Stiu ca asteptati cu nerabdare excursia in Franta, vestea buna este ca a mai ramas puțin

Eu am sa fiu plecata cu grupul de Belgia până în 31 mai, va scriu inca de acum cateva informatii importante in special legate de echipament, bagaje, buget.
Aveti nevoie de
imbracaminte si incaltaminte sport, comode, potrivite pentru mersul pe jos si cel putin o pereche de incaltaminte impermeabila.Aveti in vedere ca multe strazi din zona rurala sau centrele vechi sunt pavate cu piatra cubica.
Vremea este tot mai imprevizibila, inca este devreme pentru o prognoza exacta dar sa aveti neaparat la voi si ceva petru ploaie: pelerina, geaca de ploaie, umbrela.
Acum se anunta temperaturi in jur de 23-24 grade pentru perioada in care vom fi noi la Strasbourg.
Impachetati ergonomic pentru a va deplasa usor cu bagajul – pe langa troller este suficient daca mai aveti un rucsac mic in care sa va puneti cele necesare in timpul excursiilor de o zi.
Bagajul trebuie sa fie etichetat pentru calatoriile cu trenul, este o cerinta a SNCF dar prinde bine si la transportul cu avionul sau shuttle bus-ul de aeroport.
Biletele de tren si shuttle bus-ul de aeroport sunt la mine, le-am tiparit dar am sa vi le trimit si pe email in jurul datei de 1-2 iunie.
Biletele de avion le veti primi de la agentie pe email cu cateva zile inainte de plecare, avem rugamintea sa confirmati primirea.
In ceea ce priveste
bugetul pe care sa il alocati excursiei, stiti, cu siguranta, ca Franta este o tara scumpa. Un fel principal la un restaurant costa in jur de 20 de euro, exista insa si variante mai convenabile.
Cost aproximativ
bilete tren:
Strasbourg - Colmar 15 euro Avem doua calatorii dus – intors la Colmar, deci in total circa 60 euro
Strasbourg – Nancy 30 euro
Nancy – Metz 13 euro
Metz – Strasbourg 32 euro
Strasbourg – Obernai 7 euro
Preturile sunt orientative pentru ca va spuneam ca in Franta tarifele la tren sunt dinamice dar, in principiu,
alocati un buget de circa150 euro pentru deplasarile cu trenul.Din pacate, incepand de anul acesta, nu se mai pot cumpara bilete de tren de grup la trenurile regionale, pentru a cumpara bilete la tarif redus.
Voi reveni cu mai multe informatii in 1-2 iunie, va rog sa urmariti forumul.