Autor Subiect: Descoperiti sarmul Alsaciei si al Lorenei. 4 - 9 iunie 2024  (Citit de 5816 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
Re: Descoperiti sarmul Alsaciei si al Lorenei. 4 - 9 iunie 2024
« Răspuns #30 : Marți, 30 Aprilie 2024, 10:46 »
S-au facut rezervarile pentru trenul Frankfurt pe Main - Strasbourg si pentru bus-ul Lufthansa Strasbourg - Aeroport Frankfurt pe Main. O sa primiti astazi din agentie facturile aferente acestor doua extra-servicii. Impreuna sunt cca 100 de euro. Am rugamintea sa faceti plata cat mai rapid. Va multumesc!

Offline krondia

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1673
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
« Răspuns #31 : Marți, 30 Aprilie 2024, 12:58 »
Mai jos, rezervarile la transportul de la aeroportul din Frankfurt la Strasbourg si retur.

La dus vom merge cu trenul si la intoarcere vom veni cu autocarul Lufthansa (mersul trenurilor a fost modificat si nu mai circula trenul de dimineata direct de la Strasbourg la Frankfurt).
Aceasta este varianta optima, am luat legatura si cu o firma privata de transport insa costul este dublu.
Intrucat noi ajungem la Frankfurt in jur de 08:00 dimineata si trenul spre Strasbourg este putin inainte de 14:00, avem timp sa facem plimbarea in Frankfurt in aceasta zi.
La intoarcere, autocarul ne lasa direct la aeroport.

4 iunie TGV INOUI 9580
13:56 Frankfurt (Main) Hauptbahnhof – 16:04 Strasbourg (Grand Est)

9 iunie Shuttle bus Lufthansa
12:00 Strasbourg - 14:45 Aeroport Frankfurt

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #32 : Sâmbătă, 25 Mai 2024, 20:31 »
Stiu ca asteptati cu nerabdare excursia in Franta, vestea buna este ca a mai ramas puțin  *|*

Eu am sa fiu plecata cu grupul de Belgia până în 31 mai, va scriu inca de acum cateva informatii importante in special legate de echipament, bagaje, buget.

Aveti nevoie de imbracaminte si incaltaminte sport, comode, potrivite pentru mersul pe jos si cel putin o pereche de incaltaminte impermeabila.
Aveti in vedere ca multe strazi din zona rurala sau centrele vechi sunt pavate cu piatra cubica.

Vremea este tot mai imprevizibila, inca este devreme pentru o prognoza exacta dar sa aveti neaparat la voi si ceva petru ploaie: pelerina, geaca de ploaie, umbrela.
Acum se anunta temperaturi in jur de 23-24 grade pentru perioada in care vom fi noi la Strasbourg.

Impachetati ergonomic pentru a va deplasa usor cu bagajul – pe langa troller este suficient daca mai aveti un rucsac mic in care sa va puneti cele necesare in timpul excursiilor de o zi.

Bagajul trebuie sa fie etichetat pentru calatoriile cu trenul, este o cerinta a SNCF dar prinde bine si la transportul cu avionul sau shuttle bus-ul de aeroport.

Biletele de tren si shuttle bus-ul de aeroport sunt la mine, le-am tiparit dar am sa vi le trimit si pe email in jurul datei de 1-2 iunie.
Biletele de avion le veti primi de la agentie pe email cu cateva zile inainte de plecare, avem rugamintea sa confirmati primirea.

In ceea ce priveste bugetul pe care sa il alocati excursiei, stiti, cu siguranta, ca Franta este o tara scumpa. Un fel principal la un restaurant costa in jur de 20 de euro, exista insa si variante mai convenabile.

Cost aproximativ bilete tren:
Strasbourg - Colmar 15 euro Avem doua calatorii dus – intors la Colmar, deci in total circa 60 euro
Strasbourg – Nancy 30 euro
Nancy – Metz  13 euro
Metz – Strasbourg 32 euro
Strasbourg – Obernai 7 euro

Preturile sunt orientative pentru ca va spuneam ca in Franta tarifele la tren sunt dinamice dar, in principiu, alocati un buget de circa150 euro pentru deplasarile cu trenul.
Din pacate, incepand de anul acesta, nu se mai pot cumpara bilete de tren de grup la trenurile regionale, pentru a cumpara bilete la tarif redus.

Voi reveni cu mai multe informatii in 1-2 iunie, va rog sa urmariti forumul.

Offline Sofia6

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #33 : Luni, 27 Mai 2024, 11:30 »
Buna ziua! Sunt nou-venita in acest grup minunat! Astept cu nerabdare sa ne cunoastem si sa ne bucuram de toate locurile frumoase pe care urmeaza sa le vizitam!

Offline Dana123

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #34 : Luni, 27 Mai 2024, 17:01 »
Buna tuturor,

Vreau doar sa salut pe toata lumea.

Scriu pentru prima data aici...de mult timp visez sa vizitez Alsacia si Lorena si iata ca mai este putin.

Ne vedem pe 4 iunie si sper ca vom avea vreme buna! *|*

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #35 : Joi, 30 Mai 2024, 17:23 »
Am transmis tuturor un Email la care am atasat biletul de avion. Rog pe Email, cu reply la ceea ce ati primit, confirmarea primirii acestuia. Multumesc.

