Autor Subiect: Africa de Sud - Namibia - Swaziland 20 august - 6 septembrie 2024  (Citit de 5316 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ligia

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 46
Re: Africa de Sud - Namibia - Swaziland 20 august - 6 septembrie 2024
« Răspuns #15 : Miercuri, 08 Mai 2024, 11:53 »
Buna Mihaela !
Asigurarea e pe speze proprii , ia legatura cu un broker de asigurare si, in functie de tara de destinatie si perioada , o sa-ti recomande ei ceva .
Pentru aceste tari mai "exotice" functioneaza bine Mondial . Sa le dai contractul cu agentia, ca sa vada perioada .

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #16 : Joi, 09 Mai 2024, 11:25 »
Am facut programare la Consulatul din Budapesta pentru intreg grupul. Este pe data de vineri 7 iunie ora 10:00.

V-am transmis un Email si urmeaza ca luni seara sa avem o convorbire in conferinta online, despre documentele necesare si transport.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #17 : Luni, 10 Iunie 2024, 12:11 »
M-am uitat cum se face aplicarea pentru viza Namibia.

Am gasit pe youtube un film de prezentare.

Pentru aplicarea online trebuie sa aveti pregatite urmatoarele documente:

-  formularul de cerere de viză completat  (Holiday Visa Form)
- copie pașaport
- biletul de avion de întoarcere
- dacă se face prin intermediul unei agenții de turism: Scrisoare de la o agenție de turism sau de la solicitant. Am sa v-o transmit eu, este identica celei trimise pentru Africa de Sud, dar este cu adresare Consulat Namibia.
- dovada cazării - este inclusa in scrisoarea de la agentia partenera
- situatia financiara (cont curent) 6 luni
- taxa de viză: 600,00 N$ (cca 30 euro) la aprobare.

Am vazut ca nu sunt enumerate fotografii, dar undeva am vazut ca erau si acestea solicitate (sau poate doar la prezentarea fizica). Oricum, eu zic sa aveti la indemana, in calculator 2 fotografii exact ca cele prezentate la Ambasada Africa. Scanati-le pe cele pe care le aveti, in situatia in care nu le-ati primit de la studio si in format electronic.

Pana la introducerea documentelor, pasii sunt urmatorii:

1. Link: https://eservices.mhaiss.gov.na/home

2. Creez cont pe acest site (adresa de Email si parola)

3. Confirm pe Email contul creat (am primit de la MHAISSE-ServicesPortal@mhaiss.gov.na un Email si un link pentru confirmare - Confirm your account)

4. Din E-services-urile prezentate am ales si am dat CLICK pe Holiday Visa - Apply for Holiday Visa - https://eservices.mhaiss.gov.na/holidayvisa-services

5. Click pe Holiday Visa Form si se descarca un formular

6. Completare formular descarcat

7. CLICK https://eservices.mhaiss.gov.na/holidayvisa-services/create-app-type

Dupa ce imi pregatesc toate documentele, revin aici, continuand pasii pana la obtinerea vizei.

Offline Mikela

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 10
« Răspuns #18 : Marți, 11 Iunie 2024, 20:18 »
Buna seara,

Am intrat pe site-ul MAE si acolo menționează ca cetățenii romani care vizitează Namibia in scop turistic si pot demonstra acest lucru la intrarea in aceasta tara, primesc viza in aeroport. Excepție o fac ghizii care necesita viza in avans.

1. Condiții de intrare și regim de ședere
Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul namibian, iar pașaportul trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data ieșirii de pe teritoriul acestui stat și să dețină  file suficiente pentru aplicarea vizei.
Cetățenii români care călătoresc în Namibia în scop turistic sau pentru scurtă ședere și se încadrează într-una dintre categoriile menționate mai jos, pot obține viza de intrare, pentru șederi de până la 90 de zile, direct la aeroportul internațional Hosea Kutako-Windhoek:
cei care pot demonstra că se deplasează în scop turistic; sunt exceptați de la această facilitate ghizii, care trebuie să obțină viza în avans;
potențialii investitori, care intenționează să exploreze oportunități de business;
cei care călătoresc pentru a participa la întâlniri, seminarii, workshop-uri (sunt exceptați de la această facilitate cei care vor presta activități remunerate și care sunt obligați să obțină viza în avans, potrivit reglementărilor precedente);
vizite la familie sau prieteni;
vizite în scop medical.
Acest tip de viză va fi procesat la sosirea în Namibia.
Atenție! În cazul în care nu sunt prezentate documentele care justifică scopul declarat al călătoriei, acordarea vizei poate fi refuzată.
Atenție! Reglementarea se aplică strict numai pentru poarta de intrare internațională a aeroportului din Windhoek.
Informații suplimentare cu privire la condiții și alte tipuri de viză sunt disponibile aici:  https://mhaiss.gov.na/immigration-control; https://embnamibia.at/visa-information/.
Mai multe detalii cu privire la modalităţile de obţinere a vizei pot fi obținute de la Ambasada Republicii Namibia în Austria (http://www.embnamibia.at/).

Si in prezentarea de pe you tube spune ca țările cu albastru primesc viza in aeroport. Si România face parte din aceasta categorie.

Multumesc.

Mihaela

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #19 : Miercuri, 12 Iunie 2024, 06:48 »
Exact. Am spus la un moment dat si eu asta, am si scris cred pe aici pe undeva. Doar ca cei de la agentia din Africa de Sud si de asemenea o agentie din Ungaria care opereaza pe acea zona, mi-au recomandat sa obtinem viza online. Spuneau ca nu e complicat si nici cu risc de refuz ca la Africa de Sud. Agentia din Ungaria mi-a spus ca a stat o data cu oamenii pe aeroport mai bine de 2 ore pana a luat toata lumea viza.

Deja am parcurs o astfel de procedura, doar ca offline. Acum documentele trebuiesc incarcate.

De la Eswatini inca nu am nici un raspuns. O sa revin la ei cu un telefon.

Offline gabimo

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 14
« Răspuns #20 : Miercuri, 12 Iunie 2024, 08:02 »
Puteți să-mi spuneți ce suma de dolari namibieni ar trebui trecuta la pct.20 a.?  1 N$=0.25 lei

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #21 : Miercuri, 12 Iunie 2024, 08:13 »
Gabi, asa cum am scris, inca nu am parcurs etapele de aplicare pentru viza. Am postat informativ ceea ce este nevoie, unde se face aplicarea pt viza si spuneam ca o sa revin zilele urmatoare dupa ce incarc documentele. Sunt prins acum cu evenimentul de vineri, cand o sa fiu gazda pt Singles Camp in Marginimea Sibiu. Dupa, mi-am propus sa rezolv si aceasta viza. Oricum pana la plecarea in Indonezia.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #22 : Vineri, 12 Iulie 2024, 06:36 »
Viza Eswatini.
Sunt in discutii cu Inaltul Comisariat pentru relatii externe a Eswatini in Londra. Le-am transmis letter visa de la agentia din Africa de Sud, tabelul cu participanti, le-am explicat ceea ce facem acolo, urmeaza sa primesc un raspuns dupa ce grupul nostru ajunge pe masa consulului. A sa va tin la curent pe grup despre demersuri.

Pentru viza Namibia. Aplicare online.

Pregatiti inainte de a aplica:

- copie pasaport format PDF
- fotografie pasaport format jpeg (maxim 300 KB)
- bilet de avion
- extras de cont pe ultimele 6 luni (pdf)
- SIC210824 Group Visa Letter NAM - (o s-o incarcati acolo unde se cere Proof of Accomodation si Motivation Letter)
- asigurarea medicala

Dupa ce ati pregatit toate aceste documente:

- intrati pe https://eservices.mhaiss.gov.na/ si in coltul din dreapta "Register" - va faceti un cont

- logati (dupa ce ati confirmat si pe Email) - intrati aici: https://eservices.mhaiss.gov.na/holidayvisa-services

- completati pe rand tot ceea ce se cere si dati pagina cu pagina, pana ajungeti la final

Nu o sa obtineti viza, ci primiti un Email in care vi se comunica un numar. Dupa 3 -4 zile eu inca nu am primit raspunsul, probabil ca mai dureaza procesarea.

Cand primiti Email-ul, trebuie achitata pe site, taxa de viza.

La un moment dat o sa vi se puna in doua locuri intrebari referitoare la locurile pe care le vizitati, unde o sa stati. Le aveti mai jos. Succes!

Hotel The Weinberg Windhoek 5* , 13 Jan Jonker, Windhoek, Namibia +264 61 209 0900
Lodge Hammerstein 2* Sesriem - +264 81 146 3221
Guesthaouse Stay@Swakop 4*, 173 Anton Lubowski Street P O Box 2428, Swakopmund Namibia +264 81 634 5212
Palmwag Lodge 3* 4W7P+FJF, Palmwag, Namibia  +264 81 620 6887
Okaukuejo +264 67 229 800

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #23 : Luni, 05 August 2024, 16:29 »
Pentru a vedea ce echipament sa avem cu noi, primul lucru la care ma uit de fiecare data este cum se anunta vremea. Iata ce am gasit:

Africa de Sud

Kruger – zona de parc national
maxim 25 – 32 grade
minim 10 – 12 grade noaptea

Namibia
Swakopmund – zona de coasta
Maxim 13 – 20 grade
Minim 9 – 15 grade

Sossusvlei – zona de desert
Maxim 25 – 31 grade
Minim 4- 8 grade

Nu am vazut nici o urma de nori, asta este incurajator, dar in acelasi timp trebuie sa ne puna pe ganduri sa avem protectie solara care sa ne fereasca de UV, insolatii, de  arsuri etc

Mergem in zone din natura, o sa dormim foarte aproape de aceasta, deci trebuie sa fim cat mai bine pregatiti pentru o astfel de incursiune. In primul rand trebuie sa tinem cont de culori. Unde sunt insecte, cel mai bine este sa aveti tricouri, bluze si pantalon care in nici un caz sa fie stridente coloristic, inclusiv alb. Deco nu galben, nu neonuri, etc Pe cat posibil marouri, verde, albastru, portocaliu inchis, intelegeti acum la ce ma refer.

La capitolul tricouri, eu socotesc intotdeauna numarul de zile + 3. Usoare, respirabile, pe cat posibil sa nu fie din bumbac sau sintetic din acela care provoaca si retine transpiratia

Apoi, eu cel putin o sa-mi iau cateva perechi de pantaloni subtiri de treking (2-3) si de trening subtire (2-3), plus doua-trei perechi de pantalon scurt.

2-3 bluze usoare de seara, in caz ca e un pic mai racoare.

Trekeri, adidasi purtati cu ciorapi, nu cu sosete. Pt comoditate am sa-mi iau si o pereche de slapi.

Sapca, palarie pentru a nu avea probleme de insolatie

Lenjerie personala cat sa-mi ajunga pt toata perioada + rezerva. Este clar ca nu avem unde spala, unde usca pt ca o sa fim tot pe drum.

Ca intotdeauna eu imi iau cu mine si pelerina. 

Trusa de medicamente.

Trusa de igiena personala 

Lanterna, frontala - intotdeauna sunt bune si de ajutor cand mergi in natura.

Asta este o prima comunicare. Maine am sa discut cu Cezanne, cea care se ocupa de grupul nostru si am sa-i cer si ei parerea. Deci continuam.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #24 : Marți, 06 August 2024, 16:15 »
Asa cum am scris ieri, astazi am avut o discutie cu cei din agentia partnera cu privire la ce se avem cu noi, la anumite lucruri pe care ar trebui sa le stim pentru pregatirea acestei excursii.

Mai jos va transmit doar ce este foarte important, dar pe grup o sa pun intregul document. Este foarte important sa-l parcurgeti.

Cele mai importante sfaturi pentru călătorie:

1. Sa aveti in minte ca o sa calatoriti in Africa, ca lucrurile se pot schimba din motive independente de organizatori sau ghizi, dar ca orice se intampla, o sa facem tot ceea ce este mai bun pentru grup.

2. Spațiul din camion este limitat. Nu aduceți troler sau valiza, ci o geanta de voiaj sau un rucsac - ceva care sa se plieze si sa intre in dulapul destinat fiecaruia. Din motive de siguranta nu putem lasa bagaje fara ca acestea sa fie depozitate in dulapuri. 

3. Pregătiți-vă pentru ore lungi în camion pentru a ajunge de la A la B. O sa mergeti prin zone de natura, ori asta mareste timpul de drum. Aduceți cu dvs. cartie sau jocuri pentru a vă să vă distrați reciproc.

4. Nu comparați niciodată Africa de Sud cu Africa de Est, sunt două destinații complet diferite!

5. Excursiile noastre sunt excursii de safari, nu sunt excursii europene cu autocarul - nu faceti confuzie intre cele doua.

6. În excursiile noastre cu camping și cazare, oaspeții călătoresc împreună în același camion, iar mesele sunt servite din camion si la locatiile in care o sa stati.

7. Pregătiți-vă cu haine potrivite pentru perioada si prognoza meteo.

8. Deconectați-vă de lumea exterioară. Stăm în locații izolate și ideea este să vă bucurați de împrejurimile naturale departe de orașe.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #25 : Sâmbătă, 07 Septembrie 2024, 11:07 »
Fain, fain, fain, foarte fain! Minunat totul, incepand de la grup, pana la cel mai mic detaliu de excursie. Locurile in care am stat, ceea ce am avut ocazia sa vedem, experientele traite, drumul cu truck-ul, mancarea, soferii, ghizii. Dupa o asemnea calatorie nu ai cum sa nu te indragostesti de Africa. Este absolut fabuloasa. Trebuie insa sa o descoperi intr-un anumit fel, asa cum am avut noi ocazia, cei 14 "nomazi".

Am ajuns acasa mai mult decat incantat, deloc obosit, desi am calatorit in total 19 zile. Si asta dupa ce inainte de aceasta calatorie fusesem plecat in alte trei excursii consecutive, cu o singura zi de pauza...Normal ar fi fost sa fiu praf dupa mai bine de 45 de zile de calatorie cu griji, cu ganduri, cu schimbari aproape zilnic de hoteluri, cu drumuri. Dar aseara la sosirea acasa, dupa 30 de ore de zbor si stat in aeroporturi si apoi de condus alte 5 pana la Sibiu, eram plin de energie, de podta de vorba. Ce mult inseamna grupul, ce mult inseamna atmosfera motivanta, ce mult inseamna sa te poti bucura si tu ca organizator de ceea ce vezi. Am intrat intr-o vacanta de aproape 3 luni, cu zambetul pe buze, re-motivat, gata de a gandi si a lansa alte excursii. 

Celor cu care am colaborat am sa le scriu astazi multumind pentru tot ceea ce ne-au oferit: program, locatii, ghizi, soferi, mancare, game-drive-uri etc. Mai intai insa va multumesc voua, celor 13 nomazi cu care am calatorit si de care imi e tare drag si deja dor. Cel mai probabil ca o sa mai mai intalnesc cu voi, dar din pacate in alta structura de grup, nu o sa mai fiti cred niciodata din nou toti impreuna. Desi tare mult mi-ar placea, dar stiu ca ste imposibil. V-am scris si pe grupul de whatsapp, va scriu si aici, mi-a placut tare-tare mult cu voi. Nu o sa uit niciodata, calatoria in truck, felul in care mancam pe scaunele, serile petrecute impreuna la cina...Fain, fain, foarte fain.