Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Trei perle arhitecturale: Bruxelles, Bruges si Gent. 26 - 31 mai 2024

<< < (2/4) > >>

simonatrifan84@gmail.com:
Imi puteti spune va rog si pretul in regim single? Multumesc

admin:
Taxa de single este in jur de 370 - 400 de euro. Asta prin estimare din experienta rezervarilor pe acest tip de cazare. Ar trebui sa fac cerere ferma de cazare la hoteluri pentru a primi tariful si a oferi deci un raspuns exact. Dar ca principiu, itaxa de single este in intervalul pe care vi l-am dat.

krondia:
Ca titlu informativ, am luat legatura zilele trecute cu o firma de transport si un transfer privat de la Bruxelles la Bruges costa in jur de 35 euro/persoana calculat la un grup de 15 persoane, un tarif similar cu transportul cu trenul avand in vedere ca am avea nevoie si de taxi de la hotelul din Bruxelles la gara si apoi de la gara din Bruges la hotel.

Pe mine Bruges m-a cucerit din prima clipa. Este o adevarata placere sa te plimbi prin acest pitoresc orasel medieval cu stradute pietruite si un labirint de canale, fiind supranumit si Veneția Nordului. Peste 2 milioane de vizitatori ajung pe an in Bruges, cei mai multi fiind turisti de o zi, veniti cu vase de croaziera sau din Bruxelles. Noi vom petrece 3 nopti in Bruges, sa ne putem bucura de oras pe deplin, in special seara, dupa ce majoritatea turistilor pleaca din Bruges.

In prezentarea excursiei gasiti obiectivele care nu trebuie ratate in Bruges, nu am sa le mai reiau, am sa va reamintesc doar ca centrul istoric din Bruges face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO, fiind un adevarat muzeu in aer liber. Sunt o multime de lucruri interesante de vazut, inclusiv celebra sculptura Fecioara si copilul, adapostita de Biserica Fecioarei. Realizata de Michelangelo in anul 1504, este singura lucrare a artistului care a parasit Italia in timp ce Michelangelo traia. 

In Bruges exista si teatru, opera, eu am vazut baletul Lacul Lebedelor iar vara au loc numeroase festivaluri. Am aflat ca va fi un festival si in perioada in care vom merge noi, programul se va afisa in luna aprilie.

Vara podurile peste canale sunt impodobite cu flori, totul este foarte cochet si ingrijit si, nu in ultimul rand, miroase divin a gofre si ciocolata. Musai sa mergem la House of Wafles, aici au o multime de specialitati si atmosfera este foarte placuta. O alta specialitate pe care o vom intalni la tot pasul in Bruges si in Belgia este cartoful, pregatit in diverse moduri dar cartofii prajiti sunt cei mai populari, in special cei serviti cu scoici (moules frites), exista chiar si un muzeu dedicat acestora, Frietmuseum..

Vedeti aici alte specialitati din Belgia:

Si, nu in ultimul rand, in Bruges vom sta la un hotel superb ultra central, astfel incat ne vom putea plimba până seara târziu.
Cine mai vine cu noi?  *|*

krondia:
Ghent a fost, pentru mine, unul dintre locurile cele mai frumoase pe care le-am vizitat in Belgia. De fapt, o adevarata surpriza! La recomandarea ghidului local, intr-o dupa-masa mohorâtă am dat o fuga până în Ghent, pentru a lua pulsul adevaratei atmosfere belgiene. Aveam sa descopar ca timpul a fost insuficient, motiv pentru care noi vom petrece o zi intreaga in Ghent.

Am fost uimita încă de când am coborât in gara, văzând in fața gării o parcare uriasă plină ochi cu biciclete.
Sunt mulți navetiști în Ghent, acestia preferând sa isi lase bicicleta la gara si sa mearga cu trenul până la Bruxelles. Si, când nu sunt presați de timp, se deplaseaza tot cu bicicleta in imprejurimi. Eu am mers pe jos de la gară pâna in centru, voiam sa vad si zona mai puțin turistica. Foarte curat, ingrijit, mi-a plăcut atât de mult incat si la intoarcere am venit tot pe jos. Trebuie avuta insa mare grija la pistele de biciclisti, in special cand traversezi strada.

Ghent este un oras tânar si un important centru universitar, un sfert din populatie fiind format din studenti. Ghent este, totodata, cel mai bine păstrat oraș medival din Europa și multă vreme a fost un puternic centru economic și comercial.

Cetatea medievală Gravensteen nu a fost cucerită niciodată (e înconjurată de apă), cu excepția unui episod în care un grup de 160 de studenți, furioși că se scumpise berea prea mult în Ghent, s-a baricadat înăuntru și a aruncat cu fructe stricate în poliție, cerând să se ieftinească berea. Au fost scoși de-acolo cu pompierii, iar acum anual se sărbătorește acest episod cu dans pe zidurile cetății.

Ghent se lauda cu peste 250 de feluri de bere și peste 600 de restaurante și bistro-uri. Se vorbește neerlandeză (flamandă), dar și franceză și engleză. Sunt multe magazine la tot pasul, cafenele unele lângă altele, miroase peste tot a gaufre, sunt tonete mici cu jeleuri cu fructe în formă de nas - cuberdons, se merge mult cu bicicleta, sunt multe piețe pietonale – Ghent are cel mai mare procent de suprafața exclusiv pietonală din Europa.

Alte specialitati pe care le puteti savura in Ghent: waterzooi-supa cu pui sau peste, legume, smantana si rosii ce era mancarea favorite a regelui Charles al V-lea; waffles, roomer- o bautura cu o tarie de 15% intr-o sticla eleganta in care se scalda petale de flori; gruut – o bere specifica zonei ce contine un amestec de mirodenii.
Si, bineinteles, berea locala pentru ca in Belgia berea e mai mult decat o bautura cu spuma. E o cultura.

In Ghent am simtit ca Belgia inseamna mai mult decât ce citesti in ghiduri sau vezi in poze. Si, chiar daca lumea moderna si civilizatia sunt prezente la fiecare pas, cea mai mare parte a orasului pastreaza inca farmecul de pe vremea cavalerilor, vikingilor sau domnitelor medievale, iar bisericile, obiectivele turistice, majoritatea cladirilor sau strazilor, catedralele sau puburile spun fiecare in parte povestile nescrise ale orasului.

krondia:
Am citit zilele trecute un articol despre cele mai aglomerate destinatii  turistice din Europa. Am avut surpriza sa descopar ca, de curand, in acest clasament a intrat si pitorescul orasel Bruges, pe primele locuri situându-se Dubrovnik si Veneția. Orașul belgian, cu atmosfera sa medievală, are cifre similare cu Rodos în ceea ce privește raportul între populație și numărul de turiști, e drept că în timpul sezonului de vară.

Deși majoritatea turistilor care vin la Bruges dedică doar câteva ore orașului, adevărata față a centrului istoric inclus și pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO poate fi descoperită numai dacă rămâi aici cel puțin o noapte. Spuneam ca acesta este motivul pentru care am ales sa petrecem cateva nopti la Bruges, sa nu fim presati de timp, sa avem timp sa ne plimbam in tihna pe străzile înguste vechi de sute de ani, sa admiram lebedele blânde care plutesc pe canale, sa degustam berea artizanală și ciocolata.

A mai ramas puțin, stiu ca si voi asteptati cu nerabdare acest city break linistit de primavara. Sa mergem la Bruges cât timp ne mai putem bucura de aceasta atmosfera de basm...

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă