de intalnire pe aeroport. Pentru ca zona obisnuita de intalnire este cuprinsa acum in santierul de renovare, iar lucrarile s-au extins in intreg terminalul vechi, o sa va intalniti in sala mai noua de plecari internationale, tot acolo unde se face si check in-ul pentru grupul Lufthansa-Austrian Airlines- Swiss Air. Este in stanga culoarului de intrare spre zona de security, acolo unde se verifica bagajele de mana. Voi o sa va intalniti exact in capatul dinspre intrare a sirului de puncte de check in, este acolo un display pe care se afiseaza zborurile. 

Eu am sa fiu in contact cu voi, prin intermediul grupului de whatsapp, atat la imbarcare cat si la conexiunea din Zurich.

La check in o sa primiti boarding-pass-urile pentru cele doua zboruri, iar bagajele vor fi etichetate pentru destinatia finala, Tenerife-SUD (atentie ca sunt doua aeroporturi pe insula, Nord si Sud). Verificati.

Dupa imbarcarea in avion o sa aveti primul zbor, respectiv: 01NOV LX  1885 16:40  BUCHAREST OTP  - ZURICH ZRH 18:20 

La Zurich coborati, va regrupati, la coborarea din avion si parcurgeti impreuna traseul " International Transfer" pana la poarta de imbarcare pentru urmatorul zbor.  Atentie la ora, trebuie sa o aveti setata dupa cea a Elvetiei, sa nu va ramana cea de acasa.     

01NOV LX  8218 20:40 ZURICH ZRH - TENERIFE TFS 23:55.

Pe aeroportul din Tenerife regrupati-va la linia de bagaje si iesiti impreuna, pentru a va putea identifica si a va conduce pe TOTI la autocar. Nu iesiti singuri la tigara sau cu nerabdare, pentru ca va fi greu sa va recuperez.

📱 Comunicare. Daca raspundeti in mod pozitiv la Email-ul transmis (cel care contine biletul de avion) veti fi inclusi in grupul de whatsapp. In felul acesta comunicarea va fi simpla si rapida.

🌦️ Vremea în Tenerife în noiembrie
Vreme ideală pentru plajă, drumeții ușoare și activități în aer liber. Noiembrie e considerată “vara de iarnă” a insulei — temperaturi plăcute, fără arșița din august, dar suficient de cald pentru înot și plajă.

Diminețile sunt călduțe, perfecte pentru drumeții sau plimbări. După-amiezile pot fi foarte însorite, deci e esențială protecția solară. Serile sunt blânde, dar uneori adie vântul oceanic — o jachetă ușoară e binevenită. Plouă rar, și de obicei scurt, în reprize tropicale de 10–15 minute.

🌡️ Temperatura zi   25–27°C
🌡️ Temperatura noapte   18–20°C
🌊 Temperatura apei oceanului   23°C
🌧️ Precipitații   2–4 zile ușoare/lună
🌤️ Ore de soare/zi   6–8 ore
💨 Vânt - briză moderată, mai ales după-amiaza

O sa ajungem si la munte la (Teide, 2000+ m). Aici temperaturile  pot coborî la 5–10°C, cu vânt puternic. De acelasi vant putem da si in zona de coasta, la Masca.

👕 Îmbrăcăminte recomandată

Tenerife e o combinație de plajă, munte și drumeții, așa că e bine să ai echipament variat:

🏖️ Pentru Adeje

* tricouri, pantaloni scurți, rochii de vară.
* costum de baie
* pălărie / șapcă, ochelari de soare, cremă solară (UV ridicat chiar și în noiembrie).
* sandale, slapi, papuci comozi.

🥾 Pentru drumeții și activități active

- pantofi de drumeție cu talpă aderentă.
- pantaloni tehnici ușori, rezistenți la vânt.
- hanorac sau polar, cu gluga
- jachetă impermeabilă / windstopper.
- rucsac mic de zi (20–30 L).
- sosete tehnice de trekking.

Încălțăminte

- pantofi sport / adidași comozi pentru explorat orașe.

- sandale / papuci pentru plajă și hotel.

🧴 Accesorii utile

- rucsac mic de zi
- servețele umede, dezinfectant.
- cremă solară SPF 30+ și balsam de buze cu protecție UV.
- loțiune calmantă pentru soare (Aloe vera).
- pelerină subțire de ploaie.
- trusă medicală mică (in care pe langa pastilele pe care le luati obisnuit sau profilatic este bine sa aveti si plasturi, ceva antiinflamator, antihistaminic).

📷 Echipamente opționale

- aparat foto
- baterie externă (sa o depozitati in bagajul de mana nu cel de cala)

🧳 Sfaturi de organizare a bagajului

- nu exagerati cu lucrurile pe care le luati cu voi, nimic din ce "poate trebuie""

- puteti împacheta în "straturi": haine subțiri + un strat termic sau impermeabil.

- hainele pentru drumeții separat de cele de plajă.

- de recomandat îmbrăcăminte care se usucă rapid (climatul poate fi umed).

- pentru zbor, o geacă ușoară și o eșarfă (avioanele sunt reci).

FOARTE - FOARTE RECOMANDAT: in bagajul de mana (cabina) sa aveti schimburi pentru minim o zi, asta pentru situatia in care bagajul va este ratacit pe drum si nu ajunge odata cu voi la destinatie. Anul acesta am avut 4 sau 5 astfel de experiente, deci sunt destule sanse sa se repete.

Tocmai v-am transmis un Email ce contine BILETUL DE AVION. si textul de mai sus. In plus solicitarea de acord pentru a va fi folosit numele si numarul de telefon pentru grupul de whats app.

Daca nu ati primit mesajul meu, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si va retransmit.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #19 : Vineri, 24 Octombrie 2025, 11:35 »
Am primit confirmari de la toata lumea. Am deschis grupul de whatsapp, de acum tinem legatura acolo.