Autor Subiect: Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024  (Citit de 1168 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13346
Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« : Miercuri, 24 Aprilie 2024, 09:11 »
Tarif: 750 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024

Perioada de desfasurare: 19/10/2024 - 20/10/2024

Cazare: Jumbo Hotel 4* Chisinau

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport cu autocar/microbuz din Iasi pana la destinatie si retur
•   transport zonal cu autocar/microbuz
•   cazare 1 noapte, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 1
•   ghid local in Chisinau
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transport pana la Iasi, pentru cei care vin din alte zone.
x     mese de pranz si cina
x     degustari de vin**
x     intrari la obiective***
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

** si ***. Lidia o sa intervina aici pe forum, cu tarifele degustarilor si al intrarilor la obiectivele turistice.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Chisinau si obiective de traseu: Conacul Manuc Bei, Crama Asconi, Orheiul Vech, Manastirea Capriana

Profilul si tipul excursiei: tur cultural si culinar de grup, de sfarsit de saptamana

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane deschise, sociabile, cu placerea de a calatori in grup. Care inteleg regulile si ce inseamna un grup.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova nu au nevoie de viză. Intrarea în Republica Moldova se face în baza paşaportului valabil cel puţin 3 luni de la data intrării sau a cărţii de identitate românești aflate în prezent în circulație.

Programul excursiei

Ziua 1. Sambata 19 octombrie 2024 Conacul Manuc Bei. Degustare de vinuri la Asconi. Chisinau - tur de oras
Plecarea este la ora 8.00 din Iasi (locul de plecare va fi anuntat cu o saptamana inainte de plecare). Veti trece in R. Moldova pe la punctul de frontiera Albita – Leuseni.

Prima oprire va fi la Conacul Manuc Bei, un monument de arhitectura cu o istorie bogata, al carui nume este legat de negustorul si diplomatul Manuc – Emmanuel Mirzoian care a construit si Hanul lui Manuc din Bucuresti. Dupa  vizita ghidata pe mosia de la Hincesti urmeaza Asconi Winery, cu un tur la crama, in atelierele de depozitare, imbuteliere, ambalare si maturare, o degustare de vinuri si un pranz traditional.

In jurul orei 15.00 ajungeti in capitala Republicii Moldova pentru un tur pietonal si cazare la hotel.

Seara veti lua cina la un restaurant inedit, cu specific uzbek.

Construit la începutul secolului al XIX-lea, în anul 1816, Conacul Manuc Bei este un monument de arhitectură aflat în raionul Hâncești din Republica Moldova, care are o istorie bogată.
Istoria Conacului Manuc Bei începe cu negustorul și diplomatul Manuc-Emmanuel Mîrzoian, armean de naționalitate, care s-a mutat din  Sibiu la Chișinău și a cumpărat moșia Hâncești. Chiar dacă conacul a fost construit de către fiul și nepotul lui, acesta îi poartă numele. Cei doi au înălțat un castelul în stil franțuzesc, cu o grădină de iarnă, turnuri de pază și un parc imens.Asconi Winery “Avem pasiune pentru viata, dragoste si vin, iar vinificatorii nostrii transforma strugurii aromati in unele dintre cele mai bune vinuri din lume” este mottoul Vinariei Asconi
Crama Asconi a fost fondată în 1994 și este o afacere de familie. Situată la 30 km de Chișinău, Asconi oferă peisaje frumoase, arhitectură rustică, cazare, mâncare delicioasă și vinuri excelente. Aici veți găsi una dintre cele mai bune plăcinte din țară, care se potrivește perfect cu vinul roșu sec "Sol Negru".
Scopul lor este de a face vinuri de bună calitate, folosind toate tehnologiile moderne, dar păstrând în același timp tradițiile generațiilor anterioare. Se cultivă soiuri europene, dar o atenție deosebită se acordă soiurilor autohtone, precum Rară Neagră, Fetească Regală (moldoveneasc), Saperavi (georgian) etc.Imagini Chisinau:Ziua 2. Duminica 20 octombrie 2024 Rezervatia cultural – naturala Orheiul Vechi. Crama Branesti si satul eco – turistic Butuceni. Manastirea Capriana
Dupa micul dejun, faceti check-out la hotel, va imbarcati in microbuz/autocar pentru a explora cea mai vizitata zona din R Moldova, Orheiul Vechi si Vinaria Branesti, al treilea beci subteran din Moldova, cu o lungime a galeriilor de 70 km si o adancime maxima de 60m.

Pranzul va fi la o locatie eco-turistica din zona.

La intoarcerea spre Iasi, faceti o oprire la Manastirea Capriana, una dintre cele mai vechi din Moldova.

Veti ajunge in Iasi in jurul orei 19.00.

Orheiul Vechi, cu surprinzătoarele sale defileuri ce adăpostesc vechi rămășițe de cetăți, necropole, băi antice, chilii săpate în malul abrupt de către călugări, reprezintă un peisaj arheologic de excepție aflat în preajma satelor Trebujeni și Butuceni. Natura a construit aici un amfiteatru de o rară frumuseţe, săpat de apele nu prea mari, dar îndărătnice al Răutului, ce a fost folosit, de milenii, și pentru condiţiile sale remarcabile de apărare. Pe parcursul istoriei acest loc a adăpostit multiple fortificații geto-dace (secolele VII-I î.Hr.), așezări vechi românești (secolele V-XIII), două urbe medievale - orașul mongol Șehr al-Cedid (cca 1330-1369) și orașul Orheiul Vechi (cca 1370-1540), ultimul cuprinzând și splendida cetate a Orheiului, edificată la hotarul de est al Țării Moldova de către Ștefan cel Mare.
Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bachus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.Mănăstirea Căpriana este o mănăstire de confesiune ortodoxă, situată în satul Căpriana, raionul Strășeni, la nord-vest de Chișinău.
Întemeiată în anul 1429, Mănăstirea Căpriana reprezintă una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova.
Considerată de numeroși istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, mănăstirea a fost folosită mult timp drept reședință de către mitropolitul Moldovei, iar între domnitorii care au ctitorit-o se numără și domnitorul Ștefan cel Mare.
Aici au trăit cronicarul Eftimie, solul domnitorului Alexandru Lăpușneanul la Moscova, și poetul Chiprian, unul dintre primii poeți ai Moldovei.
La Căpriana a existat și cea mai mare bibliotecă mănăstirească din Moldova, care s-a pierdut însă după 1924.
Pe lângă importanța sa istorică, Mănăstirea Căpriana reprezintă un încântător complex arhitectural format din trei biserici: Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Sf. Gheorghe, dintr-o casă cu două etaje, chilii și acareturi.
Dintre obiectele de valoare ale mănăstirii merită menționat epitrahilul brodat între anii 1427 și 1431, care este cea mai veche broderie de acest fel cunoscută până astăzi.Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a Chisinaului:
Locul in care Puşkin si-a incepit romanul „Evghenii Oneghin”, orasul din afara Romaniei de astazi, care are o statuie a lui Stefan cel Mare. Monumentul a fost realizat în perioada 1925-1928 de sculptorul Alexandru Plămădeală și amplasat în parcul cu același nume din orașul Chișinău.

Este capitala Republicii Moldova, tara care are ca simboluri: cămașa cu altiță, trandafirul, barza si cel mai cunoscut si important: Pomul Vieții. Acest simbol isi trage rădăcinile de la geto-daci. Acestia il foloseau, pictându-l în mod special  pe armele lor, pe coifuri și scuturi, pentru ca spuneau ei, îi proteja de pericole și le dădea simțimântul de legătură directă cu divinitatea supremă. Interesant ca acest simbol trascende toata perioada crestin-ortodoxa, fiind prezent si astazi, in special in timpul ritualurilor funerare.

Si pentru a pastra cat mai adanc radacinile adanci geto-dacice, aici s-a creat si poate fi vazut „Peretele Gloriei”. Este denumirea picturii murale, care a fost realizată timp de 2 săptămâni de către trei artiști plastici, la inițiativa pictorului Radu Dumbravă. Regele dacilor, Decebal, a fost pictat pe peretele unei uzine de pompe, situată pe bulevardul Decebal 3. A fost nevoie de 60 litri de vopsea pentru a săvârși lucrarea. Pictura a fost realizată în anul 2017.

Nu sunt multe lucruri de vazut la Chisinau, ma refer la partea turistica. Dar este plin de povesti si legende, de aceea cel mai indicat este sa-l parcurgi impreuna cu un ghid local. De aceea Lidia a contactat pe cineva de acolo, care va va povesti pe indelete, tot ceea ce este interesant despre acest oras. :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13346
Re: Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« Răspuns #1 : Miercuri, 24 Aprilie 2024, 11:40 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024