Recomandari, precizari si ultimele detaliiMai sunt 10 zile pana la plecare, asa ca e timpul sa incepem pregatirile. Pentru a va veni in ajutor, va scriu mai jos cateva lucruri de care este bine sa tineti cont.  

🎒 
Documente și lucruri importante✅ Pașaport sau carte de identitate (Tenerife apartine Spaniei, deci este valabilă cartea de identitate românească).
🩺 Card european de sănătate sau asigurare medicală privată.
📑 Bilet de avion - transmis in atasamentul Email-ului. Salvat in telefon, este bine sa aveti si un print
Check in online sau front - desk. Operatiunea de check in este una INDIVIDUALA, este nevoie sa o faceti singuri, asa este legal. Pe parcursul aplicarii va fi nevoie sa bifati de luare la cunostinta a unor restrictii, ori faptul ca il completati singuri inseamna ca ati fost informati despre acestea. La front desk (pe aeroport), persoana care va face boarding pass-ul si va ia bagajul la fel va va intreba daca aveti in bagaje lucruri restrictionate.
Online check in si alegerea preferentiala a unui loc sunt ambele operatiuni individuale, in care nici agentia turistica, nici cea de ticketing, nici clubul organizatori, nici insotitorul de grup nu intervin, este nevoie sa le faceti singuri.
💳 
Bani. Card bancar + ceva numerar (euro).
📱 
Adaptor priză european standard (tip F) – la fel ca în România, deci nu e nevoie de adaptor.
🧴 
 Intalnirea pe aeroport, calatoria, conexiune, intalnire pe aeroportul din Tenerife. Dupa cum am anuntat inca de la inceput, insotitorul (adica, eu) NU o sa calatoreasca impreuna cu grupul. Eu plec impreuna cu Samiza si alti 6 participanti, din Sibiu, cu 2 zile inainte. Asta inseamna ca o sa calatoriti singuri, urmand sa ne intalnim pe aeroportul din Tenerife, acolo unde eu o sa va astept cu autocarul de transfer la hotel. 
Ora de intalnire pe aeroport. Grupul de companii de zbor Lufthansa-Austrian Airlines- Swiss Air deschid check in-ul de regula cu 3 ore inainte. Deci ne intalnim, la fel ca intotdeauna exact cu 3 ore inainte de plecarea avionului, respectiv la ora: 
13:40Pentru a va putea identifica si calatori impreuna, am discutat cu 
Adriana R sa ne ajute cu acest lucru.  O sa primeasca 
lista de participanti, iar la ora de intalnire anuntata va parcurge lista, ocazie cu care o sa va puteti cunoaste. Va recomand in mod deosebit sa ajungeti la timp, pentru ca altfel va rupeti de grup si nu va fi chiar usor sa fiti identificata de ceilalti si reciproc. 
Locul de intalnire pe aeroport. Pentru ca zona obisnuita de intalnire este cuprinsa acum in santierul de renovare, iar lucrarile s-au extins in intreg terminalul vechi, o sa va intalniti in sala mai noua de plecari internationale, tot acolo unde se face si check in-ul pentru grupul Lufthansa-Austrian Airlines- Swiss Air. Este 
in stanga culoarului de intrare spre zona de security, acolo unde se verifica bagajele de mana. Voi o sa va intalniti exact 
in capatul dinspre intrare a sirului de puncte de check in, este acolo un display pe care se afiseaza zborurile.  
Eu am sa fiu in contact cu voi, prin intermediul grupului de whatsapp, atat la imbarcare cat si la conexiunea din Zurich. 
La check in o sa primiti boarding-pass-urile pentru cele doua zboruri, iar bagajele vor fi etichetate pentru destinatia finala, Tenerife-SUD (atentie ca sunt doua aeroporturi pe insula, Nord si Sud). Verificati.
Dupa imbarcarea in avion o sa aveti primul zbor, respectiv: 01NOV LX  1885 16:40  BUCHAREST OTP  - ZURICH ZRH 18:20  
La Zurich coborati, va regrupati, la coborarea din avion si parcurgeti impreuna traseul " International Transfer" pana la poarta de imbarcare pentru urmatorul zbor.  Atentie la ora, trebuie sa o aveti setata dupa cea a Elvetiei, sa nu va ramana cea de acasa.     
01NOV LX  8218 20:40 ZURICH ZRH - TENERIFE TFS 23:55. 
Pe aeroportul din Tenerife regrupati-va la linia de bagaje si iesiti impreuna, pentru a va putea identifica si a va conduce pe TOTI la autocar. Nu iesiti singuri la tigara sau cu nerabdare, pentru ca va fi greu sa va recuperez.
📱 
Comunicare. Daca raspundeti in mod pozitiv la Email-ul transmis (cel care contine biletul de avion) veti fi inclusi in grupul de whatsapp. In felul acesta comunicarea va fi simpla si rapida. 
🌦️ 
Vremea în Tenerife în noiembrieVreme ideală pentru plajă, drumeții ușoare și activități în aer liber. Noiembrie e considerată “vara de iarnă” a insulei — temperaturi plăcute, fără arșița din august, dar suficient de cald pentru înot și plajă.
Diminețile sunt călduțe, perfecte pentru drumeții sau plimbări. După-amiezile pot fi foarte însorite, deci e esențială protecția solară. Serile sunt blânde, dar uneori adie vântul oceanic — o jachetă ușoară e binevenită. Plouă rar, și de obicei scurt, în reprize tropicale de 10–15 minute.
🌡️ Temperatura zi   25–27°C
🌡️ Temperatura noapte   18–20°C
🌊 Temperatura apei oceanului   23°C
🌧️ Precipitații   2–4 zile ușoare/lună
🌤️ Ore de soare/zi   6–8 ore
💨 Vânt - briză moderată, mai ales după-amiaza
O sa ajungem si la munte la (Teide, 2000+ m). Aici temperaturile  pot coborî la 5–10°C, cu vânt puternic. De acelasi vant putem da si in zona de coasta, la Masca. 
👕 
Îmbrăcăminte recomandatăTenerife e o combinație de plajă, munte și drumeții, așa că e bine să ai echipament variat:
🏖️ Pentru Adeje
* tricouri, pantaloni scurți, rochii de vară.
* costum de baie 
* pălărie / șapcă, ochelari de soare, cremă solară (UV ridicat chiar și în noiembrie).
* sandale, slapi, papuci comozi.
🥾 Pentru drumeții și activități active
- pantofi de drumeție cu talpă aderentă.
- pantaloni tehnici ușori, rezistenți la vânt.
- hanorac sau polar, cu gluga
- jachetă impermeabilă / windstopper.
- rucsac mic de zi (20–30 L).
- sosete tehnice de trekking.
Încălțăminte- pantofi sport / adidași comozi pentru explorat orașe.
- sandale / papuci pentru plajă și hotel.
🧴 
Accesorii utile- rucsac mic de zi 
- servețele umede, dezinfectant.
- cremă solară SPF 30+ și balsam de buze cu protecție UV.
- loțiune calmantă pentru soare (Aloe vera).
- pelerină subțire de ploaie.
- trusă medicală mică (in care pe langa pastilele pe care le luati obisnuit sau profilatic este bine sa aveti si plasturi, ceva antiinflamator, antihistaminic).
 📷 
Echipamente opționale - aparat foto 
- baterie externă (sa o depozitati in bagajul de mana nu cel de cala)
🧳 
Sfaturi de organizare a bagajului- nu exagerati cu lucrurile pe care le luati cu voi, nimic din ce "poate trebuie""
- puteti împacheta în "straturi": haine subțiri + un strat termic sau impermeabil.
- hainele pentru drumeții separat de cele de plajă.
- de recomandat îmbrăcăminte care se usucă rapid (climatul poate fi umed).
- pentru zbor, o geacă ușoară și o eșarfă (avioanele sunt reci).
FOARTE - FOARTE RECOMANDAT: in bagajul de mana (cabina) sa aveti schimburi pentru minim o zi, asta pentru situatia in care bagajul va este ratacit pe drum si nu ajunge odata cu voi la destinatie. Anul acesta am avut 4 sau 5 astfel de experiente, deci sunt destule sanse sa se repete. 
Tocmai v-am transmis un Email ce contine 
BILETUL DE AVION.  si textul de mai sus. In plus solicitarea de acord pentru a va fi folosit numele si numarul de telefon pentru grupul de whats app.
Daca nu ati primit mesajul meu, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si va retransmit.