Arhiva > Arhiva

Ati avut sentimentul de "deja-vu"?

(1/6) > >>

luciamanta:
 Deja-vu” este acel sentiment de intensa familiaritate cu o imprejurare, peisaj, persoana sau loc, pe care nu le-am mai vazut nicicand inainte. Acest sentiment - aparent bizar - ne provoaca trairea profunda ca suntem protagonistii unei scene ce s-a mai derulat, aievea, nu stim cand, nu stim unde. Sentimentul, desi dureaza putin, cateva zeci de secunde, e puternic, simtim acut faptul ca „am mai fost candva pe aici” sau ca „am mai trait asta candva”. Daca este vorba de o persoana pe care o „recunoastem”, avem dorinta irepresibila de a-i spune : „Parca te cunosc de o viata, din alta viata...”.

pe_jumate:
da.. mult mai des in copilarie, dar uneori si acum..
eu il interpretez cam ca pe un reper/indicator ca viata mea e "pe sinele" ei.. daca "deja-vu"-ul nu apare mult timp, incep sa ma ingrijorez cu privire la deciziile pe care le-am luat in perioada de la ultima oara cand a fost..

Saturnianul:
Oho si inca cite Lucia. Si cu locuri, dar mai ales cu persoane. Inclusiv pe acest forum sunt doua persoane al caror chip l-am vazut in poza de la avatar si mi-a parut atit de familiar de parca le-as mai fi vazut undeva. Cu una din persoane a fost atit de mare socul incit si acum stau si ma uit minute in sir la poza incercind sa-mi dau seama de ce mi se pare atit de familiar chipul desi il vad pentru prima oara in viata.

steliana:
pe_jumate.. te urmaresc. Sunt de acod cu tine.

pe_jumate:
@stel: daca ma tot urmaresti, de nevasta nu ma iei?
m-am cam saturat de celibat :-* :D ;)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă