Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Madagascar. Safire, lemuri si baobabi. 15 - 26 mai 2024
admin:
Violeta are mai multe lucruri la Caritate decat ii incape in al doilea bagaj. Mai aveti careva dintre voi spatiu liber in al doilea bagaj de cala?
admin:
M-am intors din aceasta calatorie emotionanta, tulburatoare, fascinanta. O incursiune pe taramul lemurilor, baobabilor si al safirelor, acolo unde ajung doar cei care iubesc si isi doresc experiente cu adevarat EXTRAORDINARE.
Madagascarul nu este pentru oricine, este o destinatie cu totul si cu totul aparte, in care aleg sa mearga in primul rand cei care iubesc la nebunie natura, pentru ca acolo au ocazia sa vada o bucatica din Jurassik Park, un loc in care pot vedea sute si sute de plante endemice, simpaticii lemurieni la ei acasa, apoi insecte unice in lume, iti e greu sa crezi ca exista asa ceva.
Al doilea motiv este de a avea, de a incerca o experienta cu adevarat inedita. Pentru ca Madagascarul nu seamana cu nimic altceva din lumea asta. Flora, fauna, peisajele, chiar si oamenii, totul este deosebit acolo.
Acolo ajung oamenii empatici, care-si doresc sa vada, sa inteleaga si sa ajute cu ceea ce pot. Nu oricine poate fi empatic cu adevarat, majoritatea oamenilor nu au aceasta importanta calitate, emotional nu sunt in stare sa se apropie de oameni in suferinta si care au nevoie reala de ajutor. Sunt si oameni care pretind ca sunt empatici, mimeaza mila, isi arata in mod fals compasiunea. Totul demonstrativ, doar pentru a arata celor din jur ce oameni buni sunt ei. Nu sunt deloc buni, in opinia mea sunt chiar mai rai decat cei care pretind ca nu pretind ca sunt empatici. Pentru ca a te deghiza intr-un om cu intelegere si apropiere de oameni, este la fel ca un popa care slujeste fara sa creada o secunda in ceea ce spune.
In Madagascar mai ajung oameni si din intamplare. Fara sa stie ce este aceasta tara, ce tip de destinatie, cum arata o vacanta acolo. Dau peste o oferta de excursie acolo, le suna bine, poate din cauza filmului, poate din cauza sonoritatii numelui, sau poate pentru ca au vazut niste poze cu cativa lemuri dragalasi. Sau poate pentru ca vor sa epateze in cercul lor de prieteni "am facut-o si pe asta, am fost in Madagascar" si asteapta apoi o reactie in cor..."oaoaoa".
Mai sunt si cei care aud la prieteni, ca au fost acolo, ca le-a placut mult. Dar oameni buni, noi nu suntem la fel, suntem croiti diferit, nu avem aceleasi placeri, asteptari etc. Nu e suficient ca cineva sa-ti spuna ca e frumos acolo pentru a avea o vacanta reusita. Trebuie ca acea excursie sa ti se potriveasca: destinatia, felul in care se desfasoara, ce doresti de fapt de la o vacanta.
Care vor
Pentru mine a fost o vacanta extraordinara.
Extraordinara pentru ca mi-a dat posibilitatea sa ajut real si direct niste oameni.
Extraordinara pentru ca Madagascarul este ceva unic in lume.
Extraordinara pentru ca este o experienta antropologica cum greu ai putea avea oriunde altundeva.
Extraordinara pentru ca am putut admira o natura exceptionala, o flora si o fauna incredibil de frumoase.
Extraordinara pentru ca in grup am gasit cateva persoane la fel ca mine: empatice, dornice sa ajute, iubitoare de natura, sensibile.
admin:
In prezentarea excursiei am postat o multime de fotografii, la fel am facut-o pe perioada excursiei pe cele 3 conturi de facebook:
Gigi Cindea: https://www.facebook.com/cindea.gigi/
Singles Camp: https://www.facebook.com/singlesforum
Singles Travel https://www.facebook.com/singlestravelromania/
Am sa postez cateva si aici, deosebit de ceea ce a apart in prezentare pe site si forum. Sunt imagini luate de mine, pe drum, in satele in care am oprit sa impartim cateva ceva si in cele in care s-au donat lampile solare. Sunt foarte concludente pentru a intelege viata oamenilor din Madagascar. Urmatorul set de fotografii pe care am sa vi-l arat o sa fie cu frumusetile unice ale acestei tari minunate.
Aici a fost primul contact al grupului cu Madagascar. Capitala, Antananarivo:
Pe drum, prin sate, prin piete:
Navigare
Du-te la versiunea completă