Autor Subiect: Piatra Craiului – Drumetii de iarna si voie buna. 28 februarie - 2 martie 2025  (Citit de 1913 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13800
Tarif: 970 lei/ persoana

Supliment single:  4 locuri in acest tip de structura. Dupa inscriere comunicati agentiei, ca optati pentru aceasta varianta si daca vi se raspunde ca mai exista disponibilitate, adaugati la avans suplimentul de 130 lei.

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/plaiul-foii-2025

Perioada de desfasurare: 28/02/2025 - 02/03/2025

Cazare: Pensiunea Panorama Pietrei Craiului din Plaiul Foii 3*

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   cazare x 2 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 2
•   cina* x 2
•   ciubar 3 ore, in prima seara, cea de vineri. Pentru sambata sau duminica se achita suplimentar de cei care il utilizeaza.
•   foc de tabara sambata seara
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer la capete de traseu
x     supliment single (130 lei) - functie de disponibilitate
x     pranz sambata
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale

*Meniu FIX cina (nu exista alte variante):
Vineri: friptura de porc si piept de pui, cartofi piure si salata + clatite
Sambata: păstrăv la gratar cu mamaliga si mujdei + prajitura cu iaurt

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Plaiul Foii - Parcul Național Piatra Craiului. Un program cu drumeții, multă bună-dispoziție, relaxare la ciubăr, cântece de munte la foc de tabără, pentru cei care iubesc muntele și  mișcarea în natură.

Repetăm programul de anul trecut după zilele minunate pe care le-am petrecut împreună într-un decor feeric, la Panorama Pietrei Craiului, o pensiune frumoasă, cu gazde foarte primitoare.  Feedback acțiunea din februarie 2022:  https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3560.30.html

Profilul si tipul excursiei: Excursie activa, cu drumetii in fiecare zi. Voie buna si socializare seara.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active, cu pregatire fizica buna, care stiu ce inseamna o drumetie montana. Dornici de miscare, de socailizare si de petrecere in grup.

Aceasta este o excursie care are in program drumetii montane. Cititi va rugam, pentru ca este important:

Cum sunt organizate drumetiile montane organizate de Singles Camp

Reguli in drumetii

:oops:Echipamentul este obligatoriu pentru a fi admisi in tura:  Echipament de iarna + foarte recomandat: colțari semitehnici / crampoane– se găsesc la magazinele cu articole sportive, foarte utili in cazul in care poteca este acoperită cu gheață. Vizualizati aici

Se găsesc pe diverse mărimi, au 8-12 colţi şi un sistem de prindere universală, astfel încât se pot monta pe o gamă largă de bocanci.
Nu uitati nici de betele de trekking, luati o pereche cu voi.

Costum de baie pentru ciubar!

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: carte de identitate

Programul excursiei

Ziua 1. Vineri 28 februarie 2025 Plimbare pe Valea Barsei

Orele 14:00 - 15:00 întâlnirea cu însoțitorul de grup la pensiune.
Check-in dacă sunt gata camerele, la 15:30 plecăm pe traseu, o plimbare usoara de circa 2 ore pe drum forestier, de-a lungul râului Bârsa.

Pranzul se poate lua la Cabana Plaiul Foii aflata in apropiere, nu se poate asigura masa de pranz la pensiune.

Seara cina cu muzica, dans, ne bucurăm de atmosfera de grup.

Ziua 2. Sambata 1 Martie 2025 Drumeție în satul de munte Măgura de la poalele munților Piatra Craiului

Grad de dificultate: ușor spre mediu

Ora 08:00 micul dejun, bufet

09:15  plecam in grupaj cu masinile personale spre Zărnesti, sunt circa 15 km.

Traseul incepe de la Fântâna lui Botorog, renumita poartă de intrare în Parcul Național Piatra Craiului, unde vom lăsa masinile.

In satul Măgura vom urca pe poteca prin padure, diferenta de nivel circa 200 metri.

In satul Măgura vom urma un traseu de circa 10-12 km, in mare parte pe drum forestier, pe care ii vom parcurge cu tot cu pauze in jur de 5 ore. Traseul este ușor însa, fiind un sat de munte, drumul mai urcă, mai coboară.

Echipamentul de drumetie de iarna este obligatoriu, in special incaltaminte impermeabila, cu talpa care nu aluneca. Ajuta si betele de trekking, 2 bucati.