Offline Sofia6

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #36 : Sâmbătă, 01 Iunie 2024, 06:50 »
Buna dimineata! Am primit 2 liste cu participantii cu locurile din avion atribuite fiecaruia si,respectiv la tren. Deasupra listei cu biletele de tren apare scrisa data :saturday 7 september 2024. Nu inteleg ce reprezinta. Biletul de avion propriuzis il vom primi la aeroport cand vom da bagajul de cala? Cu multumiri.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #37 : Sâmbătă, 01 Iunie 2024, 07:54 »
Biletul de avion este cel transmis prin Email. Este unul de grup, de aceea apar mai multe persoane. Locurile sunt atribuite, insa este posibil sa fie schimbate prin check in online.

Data de 7 septembrie este cea de rezervare a zborurilor, iar 29 mai este cea de emitere a biletelor, nu au legatura cu programul de zbor. Acesta este specificat si evidentiat in zona centrala a biletului.

Fiecare pasager este identificat prin 3 elemente:

- nume si prenume

- E-ticket (ex LH 220-1305585.... for ......)

- Booking reference: T6RF9G

Pe baza acestor elemente, puteti face check in online, atunci cand se deschide. Pentru compania Lufthansa deschiderea check in-ului online se face cu 30 ore inainte de zbor.

Aici este link-ul: https://www.lufthansa.com/ge/en/online-check-in

Procesul de check in, atat cel online cat si cel de front desk (la aeroport) sunt actiuni INDIVIDUALE, asta inseamna ca fiecare pasager si-l face singur, sau online sau front desk. Nu agentia, nu organizatorul, nu insototitorul de grup sunt responsabili pentru aceasta actiune, ci doar pasagerul.

Offline valiv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
« Răspuns #38 : Sâmbătă, 01 Iunie 2024, 15:51 »
 Buna tuturor,

As vrea sa o rog pe Diana sa ne dea mai multe detalii referitor la modul de etichetare al bagajului (Bagajul trebuie sa fie etichetat pentru calatoriile cu trenul,.....), in sensul ca, de ex. trolerul meu va fi introdus intr-o husa si nu prea stiu unde as pune o eticheta. Sau ce fel de eticheta ar fi potrivita.

Multumesc mult Diana si abia astept sa vedem locurile frumoase din aceasta excursie.

Pe curand *|*

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #39 : Sâmbătă, 01 Iunie 2024, 19:14 »
V-am trimis acum un email de informare privind ora de intalnire, checkin, calatoria cu trenul si alte informatii utile.

In atasamentul emailului gasiti biletul de tren Frankfurt - Strasbourg si cel de autocar Strasbourg - Frankfurt.
Biletele de avion dus-intors le-ati primit de la agentie pe email.

Va rog sa confirmati primirea si sa urmariti in continuare forumul.

Spor la pregatiri!  *|*

Diana

Offline Gina Sarbu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #40 : Duminică, 02 Iunie 2024, 15:05 »
Bună! Mașina mea ajunge la 3.45. Mă așteptați?

Offline krondia

• Hero Member
« Răspuns #41 : Luni, 03 Iunie 2024, 00:43 »
Eu mi-am facut checkinul si mi-am schimbat locul gratuit (se poate schimba doar o singura data).
Completati cu atentie numarul electronic al biletului/numarul rezervarii, numele (first name este prenumele si last name numele de familie) si restul informatiilor solicitate.

Reiau ora si locul de intalnire:
Marti 4 iunie orele 3:30 a.m.
Aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza, in partea dreapta cum intrati in holul principal.

Dupa aceasta ora nu veti mai gasi pe nimeni la locul de intalnire.
In caz ca ajungeti dupa aceasta ora, sunati-ma/lasati-mi un mesaj pe Wapp in caz ca nu pot raspunde dar va fi nevoie sa parcurgeti singuri procesul de check-in/sa va lasati bagajele de cala si apoi sa va indreptati spre controlul de securitate.
Urmariti in continuare panourile, poarta se mai poate schimba si, in cazul in care se anunta o eventuala intarziere, nu va indepartati prea mult in aeroport.
(la ultimul zbor spre Bruxelles s-a anuntat o intarziere de o ora dar la numai 5 minute de la acest anunt a inceput imbarcarea...)

Nu va recomand sa ajungeti in ultima clipa la aeroport.
Luati-va toate masurile de precautie pentru a ajunge din timp.
Nu vreau sa va sperii dar, din pacate, au fost situatii in care s-a ratat zborul din cauza unor incidente in trafic (inclusiv noaptea) sau a anularii/intarzierii unui zbor domestic.

Nu a confirmat toata lumea primirea biletului de tren si de autocar, sper totusi ca ati citit toate informarile primite.

Imi doresc sa fim un grup unit si vesel, sa ne bucuram de locurile frumoase pe care o sa le vedem impreuna  *|*

Offline valiv

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 29
« Răspuns #42 : Luni, 03 Iunie 2024, 09:12 »
Buna tuturor,

Si eu am facut check-in-ul, este foarte simplu. Nu am mai schimbat locul ca nu prea mai aveam variante.

Sa ne vedem cu bine.  :thumbup: