Autor Subiect: Vacanta in paradis: Seychelles. 29 aprilie - 10 mai 2025  (Citit de 3591 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Vacanta in paradis: Seychelles. 29 aprilie - 10 mai 2025
« Răspuns #15 : Sâmbătă, 05 Aprilie 2025, 11:18 »
Nu toata lumea a confirmat primirea biletelor de avion si a booking confirmation. Eu sper ca toti citesc ceea ce scriu si explic, pentru a nu ne trezi cu situatii neplacute la imbarcare.

Asa cum am mai anuntat deși nu este necesară viza, toți călătorii trebuie să solicite o autorizație de călătorie (TA) accesând site-ul https://seychelles.govtas.com/en sau descărcând aplicația Seychelles E-Border. Aplicațiile pentru obținerea  autorizației de călătorie (TA)  pot fi depuse cu până la 30 de zile înainte de călătorie/sosirea pe teritoriul Republicii Seychelles.

Astazi, la revenirea in tara, primul lucru pe care l-am facut a fost sa aplic pentru AUTORIZATIA DE CALATORIE.

Este foarte simplu de aplicat, dar este nevoie sa aveti in calculator:
•   o copie (foto) a primei pagini a pasaportului
•   booking confirmation (voucherul) care sa dovedeasca faptul ca aveti unde sta si aveti rezervare
•   biletul de avion
si la indemana un card de plata

- va fi nevoie sa completati data de intrare: 30 aprilie 2025 Arriving by Air, Qatar Airways, numarul zborului: 678 (o sa-l gasiti in variantele pe care le afiseaza)
- la fel, data de iesire: 9 mai, Arriving by Air, Qatar Airways, numarul zborului 679 (o sa-l gasiti in variantele pe care le afiseaza)

- locatia in care stati Sun Properties & Resort, Beau Vallon, Seychelles (cand tastati, o sa vedeti ca o sa o gaseasca)

O sa fie o pagina in care veti fi intrebat in legatura cu sanatatea, articole vamale, bani. E simplu, verificati si voi, dar toate sunt cu NO.

O sa fiti intrebati daca sunteti aplicantul, trebuie sa dati click la inceput, in semn de confirmare.

Alegeti STANDARD PROCESSING, celelalte sunt scumpe, aici, sunt 10 euro.

Platiti cu cardul, iar in final, in urma aplicarii si a confirmarii incasarii, o sa primiti pe Email un numar de rezervare de forma "Your Reference(s): 4YZZZPQA".

Apoi asteptati pana se proceseaza. Copiati link-ul care face legatura cu aplicarea pe care ati facut-o, pt a verifica starea acesteia.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #16 : Luni, 07 Aprilie 2025, 07:45 »
Am creat grupul de whatsapp. Nu este toata lumea, pentru ca nu mi-au raspuns toti si asa cum este legal, am adaugat DOAR pe cei care mi-au transmis acceptul. Cu cateva zile inainte de excursie, o sa mai adaug pe cei care intre timp imi transmit acceptul.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #17 : Vineri, 25 Aprilie 2025, 09:41 »
Ultimele informatii:

Ora de intalnire pe aeroport (exceptie Daniela V care soseste cu alt zbor): 29 aprilie 2025 ora 14:15

Online check in (se face individual, de catre fiecare): https://cki.qatarairways.com/cki/dashboard.
O parte din voi ati profitat de faptul ca v-am transmis biletele cu mult timp inainte si v-ati ales locuri preferentiale. Atentie ca aceasta operatiune nu are nimic in comun si nu inlocuieste check in-ul online. Deci indiferent ca v-ati luat locuri preferentiale sau nu, de recomandat este sa faceti online check in, evitand in acest fel orice situatie de over-booking. Chevk in-ul online se deschide cu 48 h inainte de plecare si se inchide cu 90 minute inainte de decolare.

Atrag in mod deosebit atentia la conexiunea de la Doha: daca se pleaca si ajunge la timp, cf programului de zbor, avem mai bine de 4 ore de asteptat pe aeroport. Primul lucru, este sa va actualizati ora, dupa cea din Doha. Sa nu avem surprize si sa nu ajungeti la imbarcare datorita confuziei. Eu astept intotdeauna ca toata lumea sa coboare, ne regrupam, mergem pana in zona centrala a aeroportului, la "Ursulet" dar de acolo si pana la imbarcare fiecare isi organizeaza timpul cum doreste, deci eu nu am control si evident nici responsabilitati pentru a fi la timp la poarta de imbarcare.

La hotel o sa ajungem in jur de ora 10:00, iar check in-ul incepe dupa ora 12:00, deci avem 2 ore de asteptare. Pentru a le transforma intr-un mod placut: puneti in bagajul de cabina separat, pe langa macar un schimb complet (pentru situatia neplacuta ca nu va ajung bagajele) si ceea ce aveti nevoie pentru plaja/baie: slapi, costum de baie, palarie. Puteti sta la piscina, sau sa facem o plimbare pana la plaja, sa ne obisnuim cu locul.

Nu uitati sa puneti in bagaje: un rucsac impermeabil pentru plaja, pentru excursia pe apa la Praslin&Digue. Cei care ati fost in Thailanda stiti bine la ce ma refer.

Pe insula avem si un traseu de "drumetie". Sa aveti la voi pantofi sport adecvati, nu neaparat trekeri, dar oricum talpa sa fie profilata, sa nu alunecati.

Puneti si ceva de aparare contra tantarilor, este posibil sa dam de asa ceva pe acolo.

Poate o sa radeti, dar si o pelerina de ploaie este buna si fiind extrem de usoara si pliabila, nu va ia mult spatiu. 

Pe aeroport este indicat sa schimbam niste banuti, sa avem in locurile in care nu putem achita cu euro/dolar. Ma gandesc la 200 euro. Langa hotel am citit ca este un ATM de unde putem scoate bani. O sa aveti nevoie de cash pentru a plati taxa taxa ecoturism Tourism Environmental Sustainability Levy - SCR25/zi (1.75 euro/noapte). Total cca 16 euro pentru intreaga perioada de sedere. De asemenea intrarea in L'Union Estate pe insula La Digue (va mentionam ca este nevoie sa o achitam separat, cash, la intrare.

Pentru ca am adus vorba de excursii optionale, am povestit cu colaboratorul nostru de acolo si sunt doua lucruri pe care trebuie sa vi le comunic:

- este posibil ca programul de excursii optionale sa fie altfel aranjat pe zile, pentru ca in cazul excursiei Digue/Praslin este important sa avem marea calma pentru a traversa de pe Mahe pe cele doua insule. O sa ma tina la curent si imediat ce exista o prognoza clara, o sa va comunic pe grup cand o sa fie aceasta excursie (acum este fixata pe 6 mai).

- insula La Digue are dimensiuni mici -  lungime : aproximativ  5 km  si lățime: aproximativ  3 km. Parcul LÚnion se află la aproximativ 15 minute de mers cu bicicleta de debarcaderul principal din La Digue. Cineva o sa ne astepte in port si o sa ne dea bicicletele. Acum, daca este cineva care nu poate sa mearga pe bicicleta aceasta distanta dus/intors, va fi nevoie sa inchirieze o "club car" cu sofer. Trebuie sa stiu din timp, daca este cineva care nu poate sa mearga cu bicicleta, care se teme, care crede ca este in disconfort, sa stiu sa comunic la randul meu. Transferul cu club car-ul costa 100 euro/7-8 persoane.

Referitor la bani, am rugamintea sa-mi aduceti bani potriviti, cei 216 euro pentru transferuri si excursii optionale. Nu am posibilitatea de a va da rest.

Referitor la repartizarea pe camere. In primul rand trebuie sa alegeti fiecare cu cine stati in camera. Apoi, dupa ce am rooming list-ul, prin tragere la sorti o sa luati in primire camerele.

La ultima discutie (astazi mai am inca o convorbire cu managerul hotelului) mi s-a promis si un upgrade pentru 4 dintre camerele standard pe care le avem. Deci daca ceea ce am stabilit la ultima discutie va ramane neschimbat, atunci structura hoteliera va fi urmatoarea:

-   6 standard rooms – acestea au 55 mp si includ chicineta (asa cum sunt descrise pe site)
-   4 superior rooms – acestea au 75 mp si nu au chicineta (doar frigider si cana fierbator)

Camerele pot fi la parter, sau la etajul 1, jos este terasa, sus balcon.

Prosoape o sa primiti pentru piscina/plaja, dar eu va recomand sa aveti si unul personal.

Pe plaja am vazut ca se pot inchiria scaune solare, cca 72 lei/2 buc.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #18 : Vineri, 25 Aprilie 2025, 14:53 »
Lista pentru club car:

1. Gina L
2. Anuta P
3. Marcela P.
4. Andreea B
5. Violeta R