Pentru masa de prânz vom vorbi pentru un meniu de grup la un local din sat, urmariti forumul pentru detalii.

Măgura este un sat de munte deosebit de pitoresc, cu peisaje fascinante către întreg Masivul Bucegi  și crestele golașe ale lanțului muntos Piatra Craiului. Gardurile din lemn, căpițele de fân și grajdurile animalelor sunt detalii rustice autentice care completează acest cadru natural desprins parcă din povești. Satul, cu o vechime de peste patru secole, este situat la o altitudine de 1.000 de metri.

Datorită valorilor tradiționale, culturale și naturale, satul Măgura a fost inclus în întregime în aria protejată Parcul Național Piatra Craiului, fiind singurul sat din România care face parte dintr-un parc național.

Cei care ajung aici sunt în mare parte turiști străini, cuceriți de simplitatea și autenticitatea acestor locuri. De altfel, tot mai mulți străini decid să se stabilească în aceste părți. Este și cazul scriitoarei britanice Arabella McIntyre-Brown care, acum mai bine de zece ani, a lăsat totul în urmă pentru a începe o viață nouă în satul Măgura.  În căsuța ei de la munte a scris ″Din Liverpool în Carpați. Cum mi-am găsit fericirea in inima Transilvaniei" o carte savuroasă, plină de umor, despre aventura mutării dintr-un mare oraș britanic într-un sat de munte din  județul Brașov. Acum scrie cărți pentru copii și declară cu convingere că nu va mai reveni niciodată în țara ei natală.

Promovat în publicațiile străine, Măgura este satul pe care National Geographic l-a numit cel mai frumos din Europa. Locul este, într-adevăr, o provocare pentru iubitorii de fotografie și de pictură datorită priveliștilor spectaculoase de aici. Pe dealuri vezi case risipite, turme de oi, aducându-ți aminte că te afli într-un sat în care oieritul a fost, cândva, ocupația de bază a localnicilor.

Seara reluam distractia, il vom ruga pe domul Fery, gazda noastra, sa ne cânte la chitara, la fel ca de fiecare data, cum numai el stie.
Va fi, cu siguranta, multă bună-dispoziție pentru cei care iubesc muntele și  mișcarea în natură.

Ziua 3. Duminica 2 martie 2025 Plimbare în zona Plaiul Foii - Parcul Național Piatra Craiului

Dupa micul dejun eliberăm camerele, dar nu ne grabim spre casa, mai facem o plimbare in apropierea pensiunii, de data aceasta pe Valea Șpirlea.

Actiunea se incheie in jurul pranzului.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Despre iesirea noastra

Bun venit, la munte, prieteni vechi sau noi! Ne așteaptă zile minunate într-un decor feeric, la poalele Pietrei Craiului, o cabană primitoare, aer curat și, sperăm noi, și zăpadă.
O excursie frumoasă pe care o repetăm in fiecare an, dar cu programe usor diferite. Toti cei care au fost o data sau indragostit de acest loc si vor sa repete si in urmatorul an aceasta actiune, asa ca mergem din nou la Panorama Pietrei Craiului.
Domnul Feri, gazda de la pensiune, va insufleti si el atmosfera, il vom ruga sa ne cânte si acum, la chitara, la fel ca de fiecare data, cum numai el stie. Va fi, cu siguranta, multă bună-dispoziție pentru cei care iubesc muntele și  mișcarea în natură.

Impresii de anii trecuti:

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3722.0.html

https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3560.0.html

Despre locatie: Pensiunea Panorama Pietrei Craiului
Pensiunea se gaseste in zona Plaiul Foii, la circa 13 km distanta de orasul Zarnesti, judetul Brasov. Pensiunea este situata intr-o zona inalta, drumul este asfaltat până in apropierea pensiunii.

Se poate ajunge cu trenul din Brasov până în Zărnești si apoi cu taxi până la pensiune  – statia de taxi este chiar langa gara.

Magazine si bancomate se gasesc doar in Zarnesti, cel mai bine sa aveti la voi ce stiti ca aveti nevoie.

Avem permisiunea gazdelor sa ne aducem bauturi, desigur in limite decente.

Recomandat sa aveti cash la voi.

Venim de ani buni aici, suntem de-ai casei, insa de data aceasta vom avea un program nou de Mărțișor, intr-una din cele mai pitoresti zone de la noi din tara : satul de munte Măgura.

Un program vesel, cu drumeții, cântece de munte la foc de tabără, pentru cei care iubesc muntele și mișcarea în natură.

:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13800
Re: Piatra Craiului – Drumetii de iarna si voie buna. 28 februarie - 2 martie 2025
« Răspuns #1 : Miercuri, 20 Noiembrie 2024, 14:13 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/plaiul-foii-2025

Offline soringo@gmail.com

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
Re: Piatra Craiului – Drumetii de iarna si voie buna. 28 februarie - 2 martie 2025
« Răspuns #2 : Miercuri, 12 Februarie 2025, 14:41 »
Salutare tuturor,

Pentru deplasarea in cauza, am 3 locuri disponibile in masina.
Punct de plecare Buzau cu traseu pe Valea Prahovei via Paraul Rece spre Zarnesti/Plaiul Foii.
Daca este cineva pe acest traseu fara mijloc de transport, cu drag il pot ajuta.

Sorin
Telefon: 0751 121 061

Offline danilet

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
Salutare tuturor,
Pentru deplasare am 2 locuri disponibile.
Plecare din Iasi pe traseul Iasi-Roman-Bacau-Onesti-Targu Secuiesc-Zarnesti/Plaiul Foii.

Dan
Telefon 0758320103

Offline elenahamza123

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 23
Bună seara ,
Din Bucuresti pleacă cineva , vreun loc liber?
Mulțumesc!

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1674
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Bună seara ,
Din Bucuresti pleacă cineva , vreun loc liber?
Mulțumesc!

Dan din București mi-a spus ca poate ajuta cu transportul.
Daca mai este cineva interesat, spuneti-mi si va pun in legatura.

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #6 : Miercuri, 19 Februarie 2025, 18:05 »
In Piatra Craiului a nins! *|*
La sfarsitul săptămânii viitoare se anunta temperaturi pozitive dar cel mai probabil vom da de zapada la Măgura, satul fiind situat la 1.000 m altitudine. Deci echipament de iarna, parazapezi, prind bine si bețele de trekking.

Referitor la mese, meniul la cina este cel afisat.
Va rog sa imi spuneti până cel târziu marti seara daca cineva doreste meniu de post (fara produse de origine animala) sau daca nu doreste pește sâmbătă seara.

Mulțumesc, urmariti in continuare forumul, voi reveni si cu detalii mai aproape de excursie.

Offline krondia

• Hero Member
In caz ca este cineva care are nevoie de transport pe ruta Bacau ,Onesti ,Tg Secuiesc ,Brasov, Plaiul Foii Dan are 3 locuri disponibile.
Exista si posibilitatea de preluare din gara Brasov pentru cei care calatoresc cu trenul.

Daca sunteti interesati, spuneti-mi si va pun in legatura.

Offline soringo@gmail.com

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
In Piatra Craiului a nins! *|*
La sfarsitul săptămânii viitoare se anunta temperaturi pozitive dar cel mai probabil vom da de zapada la Măgura, satul fiind situat la 1.000 m altitudine. Deci echipament de iarna, parazapezi, prind bine si bețele de trekking.

Referitor la mese, meniul la cina este cel afisat.
Va rog sa imi spuneti până cel târziu marti seara daca cineva doreste meniu de post (fara produse de origine animala) sau daca nu doreste pește sâmbătă seara.

Mulțumesc, urmariti in continuare forumul, voi reveni si cu detalii mai aproape de excursie.

Daca este posibil, pentru sambata seara eu pot sa servesc orice, mai putin peste.

Multumesc,

Offline krondia

• Hero Member
Daca este posibil, pentru sambata seara eu pot sa servesc orice, mai putin peste.

Multumesc,

Multumesc, am notat.

Offline Bon Voyage

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 624
« Răspuns #10 : Sâmbătă, 22 Februarie 2025, 12:49 »
Nu mai sunt locuri disponibile.

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #11 : Marți, 25 Februarie 2025, 19:02 »
Localitatile din care veniti: Iasi 3, Buzau 2, Dolj 2, București - Ilfov 8, Bacau, Brasov, Mures, Arges, Salaj, Timișoara.

In caz ca doriți sa va grupati cu transportul, spuneti-mi si va pun in legatura.

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #12 : Miercuri, 26 Februarie 2025, 20:24 »
Reiau programul excursiei:

Vineri 28 februarie
14:00 - 15:00 intalnirea la pensiune si repartitia camerelor

Pensiunea Panorama Pietrei Craiului, Plaiul Foii - circa 12 km din  Zarnesti, judetul Brasov
GPS-ul va duce bine, drumul este asfaltat până la pensiune.
Este foarte posibil sa fie trafic in zona, este ultimul weekend din vacanta elevilor din judetul Brasov.

