Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Norvegia de Nord. Tromsø si Lofoten. 09 - 18 august 2024
admin:
M-am intors dintr-un maraton de 3 excursii consecutive, in care am fost organizator, sofer si insotitor de grup. Am strabatut mii de kilometri, cu sute de opriri, cu panorame fantastice, cu momente minunate, dar si cu oboseala. Cu multa oboseala, dar cu multumirea ca totul a mers asa cum am programat, ca am reusit sa fac tot ceea ce a tinut de mine pentru a oferi posibilitatea celor cu care am calatorit de a descoperi cele mai frumoase locuri din Finlanda si Norvegia de Nord.
Pentru aceasta excursie mi-am sacrificat sarbatorirea zilei de nastere, marind perioada cu o zi, astfel incat grupul cu care am fost sa se poata bucura de zona Tromso. Altfel, cu zborurile anuntate initial, dupa care s-au facut inscrierile si rezervarile, vizita s-ar fi limitat la foarte putin. Mai mult, in cea de-a doua zi de excursie, dupa ce in prima am explorat ceea ce este important in Tromso, m-am rugat de cei de la Sixt sa-mi dea microbuzul mai repede, 13:00 in loc de 15:30 si in felul acesta am inclus, cu efortul si pe cheltuiala mea, vizitarea partiala a doua insule: Kvaløya si Ringvassøya. Am avut satisfactia ca am putut oferi o dupa amiaza cu panorame minunate, cu reni, cu fructe de padure.
Am parcurs in excursia asta, aproape ca si in cealalta, de doua ori mai multi kilometri decat era programat. Doua ferry au un program de transbordare foarte ciudat si pentru a le putea folosi ar fi fost nevoie sa mergem cu noaptea in cap in port si fara garantia ca o sa-l prindem pe primul. Am preferat sa nu scol lumea cu noaptea in cap, sa nu le risc nimic din vacanta, ba sa le si ofer mai mult. Am luat alt traseu, continental, si am facut in plus, in cele doua zile cca 600 km. Traseul suplimentar a insemnat vizitarea unor locuri care nu erau incluse si nu in ultimul rand o economie pentru fiecare participant, pentru ca nu a mai fost nevoie sa se achite cele doua ferry. Care nu sunt deloc ieftine pentru ca sunt pe traseu lung, iar operatorul este privat. Combustibilul suplimentar a fost tot un dar facut de mine, cu bucuria ca pot sa ofer asta si ca in felul acesta de traseu lumea a vazut mult mai mult decat se astepta.
Am facut multe fotografii, o parte le-am pus pe pagina mea de facebook, altele pe cea a clubului. Nu stiu daca mai ajung si aici sa pun ceva cand ma intorc din Africa de Sud, nu prea cred. Am vrut doar sa scriu cateva lucruri despre aceasta excursie si despre multumirea pe care o gasesc in a face si oferi ceva.
Am promis pentru anul viitor o excursie similara, cu un grup, deja s-au facut pre-inscrieri. Primii au fost cei care nu au mai prins locuri anul acesta, chiar daca am organizat in final nu un grup, ci doua. La revenirea acasa insa, chiar daca imi doresc mult sa ma intorc acolo, am o retinere ce tine de traseu si mai mult de intelegerea unei astfel de excursii. Am facut multi ani in SC excursii de 8+1 si toata lumea a fost incantata de felul acesta intim de a calatori. Mai nou se pare insa ca doar cei vechi-vechi si cei care se incadreaza perfect in profil apreciaza cu adevarat tipul acesta de excursii. Si asta m-a pus un pic pe ganduri cu a continua cu inscrieri deschise actiunile 8+1.
Nu cred ca toata lumea intelege ca aceste excursii sunt unele DEDICATE, si nu stiu daca toata lumea intelege cam ce efort este, ce responsabilitate sa conduci pe drumuri inguste cu microbuzul plin de oameni, uneori de la 09:00 pana seara tarziu. Ca ai nevoie de o atmosfera placuta, de o ambianta friendly, ca este foarte important ca cei care merg cu mine sa stie exact unde merg, cu ce merg, unde stau, cum se desfasoara o asemenea excursie. Eu scriu totul pe forum, explic, prezint locatiile, dar lumea nu citeste, se ia doar dupa titlu, se entuziasmeaza reciproc si apoi se trezeste acolo si auzi tot felul de bombaneli. Care iti iau din resurse atat din cele emotionale cat si din cele fizice.
Am ajuns acasa dupa acest maraton si bucuros si ingandurat si vesel si un pic derutat. Imi va trebui un timp de decizie pentru a continua cu acest tip de excursii in varianta cu inscrieri deschise. Anul viitor o sa fie Faroe, Azore, Corsica, poate si aici in Norvegia de Nord, dar cel mai probabil doar in varianta DEDICAT, adica adresate acelor persoane pe care le-am vazut pregatite pentru astfel de calatorii, care inteleg acest tip de excursii, care stiu la final sa-ti arate ca ti-au apreciat efortul. Nu-si face sens sa te duci aproape voluntar, sa te pregatesti, sa conduci, sa sosesti acasa frant pentru oameni care considera ca platind o astfel de excursie cred ca au achitat tot, inclusiv pe tine. :-[
Navigare
Du-te la versiunea completă