Autor Subiect: Impozit pe vise  (Citit de 88185 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Re: Impozit pe vise
« Răspuns #210 : Joi, 23 Iunie 2011, 23:59 »
   Am visat ca sunt sanatoasa, fericita, ca am copii frumosi, ca sotul meu si cu mine o singura persoana suntem, ca detin un post de manager, ca sunt apreciata la justa mea valoare, ca minciuna si delicventii au disparut de pe pamant, ca am scris multe cărti de succes, ca sunt actrita emerită, ca parintii mei sunt nemuritori, ca dăruiesc cadouri tuturor, ca impart bani săracilor, ca zidesc biserici si manastiri, ca merg in calatorii prin lumea asta mare şi ca am o relatie speciala de prietenie cu cei de pe acest forum, si binenteles si cu tine, Silviu.
ori manager, ori actrita... si daca te tii de calatorii toata ziua cand mai muncesti ? si daca ai atatia bani de ce mai vrei cariera ? si daca zidesti biserici si manastiri o sa te cheme stefan cel mare si nu te ma cheama Lucia si atunci esti alta persoana si atunci vei visa altceva ...nu ? :o :o :o :o :o :o

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #211 : Vineri, 24 Iunie 2011, 09:16 »
Optimus, farmecul si misterul visului - de zi ori de noapte -este să faci posibil imposibilul...  :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #212 : Vineri, 24 Iunie 2011, 12:00 »
ce imi place la vise este ca iti dau iluzia imposibilului, a unei lumi undeva intre cer si pamant - imateriala si fascinanta

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #213 : Vineri, 24 Iunie 2011, 12:15 »
ce mult mi-as dori iluzia imposibilului!

pentru mine, fiecare vis inseamna o noua incercare. nu stiu daca v-am povestit, dar va spun doar un exemplu ...
in vacanta de vara a unei legislaturi, am visat ce urma sa fie cosmar in real. si totul s-a intamplat milimetric. personaje, vorbe, stari.
nu a fost singura data.

ieri noapte ... am vazut fata unei hidosenii greu de descris. am refuzat sa cred, deoarece hidosenia consta tocmai in frumosul pe care il atribuisem, dezinvolt.

incerc eliminarea oricarui vis!
nihil sine deo

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #214 : Vineri, 24 Iunie 2011, 12:23 »
steli, sa cred oare ca nu-ti place sa visezi ? macar cu ochii deschisi
sa te lasi furata de unduirea fanteziei

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #215 : Vineri, 24 Iunie 2011, 12:57 »

pentru mine, fiecare vis inseamna o noua incercare. nu stiu daca v-am povestit, dar va spun doar un exemplu ...
in vacanta de vara a unei legislaturi, am visat ce urma sa fie cosmar in real. si totul s-a intamplat milimetric. personaje, vorbe, stari.
nu a fost singura data.

ieri noapte ... am vazut fata unei hidosenii greu de descris. am refuzat sa cred, deoarece hidosenia consta tocmai in frumosul pe care il atribuisem, dezinvolt.

hey  >:(

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #216 : Vineri, 24 Iunie 2011, 13:08 »
Subconstientul nostru, al fiecaruia, este cel care genereaza visele. Sunt legate deci de ceea ce ne dorim, ce uram, ce ne sacaie, ce ne sperie, ce ne apasa. De aceea se identifica cu starile noastre prin care trecem si nu sunt intamplatoare. Cele "cu ochii deschisi" sunt legate in general de dorinte, le asociem deci cu acestea. Sunt fractiuni minuscule de timp, dar in care incap multe scene, multi oameni, locuri. Creem intr-o milisecunda un intreg tablou.  

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #217 : Vineri, 24 Iunie 2011, 13:20 »
Subconstientul nostru, al fiecaruia, este cel care genereaza visele. Creem intr-o milisecunda un intreg tablou. 

Cum poate da subconstientul - chiar si in lupta cu constientul - realitatea?
Aici chiar nu glumesc deloc.
Atunci cand nu dau importanta viselor, se transforma in stari premonitorii. Radeti cat vreti, dar este cumplit atunci cand cosmarul iti zambeste.

Fetele din ABC, stiu prin ce am trecut in aceasta iarna datorita unui cosmar devenit realitate.
Am fost de nerecunoscut tocmai pentru ca il traiam si luptam - de data aceasta, cu o viata.
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #218 : Vineri, 24 Iunie 2011, 13:36 »
sumi, nu inteleg acel hey!

de ce crezi ca orice frumos sau orice hidosenie ti s-ar atribui?
si acum vorbesc foarte serios!

daca vrei sa fii frumos sau hidos, asta nu insemna ca trebuie sa te visez.
am considerat ca-mi esti prea frate si prea prieten ca sa te pot numi hidos.
consider ca esti la fel cum te-am considerat incat sa pot elimina hidosul, in care ai incerca sa fii ...

vise frumoase, tuturor!
nihil sine deo

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #219 : Vineri, 24 Iunie 2011, 13:54 »
Un subiect provocator care m-a dus imediat cu gandul la Pedro Calderon de la Barca.  Si gratie acestui subiect, am lasat la o parte pe Guenter Wallraff si ma aflu acum recitind "Viata este Vis". Multumesc! :)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #220 : Vineri, 24 Iunie 2011, 14:22 »
copil fiind imi creasem o lume de vis cu eroi  si intamplari extraordinare in care ma "scufundam" ca intro viata adevarata
- acum privind in urma imi dau seama ca erau proiectii ale imaginatiei care la acea varsta este bogata

steli, sper nu mai te mai confrunti in realitate cu vreun cosmar - nu pot intelege prin ce ai trecut ( se spune ca nu intelegi prin ce trece altcineva pana nu te gasesti si tu in aceasi situatie) - pot doar sa fiu alaturi de tine cu un gand bun

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #221 : Vineri, 24 Iunie 2011, 14:25 »
sumi, nu inteleg acel hey!

de ce crezi ca orice frumos sau orice hidosenie ti s-ar atribui?
si acum vorbesc foarte serios!

daca vrei sa fii frumos sau hidos, asta nu insemna ca trebuie sa te visez.
am considerat ca-mi esti prea frate si prea prieten ca sa te pot numi hidos.
consider ca esti la fel cum te-am considerat incat sa pot elimina hidosul, in care ai incerca sa fii ...

vise frumoase, tuturor!
am zis hey , pt ca tu nu ai voie sa visezi hidosenii... nu ca m-am simtit vizat...stiu ca eu sunt frumos si la trup si la minte...si mai ales modest...:P

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #222 : Vineri, 24 Iunie 2011, 14:50 »

nu a fost singura data.

Steli, nimic dureros de rău nu ţi se mai poate întâmpla! Nici ţie şi nici celor apropiati tie! Eu mă gândesc la tine, la binele tău! Te rog să nu fii vulnerabilă la orice cuvânt nepotrivit, la orice faptă nelalocul ei...Ţine minte, echilibrul, încrederea in Dumnezeu, în prietenii tăi adevăraţi îţi cresc şansele de reuşită!

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #223 : Vineri, 24 Iunie 2011, 15:03 »
"Isi viseaza avutia bogatasul temator
Si saracii-n visul lor cazna-si vad si saracia
Unu-si creste-n vis mosia
Altul, trudnic, cere multe
Zbiru-mproasca-n vis insulte
Si-n cuprinsul lumii, dar
Toti viseaza- a fi ce par
Chiar de nu pricep s-asculte

Ce e viata? Un delir.
Ce e viata? Un cosmar.
O naluca, nor fugar

Si-i marunt supremul bine
Caci un vis e viata-n sine
Iara visul, vis e doar."
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #224 : Vineri, 24 Iunie 2011, 15:15 »
Ayouni, frumoase si profunde versuri... Multumim...