Pensiunea este plina, camerele nu pot fi preluate inaintea orelor 14:00.
Trimiteti-mi un mesaj daca stiti cu cine stati in camera.
In cazul in care ajungeti mai tarziu, gasiti lista cu repartitia pe camere la receptie.

15:00 iesim la o plimbare de incalzire in apropierea pensiunii, drum forestier, echipament de drumetie

19:00 cina

Dupa cina: ciubar, muzica si distractie   :thumbup:*|* :dance:

Nu uitați echipamentul pentru ciubăr: costum de baie, prosop, șlapi!

Sâmbătă programul este cel anuntat, nu sunt modificari.

Eu nu am mai avut rabdare până in week-end si am dat azi o fuga la Măgura. A fost o zi frumoasă, cu soare, poate chiar prea mult soare pentru că zapada s-a topit pe drumurile din sat. Totuși, vom mai avea parte de zapada pe poteca care urcă in sat, un traseu frumos, pitoresc.

Eu am parcurs circuitul in aproximativ 4 ore, cu o pauza foarte scurta la o ciorba, noi vom face ceva mai mult. Deci, drumetia de sambata va fi pe poteca de munte si drumuri de pamant, un traseu usor pentru o persoana cu o minima conditie fizica.
Masa de pranz o vom lua intr-un loc foarte frumos, cu o priveliste minunata si mancare delicioasa. Ciorba de vacuta de azi a fost grozava!

Va fi nevoie sa transmit inainte optiunile noastre pentru pranz, cu mentiunea ca nu putem comanda a la carte.
Vineri seara imi spuneti ce doriti din preparatele de mai jos iar plata se va face direct la restaurant - se poate achita si cu cardul dar e bine sa aveti si bani marunti la voi:

Prânz sambata la Măgura:
Ciorba de vacuta / legume cu paine – 20 lei /18 lei
Bulz traditional cu branza de burduf, smantana si ou prajit – 50 lei
Carne la garnița cu mamaliga si muraturi 50 lei
Papanasi cu dulceata de afine 28 lei
Mai puteti comanda bauturi, ceai, cafea.

Izvor este doar la inceputul traseului, foarte buna apa de la Fântâna lui Botorog.

Duminica vom face o drumetie pe Valea Sipoaia, drum forestier si poteca de munte, vedem cât putem inainta in functie de zapada.

Excursia se incheie in jurul pranzului.

Mese – avem inclus micul dejun si cina, meniu de grup
2 persoane au solicitat meniu de post vineri si 1 persoana meniu fara pește sambata.

Pensiunea nu poate oferi masa de pranz vineri.
In cazul in care ajungeti mai devreme, puteti manca la Cabana Plaiul Foii, situata foarte aproape de pensiune, insa e posibil sa fie aglomerat.

Pensiunea nu comercializeaza bauturi, putem sa ne aducem noi.
Magazine si bancomate gasiti doar in Zarnesti.
Avem la dispozitie si o bucatarie, va puteti aduce ceai pentru drumetie de sambata.

Vremea si echipament

Vremea se anunta in incalzire, temperaturi in jur de 4 grade la pranz si ceva precipitatii mixte.
Sper sa avem noroc, sa ne strecuram, dar e bine sa avem ce ne trebuie la noi in caz de ploaie/ninsoare.

Echipamentul montan de drumetie recomandat (de iarna): bocanci de munte impermeabili cu talpa care nu aluneca, pantaloni  de drumetie, bluza tehnica cu maneca lunga, polar/windstopper, geaca impermeabila ca ultim strat, pelerina, manusi, caciula, buffer/bandana, rucsac de tura de o zi.
Foarte important sa va imbracati in straturi, nu va infofoliti pentru ca veti transpira si se creeaza senzatia de frig, in special la urcare.
Optional: bluza si sosete de schimb, puse in pungi de plastic impermeabile.
Bete de trekking – 2 bucati, recomandate pentru portiunile cu zapada.

Spor la pregatiri!

In cazul in care mai aveti intrebari/nelamuriri, cel mai bine scrieti aici, pot sa fie de interes si pentru ceilalti.

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #13 : Miercuri, 26 Februarie 2025, 20:35 »
Și imaginile de azi din Măgura  :love: