Autor Subiect: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024  (Citit de 2272 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« : Vineri, 05 Mai 2023, 12:29 »


Tarif: 1.890 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 50 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/andaluzia-gibraltar-feria-2024

Perioada de desfasurare: 18/04/2024 - 27/04/2024

Cazari 9 nopti, dintre care:

Cordoba din 18/04/2024 pana in 20/04/2024 cu cazare la Hotel Macià Alfaros 4*
Sevilia din 20/04/2024 pana in 22/04/2024 cu cazare la Hotel Melia 4*
Gibraltar din 22/04/2024 pana in 24/04/2024 cu cazare la The Rock 4*
Torremolinos din 24/04/2024 pana in 27/04/2024 cu cazare la Melia Costa del Sol Torremolinos 4* - demipensiune (mic dejun +cina)

 :thumbup: The Rock 4* este celebru, o magnifica atractie. Este situat pe Stânca Gibraltar, restaurantul sau oferind o vedere uimitoare asupra golfului si a Muntilor Rif din Africa. Construit în anul 1932, hotelul este decorat în stil colonial, iar printre oaspeții săi se numără Sir Winston Churchill, una dintre cele mai mari peronalitati ale lumii.

Grup de: 19 persoane

Servicii incluse:
•   transport avion  Bucuresti Otopeni - Malaga si retur
•   transfer aeroport Malaga pana la hotel Cordoba
•   transport conform program, cu autocarul (cu exceptia zilelor cand se viziteaza Sevilla, Cordoba si Gibraltar)
•   cazare 9 nopti 4* in camera dubla, cu inca o persoana
•   7 mic dejun (la toate hotelurile, cu exceptia zilelor petrecute la The Rock Gibraltar 4*; cine doreste isi poate achizitiona aceasta masa la tariful de 21 euro/zi).
•   3 cine exceptionale tip bufet , la hotel Melia Torremolinos, pe perioada de sejur
•   ghizi locali in Sevilla, Cadiz, Jerez si Cordoba. Prezentarea se va face in limba engleza.
•   insotitor de grup roman, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x      asigurare de calatorie/storno (optional ,dar recomandata)
x      taxa de oras la hoteluri. Se va achita individual la check out.
x      intrari si vizite optionale: Mezquita, Stanca Gibraltarului, Casa de Pilatos Sevilla, Metropol Parasol Sevilla, Catedrala Sevilla, Catedrala Malaga, Muzeul Picasso Malaga si orice alt obiectiv
x     mese de pranz si cina
x     intrari la obiective
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     orice taxa, orice document solicitat la momentul desfasurarii actiunii, de catre Spania, Marea Britanie

Zboruri Turkish Airlines:

18APR TK  1044 09:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  11:10       
18APR  TK  1305 13:15 ISTANBUL IST - MALAGA AGP  16:55 


27APR  TK  1304 12:10 MALAGA AGP - ISTANBUL IST 17:30       
27APR TK  1045 19:00 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP  20:20
 

Explicatii asupra zborurilor. Poate va intrebati de ce nu zburam direct la Malaga. Va raspund: pentru ca Blue Air a fost "omorata", iar cea care i-a luat locul pe aceasta ruta, Wizzair schimba programul cand vor, fara nici o predictibilitate. Iar tariful, pt un low cost este urias. Altcineva nu mai zboara direct.
Ramane deci sa zburam in conexiune si chiar daca Swiss-Austrian-Lufthansa au traseul mai scurt, am ales sa zburam cu Turkish Airlines, asta pentru ca diferenta de tarif este foarte mare. Si pentru ca Turkish are servicii foarte bune, in special cele de masa, sunt incomparabile.
 
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  0720/048744

Ce vedem in aceasta calatorie: Cordoba, Sevilla, Jerez de la Frontera, Cadiz, Gibraltar, Ronda, Setenil de la Bodegas, Torremolinos, Malaga.

Profilul si tipul excursiei: Este o vacanta in tur, calatorim si avem program in fiecare zi, asta inseamna ca nu exista posibilitatea de program individual, decat cel indicat ca fiind timp liber. Este o excursie de vizitare pe distante scurte, nu vom face decat putini kilometri cu autocarul, dar ceea ce trebuie sa stiti si pentru acest lucru pregatiti, ca o sa avem de parcurs pe jos aproape in fiecare zi distante de 8-10 km. Este o actiune activa, pentru persoane disponibile la efort fizic, care-si doresc sa viziteze obiective, locuri, nu din autocar, nu din sightseeing tours, ci cu ragaz, la pas. Va recomand sa veniti pregatiti cu incaltaminte si imbracaminte potrivite acestui gen de excursie, pantofi sport sau chiar trekking cu talpa aderenta, flexibila. Programul este foarte dens, o sa vedeti o multime de lucruri minunate si nu doar obiective propriu-zise. Fiind o actiune de socializare, in care ne dorim sa va cunoasteti, sa puteti interactiona, programul excursiei va cuprinde, la propunerea insotitorului de grup, seri la spectacole de calarie, de flamenco, la restaurante cu specific.

Cui se adreseaza ca profil de participant: Este o actiune activa, pentru persoane disponibile la efort fizic, care-si doresc sa viziteze obiective, locuri, nu din autocar, nu din sightseeing tours, ci cu ragaz, la pas. Ne adresam doar persoanelor in profilul comunicat pentru Singles Camp: cu intelegere, fara tabieturi, cu respect, sociabile etc.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: pasaport - pt ca Gibraltarul apartine de UK si se solicita acest document
•   Documente - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie Spania si Marea Britanie

Despre bagaje: Va recomandam un bagaj de cala, tip troller, ideal peridoc (cu 4 role), in limita  impusa de compania aviatica si foarte important - de posibilitatile fiecaruia de a-si transporta bagajul de la autocar pana in camera. Va informam inca de la lansare ca pentru a ajunge la hotelul din Cordoba, este nevoie sa ne transportam, fiecare, bagajul pana acolo. Hotelul este ultracentral, nu exista posibilitatea de a intra cu autocarul in zona in care este amplasat, astfel ca o sa fim lasati la cel mai apropiat punct rutier: Torre de Calahora. Pana la hotel sunt 500 metri. De asemenea, pentru a ajunge cu bagajul la hotelul din Gibraltar, este nevoie ca mai intai sa trecem granita pietonal. Din nou va fi nevoie sa va duceti singuri bagajele, din parcarea de autocare din Linea de Conception, pana dupa granita cu Gibraltar, la statia de taxi (sunt in jur de 500 m).
Pe langa bagajul de cala, este foarte recomandat sa aveti un mic rucsac cu voi, pe care sa-l aveti zilnic pregatit cu apa si ceva dulce, un fruct, un sandvici.

Imbracaminte, incaltaminte: va recomandam sa aveti la d-voastra incaltaminte si imbracaminte potrivite pentru aceasta perioada a anului in Andaluzia si sa tineti cont de ceea ce am explicat in legatura cu parcursul pietonal zilnic plus drumetia pe Stanca Gibraltarului, unde trebuie sa fiti pregatiti ca pentru o drumetie montana. Nu e vorba de poteci, totul este asfaltat (cu exceptia unor foarte mic segmente), dar se urca si coboara, se intra intr-o pestera umeda  si pentru a evita entorse sau altceva mai grav, recomandam sa aveti o perecehe de trekeri in bagaje. Nu uitiati nici de pelerina, ceva indispensabil in excursii, oriunde ati merge.

Bani. Daca aveti un card cu care puteti retrage bani in strainatate, atunci bazati-va mai mult pe el. Nu luati multi cash la voi, pt ca o sa aveti permanenta lor grija. Sa-i puneti in seif la hotel, apoi sa nu-i uitati acolo, sa aveti teama sa nu vi fure in zonele aglomerate. Luati cu voi un tampon de 200 – 300 de euro si completati cand aveti nevoie. Cam cati sa luati la voi? Greu de spus, pentru ca fiecare are un anumit stil de cheltuit banii. Unii sunt mai largi la punga, altii sunt mai grijulii. Eu am sa va dau acum o idee de cat cheltui eu intr-o astfel de excursie.
In primul rand masa. Un pranz sau o cina, insotite cu un pahar de vin sau de bere, ajunge la cca 15 – 20 EURO. Socotiti pe zi, cca 40 EURO, deci in jur de 280 EURO. Apoi sunt optionalele: Mezquita (cu ghidaj) 18 EURO, Cavaleria Regala, spectacol de calarie si flamenco – 15 euro,  Alcázar de los Reyes Cristianos Cordoba – 10 euro, Stanca Gibraltarului 40 euro (depinde de optiune urcare cu funicularul sau excursie cu microbuzul), Casa de Pilatos Sevilla 12 EURO, Metropol Parasol Sevilla 15 EUR, Catedrala Sevilla cu ghidaj 25 euro, Catedrala Malaga 5 EURO, Muzeul Picasso Malaga 8 EURO. O sa mai apara 2 intrari de ordinul 2-4 euro la Ronda, asa ca pentru excursiile optionale, daca doriti sa participati la toate, luati in considerare in jur de 170 euro. Mentiune: tarifele prezentate sunt cele din 2023, este posibil ca in 2024 sa sufere modificari. Noi le-am postat aici pentru a va face o imagine de ansamblu. O sa mai mergem intr-o seara la flamenco (22 euro), vom lua masa intre Cadiz si Jerez (35 euro), in Sevilla (37 de euro), apoi mai sunt costurile de impuls: apa, fructe, dulciuri. Fara a lua in calcul costurile ce tin de cadouri, cumparaturi, eu zic ca ar trebui sa fiti pregatiti cu cca 600 euro.
Moneda in Spania este euro, asa ca va fi usor din acest punct de vedere…

Programul excursiei

Ziua 1. Joi 18 aprilie 2024. Plecam spre Andaluzia si innoptam la Cordoba. Ora 06:30 am (dimineata) - intalnirea pe aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza. Zboruri:
18APR TK  1044 09:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  11:00       
18APR  TK  1305 13:20 ISTANBUL IST - MALAGA AGP  16:55


In aeroport vom fi asteptati de autocarul companiei cu care colaboram, imbarcare si plecam spre Cordoba. 160 km, cca 2 ore si jumatate de mers cu autocarul. Check in, refresh si spre seara, iesim la o plimbare.
Mergem intai pe Calleja de las Flores, strada florilor, un reper iconic in Cordoba.



Trecem apoi podul peste Gudalquivir, trecand prin Puerta la Puente, pentru a avea o imagine panoramica a zonei centrale.



Desi are un aspect ce induce ideea de arhitectura romana, Puerta del Puente este o poartă renascentista. A fost construită în secolul al XVI-lea pentru a comemora o vizită în oraș a regelui Filip al II-lea. Inițial, această poartă făcea parte din zidurile orașului, dar, începând cu cucerirea creștină, a devenit o poartă, cunoscută atunci sub numele de Poarta Algeciras, de unde pornea drumul care ducea spre sud. La începutul secolului al XX-lea, clădirile din jur au fost îndepărtate.

Podul roman a fost construit inițial la începutul secolului I î.Hr. peste râul Guadalquivir, dar ceea ce vedem noi astazi este rezultatul multor reconstruiri. Cea mai mare parte a structurii actuale datează de la reconstrucția arabă din secolul al VIII-lea.
Este cunoscut la nivel local sub numele de Podul Vechi, deoarece timp de două mii de ani, până la construirea Podului San Rafael la mijlocul secolului XX, a fost singurul pod al orașului peste râu.
Romanii l-au construit cel mai probabil pentru a înlocui un pod de lemn anterior. După reconstrucția islamică, forma sa avea 16 arcade, cu una mai puțin decât inițial, și o lungime totală de 247 de metri. Lățimea este de aproximativ 9 metri.



Via Augusta, care făcea legătura între Roma și Cadiz, trecea pe acest pod. Ulterior s-a naruit, dar in timpul dominației islamice timpurii, s-a construit un nou pod pe ruinele a ceea ce a rămas din vechea construcție romană. În Evul Mediu, Turnul Calahorra și Puerta del Puente au fost construite la capetele de sud și, respectiv, de nord ale podului. Tot atunci podul a fost reconstruit și extins până la dimensiunile sale actuale. Arcurile înfățișează arhitectura islamică care a dominat peisajul orașului. În secolul al XVII-lea, în mijlocul podului exista o sculptură care îl reprezintă pe Sfântul Rafael.
De-a lungul istoriei sale, podul a fost restaurat și renovat de mai multe ori (în special în secolul al X-lea), iar în prezent doar arcul al XIV-lea și al XV-lea (numărând de la Puerta del Puente) sunt originale.

Revenim la hotel. Timp liber pt cina si relaxare.



Cazare Hotel Macià Alfaros 4* Cordoba.

Ziua 2. Vineri 19 aprilie 2024 Vizitam Cordoba.
O sa fie o zi foarte foarte plina si cu mai multi km de mers pe jos.

Micul dejun, iar la ora 09:00 ne intalnim la receptia hotelului, la 09:30 trebuie sa ne intalnim cu ghida locala cu care vom porni intr-un tur impreuna. Prezentarea va fi, asa cum am anuntat, in limba engleza. O sa fiti ajutati cu traducerea, acolo unde este posibil, de catre insotitorul de grup.

O sa vizitam fostul cartier evreiesc, Juderia









si pe interior perla Cordobei: Mezquita. Biletele le va achizitiona Lola, ghida noastra.

Moscheea-Catedrală din Cordoba este cel mai important monument din întreaga lume musulmană occidentală și una dintre cele mai uimitoare clădiri. Foarte interesant si inedit este faptul ca in interiorul moscheii, cu arhitectura omayada, s-a  construit o catedrala crestina,în stilurile gotic, renascentist și baroc.
Locul pe care îl ocupă Moscheea-Catedrală a fost folosit pentru venerarea diferitelor divinități încă din cele mai vechi timpuri. Sub dominația vizigoților, Bazilica San Vicente a ocupat exact acest loc, iar mai târziu, după ce musulmanii au cumpărat o parte din teren, a fost construită langa, mai primitiv la inceput, o moschee. Bazilica avea o formă dreptunghiulară și, pentru o vreme, a fost împărțită între creștini și musulmani. Pe măsură ce populația musulmană a crescut, autoritatile musulmane au achiziționat întregul amplasament și au demolat bazilica pentru a face loc primei moschei Alhama (principală) din oraș. Unele dintre materialele de construcție originale ale bazilicii vizigote pot fi încă văzute în prima secțiune a moscheii.
Marea Moschee este alcătuită din două zone distincte, curtea sau sahn, cu porticele sale, unde se află minaretul - în prezent, înglobat în turnul renascentist - și sala de rugăciune, sau haram. Zona din interior este alcătuită dintr-o pădure de coloane cu o schemă armonioasă de culori, cu arcade roșii și albe. Cele cinci zone separate ale moscheii corespund fiecăreia dintre cele cinci extinderi realizate.







La iesire o sa intram in 4-5 patio-uri, pregatite pentru Festival. Costa 6 euro si pentru cine doreste, tot Lola se va ocupa de rezervare.



Dupa ghidaj, la ora 12:20 o sa facem o rezervare (tot Lola ne va ajuta) - cel mai probabil, la Taberna y Vinoteca Ordonez C. Medina y Corekka 1, 14003 Cordoba. 2 ore la dispozitie pentru a comanda, a servi si a achita pranzul. Maxim la 14:20 trebuie sa fim la iesire, pentru a ne deplasa impreuna, spre urmatorul obiectiv.
Dupa pranz, urmeaza sa vizitam singuri (fara ghida), individual, Castelul Regilor Catolici, ALCAZAR DE LOS REYES CRISTIANOS, locul din care a pornit Inchizia.











Vom cumpara bilete, intrarea o avem la ora 14:45. La 14:35 trebuie sa fim la intrare. Vizitarea se va face individual, dupa ce o sa primiti cateva repere si explicatii. Fiecare iese cand termina de admirat minunata gradina, regruparea va fi la ora 16:00, la Podul Roman, langa Puerta di Puente.

Alcazarul monarhilor creștini, o fortăreață și un palat cu ziduri solide, conține o mare parte din evoluția arhitecturală a orașului Cordoba. Vestigii romane și vizigote coexistă cu cele de origine arabă, deoarece a fost locul preferat al diverșilor conducători ai orașului. Când Cordoba a fost cucerită de Ferdinand al III-lea cel Sfânt în 1236, clădirea, care făcea parte din vechiul Palat al Califatului, a fost complet devastată. Alfonso al X-lea cel Înțelept a început restaurarea acesteia, care a fost finalizată în timpul domniei lui Alfonso al XI-lea. De-a lungul istoriei, a avut multiple utilizări, cum ar fi sediul Sfântului Oficiu (Inchiziția) sau închisoare (în prima jumătate a secolului al XIX-lea).

Vizitatorul care întrezărește pentru prima dată această fortăreață este surprins de o construcție aproape dreptunghiulară, cu ziduri extinse din piatră de azbociment și patru turnuri care conturează colțurile (cel al Los Leones, cel al Homenaje, cel al Inquisición și cel al Las Palomas). În interior, diferitele încăperi sunt articulate în jurul unor curți cu flori exotice și frumoase, ierburi aromatice și copaci cu frunze. Camerele și coridoarele sunt închise de cupole gotice din piatră.

Într-una dintre galeriile de intrare se află un sarcofag păgân din primul sfert al secolului al III-lea. Pe partea din față a sarcofagului se află un relief înalt cu o alegorie a trecerii defunctului printr-o ușă întredeschisă spre viața de apoi.

Dintre toate încăperile, se remarcă o mică capelă barocă: Salón de los Mosaicos (Sala Mozaicurilor), în care sunt expuse piese romane de acest tip din subsolul de la Corredera. Sub această sală se află băile de inspirație arabă, împărțite în trei încăperi boltite cu luminatoare în formă de stea. Acestea sunt conectate la cazanul situat sub donjon.

Dintre cele două curți, curtea mudejar se remarcă prin frumusețea sa. Cu pavaj de marmură, murmurul apei care curge prin canale și bazine împrospătează atmosfera și relaxează vizitatorul obosit. Grădinile extinse care înconjoară complexul arată monumentalitatea și splendoarea acestui Alcazar din Cordoba.

Dupa amiaza o sa continuam vizitarea Cordobei cu Palacio de Viana, pentru care la fel, vom lua bilete in avans. Programul de vizitare este 10:00 - 19:00. Noi o sa ajungem acolo la ora 17:00. Locul este o adevarata desfatare pentru cei iubesc florile, aranjamentelele peisagistice. Vizita dureaza in medie 1 ora, 1 ora si jumatate, dupa care ne intoarcem pe acelasi traseu.





Acest palat impresionant, situat în piata Don Gome, are douăsprezece patio-uri splendide și o grădină. O varietate mare de plante cu flori decorează și parfumează fiecare colțișor al acestui splendid muzeu. Savoarea originală a acestui palat din secolul al XIV-lea a fost păstrată intactă de către ultima marchiză de Viana, Sophia de Lancaster.
În interior, numeroasele încăperi ale palatului adăpostesc o gamă largă de colecții (tablouri, seturi de masă, mozaicuri, tapiserii, plăci decorative, arme de foc etc.). Există, de asemenea, o colecție remarcabilă de pielărie în relief și o bibliotecă fascinantă din secolele XVI-XVIII. Simpla calitate a exponatelor face ca aceasta să fie una dintre cele mai valoroase vizite pe care le poate face un vizitator în Cordoba.
Numele palatului provine de la Marchizii de Viana, ultima familie care a deținut clădirea. În 1981, după ce a fost achiziționat de Fundația CajaSur, a fost deschis pentru prima dată publicului.
Primele referiri la acest complex de palate datează din 1425, când un domn, Ruy Fernández, a cumpărat un grup de case medievale. În 1492, un mostenitor, strange totul intr-o proprietate, fiind astfel considerat primul proprietar. Pe lângă casele pe care le moștenise de la tatăl său, în 1500 a achiziționat locuințele care formează actuala Plaza de don Gome.
Proprietatea are in istoric o multime de proprietari, fiecare aducand cate ceva nou, infrumesetand acest loc si dand grandoare palatului. S-au adaugat fatade noi, au fost adusi artisti pentru a decora si remodela, iar cel de-al 7-lea marchiz de Villaseca a dublat dimensiunea palatului prin achiziționarea caselor alăturate ale conților de Torres Cabrera, oferindu-le acestora la schimb, o fermă.
În 1871, cel de-al 9-lea marchiz de Villaseca a murit fără copii și și-a numit moștenitoare pe soția sa, María del Carmen Pérez de Barradas y Bernuy, care s-a recăsătorit în 1873 cu primul marchiz de Viana. Astfel numele palatului a fost asociat acestei familii nobiliar si a devenit gazda unor foarte puternici si importanti ai vremii, printre care si regele Alfonso al XIII-lea. Mai tarziu, in doua randuri, 1953 si 1962 palatul l-a gazduit pe Franco.
Văduva celui de-al treilea marchiz, Sofia Lancaster, a încercat să vândă palatul în mai multe rânduri, dar, după protestele celor din Cordoba, l-a cedat în mod oficial la 2 iulie 1980, către Caja Provincial de Ahorros de Córdoba, în schimbul unei chirii anuale. Această Caja Provincial avea să devină mai târziu banca CajaSur, care o deține și în prezent și care, prin intermediul fundației sale culturale, a adaptat-o ca muzeu cu o serie de colecții distribuite în sălile sale, deschizând-o pentru public la 31 octombrie 1981 în prezența președintelui Senatului, Cecilio Valverde.89 În 1983 a fost construit patio de Columnas pentru a găzdui evenimente culturale și instituționale. În 2012 a fost îmbunătățită muzealizarea sa, în timp ce în 2019 au fost deschise grajdurile pentru public.

Dupa vizitare, timp liber, cumparaturi, plimbare, cina, fiecare ce alege.



Ziua 3. Sambata 20 aprilie 2024 Sevilla in haine de sarbatoare! .
Mic dejun, check out si la ora 08:30 ne intalnim pregatiti de imbarcare. Luam din nou calea pe jos, pana la parcarea de pe malul Guadalquivir-ului si la 09:00, ne imbarcam pentru a ne indrepta spre Sevilla. Ajungem in jur de ora 11:00. si incepem vizitarea orasului.

Insotitorul de grup va ruga soferul sa lase bagajele noastre la hotel, iar noi o sa incepem vizitarea.
Primul loc, acolo unde o sa ne lase autocarul este Real Maestranza, sau Arenal, locul unde se desfasoara coridele cu tauri.



O sa avem intrare programata si achitata la ora 12:00. Turul dureaza cca 1 ora, asa ca la ora 13:00 iesim. Mergem in apropiere sa luam masa, va fi insa nevoie se ajutorul ghidei locale din Sevilla, Conception. Ea ne va rezerva masa la un local central, astfel incat sa fie foarte usor de ajuns de la Arenal.

Dupa masa mergem pe jos spre hotel, punctand in mers cateva locuri importante: Turnul de Aur, malul Guadalquivir-ului, Palatul San Telmo, Universitatea, Pavilioanele construite cu prilejul Ibero-American Exhibition din 1929, Parcul Maria Luiza, Piata Spania si in final, in jur de ora 17:00 - 18:00 ajungem la hotel.

Torre del Oro in traducere "Turnul de aur" are o inaltime de 36 de metri si a fost construit de almohazi (una dintre dinastiile care au condus Andaluzia si Maghreb-ul) în secolul al XII-lea. Facea  parte din zidul de fortificare a orașului maur, care ajungea pana la Palatul Alcazar. Scopul turnului era de a controla navigația pe Guadalquivir. Un lanț greu trecea pe sub apă de la turnul masiv până pe partea cealaltă pentru a împiedica navele inamice să navigheze pe râu.
Torre del Oro este situat lângă râul Guadalquivir și lângă Plaza de Toros. Numele de turnul "de aur" se referă la perioada prosperă a Andaluziei din timpul coloniilor din America Latină. Atunci când navele intrau în Sevilla navigand pe râu, își descărcau aici aurul adus de peste ocean. Pe lângă faptul că era un loc de depozitare, partea din mijloc este o închisoare. Un alt motiv al numelui este aspectul acoperisului celui de-al doilea segment care pare a fi aurit, ceea ce dadea prin oglindirea in rau un efect stralucitor amplificat. Ultima turlă mică a fost adăugată în partea de sus abia în 1760.
În prezent, la ultimul etaj al Torre del Oro (Museo Naval de Sevilla) se află un muzeu maritim. Museo Naval este un mic muzeu ce expune instrumente de navigație antice, modele la scară și hărți maritime. De asemenea, din această locație se poate avea o priveliște frumoasă asupra Guadalquivirului.


Turnul de Aur

Palacio de San Telmo este una dintre cele mai impresionante clădiri din Sevilla, cu coloanele sale ionice și fațada sa distinctivă.


Palatul San Telmo

Palatul baroc , care datează din 1682, este situat între hotelul Alfonso XIII (acum NH) și Guadalquivir. În prezent, este sediul guvernului regional (Junta de Andalucia). S-a lucrat mult la detaliile palatului, astfel incat construcția a fost finalizată abia în 1734. Clădirea a adapostit la inceput academia maritimă și un orfelinat pentru copiii marinarilor. Prin urmare, a fost denumită după "Sfântul Elmo", patronul marinarilor. În timpul ocupației franceze, clădirea a devenit un palat regal al contelui de Montpensier (a cărui moșie se întindea până la Parcul Maria Luisa) si tot aici functiona o școală teologică și un spital. Palatul a fost supus unei renovări minutioase in 1980, după ce se degradase pe parcursul secolului XX, in mare parte datorita unui incendiu major din 1952.
Ceea ce atrage atentia in mod deosebit este portalul de pe fațada principală a palatului, o magnifica intrare churriguerescă (rococo-ul spaniol ) finalizată în 1754, opera unor membrii ai familiei Figueroa. Intrarea este formată din mai multe părți. Ușa este flancată de trei coloane pe fiecare parte. Deasupra ușii se află un balcon susținut de Atlantis (suporturi sculptate în formă de bărbat); douăsprezece figuri feminine alegorice reprezintă artele și științele nautice. În cele din urmă, există un grup sculptural cu coloane și o figură a lui Peter González, Sfântul Telmo (sau Elmo), patronul marinarilor, flancat de sfinții patroni ai orașului: Sfântul Ferdinand (Ferdinand al III-lea al Castiliei) și Sfântul Hermenegild.
În partea superioară a fațadei care dă spre Calle Palos de la Frontera, vizavi de Hotelul Alfonso XIII, se află sculpturile a doisprezece sevilleni iluștri.Cele douăsprezece figuri sunt:
Juan Martínez Montañés, sculptor.
Rodrigo Ponce de León, marchiz de Cádiz și căpitan general al Reconquistei din Granada.
Diego Rodríguez de Silva y Velázquez, pictor.
Miguel Mañara, cavaler și filantrop, fondator al Spitalului de la Caridad din Sevilla.
Lope de Rueda, scriitor.
Fernando de Herrera, poet.
Luis Daoíz, ofițer militar, erou al Războiului de Independență al Spaniei (Războiul Peninsular).
Benito Arias Montano, umanist.
Bartolomé Esteban Murillo, pictor.
Fernando Afán de Ribera y Enríquez, duce de Alcalá, umanist.
Bartolomé de las Casas, călugăr, episcop de Chiapas, Mexic și protector al indienilor.

Langa palat se afla, cel mai iconic hotel din Sevilla: Hotelul Alfonso XIII, numit după regele Alfonso al XIII-lea și conceput pentru a fi cel mai mare hotel din Europa, a fost construit pentru a găzdui demnitarii internaționali cu ocazia Expoziției Ibero-Americane din 1929.


Hotelul Alfonso al XIII-lea

Constructia este din cărămidă, lemn și ceramică, iar bogăția ornamentală a clădirii este remarcabilă. Frizele ceramice încastrate și stilul Mudejar, o versiune istorică a tradiției regionale inspirată de arhitectura arabă, se inacdreaza perfect in tema pe care o regasim in Plaza de America și Plaza de España.
Hotelul a fost inaugurat de regele Alfonso al XIII-lea la 28 aprilie 1928. Fotografii mărețe din această zi se aliniază pe peretele de lângă recepție și arată familia regală îmbrăcată în uniforme de gală masculine sau în rochii de mătase cu pălării și diademe asortate.
Hotelul a fost remodelat pentru prima dată în 1976 și din nou în 1991 pentru a se pregăti pentru o altă întâlnire internațională, Expoziția Universală din 1992.
De-a lungul existenței sale, numeroși demnitari regali s-au cazat la Hotelul Alfonso XIII. Printre aceștia se numără Prințul Rainier și Grace de Monaco; Prințul Charles și Prințesa Diana; și regii Suediei, Norvegiei, Marocului, Nepalului, Danemarcei, Iordaniei, Belgiei, Olandei, Greciei, Spaniei și nu numai. În plus, a fost un punct de oprire pentru personalități internaționale precum Ernest Hemingway, Eva Perón, Orson Welles, Audrey Hepburn, Jackie Kennedy, Sophia Loren, Plácido Domingo, José Carreras, Brad Pitt, Mikhail Gorbaciov și Shakira.

Inainte de a ajunge la Universitate o sa vedem un Ficus macrophylla centenar (o specie cunoscuta în mod obișnuit sub numele de „smochin din Golful Moreton” sau „banyan australian”), un arbore imens, veșnic verde. „Smochinele” acestui soi de ficus sunt comestibile, dar nu foarte gustoase. Nu se stie cu exactitate cati ani are, dar cu siguranta are peste 100 de ani.


Ficusul centenar

Universitatea  din Sevilla este împrăștiată în mai multe campusuri situate în diferite cartiere ale orașului. Cea mai reprezentativă și mai faimoasă este cea pe langa care o sa trecem noi, Real Fábrica de Tabacos (Fabrica Regală de Tutun), construită în secolul al XVIII-lea și folosită ca fabrică de tutun până în anii 1950. Fabrica a fost cea mai mare clădire industrială din lume la acea vreme și a fost nevoie de 42 de ani pentru a o termina.
Universitatea din Sevilla este o instituție unică și istorică, fiind una dintre cele mai vechi universități din lumea vorbitoare de limbă spaniolă, având o existență continuă de peste cinci secole. De regula am intrat un pic in zona centrala a cladirii, ni s-a permis accesul. Sper ca si acum o sa fie la fel.

O sa intalnim pe drum cateva pavilioane, in culorile pe care le-am remarcat la Cordoba: alb si acel galben mustar. Pentru a sti atunci cand ajungeti acolo ce sunt acele cladiri, va spun inca de pe acum. In 1929 a avut loc in Sevilla un eveniment extrem de important, care avea ca scop crearea unei legaturi puternice intre statele vorbitoare de spaniola si portugheza.



Expo 29 a avut loc în Parcul Maria Luisa și în jurul acestuia - grădinile donate orașului de către o fostă rezidentă regală a Palatului San Telmo, Infanta Maria Luisa Fernanda, fiind modificate si adaptate la eveniment.





Această expoziție s-a numit Exposicion Ibero-Americano - s-a concentrat pe țările latino-americane, în special pe fostele colonii mai mari din America de Sud, la care au participat în total 23 de țări. Fiecare țară și-a construit propriul pavilion, pentru a prezenta tot ce avea mai bun de oferit în materie de tehnologie și cultură si care urma să fie folosit ca consulat după Expo.
Cele mai grandioase și mai impresionante pavilioane naționale care încă mai pot fi admirate sunt cele ale Portugaliei, Argentinei, Uruguayului, Chile și Peru, care se află în afara parcului propriu-zis.
Aceste pavilioane sunt fascinante pentru arhitectura și cultura țărilor pe care le reprezintă. Pabellon de Argentina, în prezent un conservator de dans, arată ca o încrucișare între o fincă colonială tradițională albă și galbenă și o biserică, cu tot cu turn și capelă cu cupolă.
Pavilionul peruvian este inspirat de Palatul Arhiepiscopului din Lima, cu balcoanele sale din lemn sculptat; în interior se află Casa de Ciencias, cu expoziții de știință - intrați pentru a vedea toate animalele sculptate și pictate pe tavane, pereți și chiar pe mobilier - parte a credințelor tradiționale incașe.
Pabellon de Chile este o structură mai indrazneata pt acea vreme, cu detalii art deco și istorice - acum găzduiește Școala de Artă. Deși este unul dintre cele mai mici din cauza inscripției târzii, Pabellon de Guatemala, o bijuterie art-deco este acoperit cu dale albastre și albe. Este situat lângă pavilionul argentinian, lângă râu, și este in prezent școala de dans.

Mai aproape de casă, Pabellon de Portugal este o clădire frumoasă, cu un acoperiș tipic curbat, aproape oriental - acum consulatul portughez, ocupă un loc de cinste vizavi de Universitate. Pabellon de Estados Unidos, în stil colonial californian, în apropiere de Teatro Lope de Vega, găzduiește acum o fundație de artă.
Spania însăși a construit o serie de pavilioane, dar fara indoiala ca cel mai faimos dintre acestea este Plaza de España, proiectat ca Pabellon de Andalucia, în interiorul parcului propriu-zis, și capodopera Expo. Cu cărămizile sale roșii, turnurile și ceramica, este o clădire tipic spaniolă, deși la o scară mult mai mare decât alte monumente ale vremii. Fiecare regiune a Spaniei a avut, de asemenea, propriul pavilion, la fel ca și celelalte șapte provincii din Andaluzia, dar acestea au dispărut de mult.

Alte clădiri notabile includ Pabellon de Bellas Artes (în prezent Museo de Arqueologia) și rafinatul Pabellon Mudejar (în prezent Museo de Artes y Costumbres Populares), cu faianța și arcadele sale în formă de potcoavă. Acestea două sunt situate unul vizavi de celălalt în Plaza de la Americas, situată la capătul îndepărtat al parcului Maria Luisa din centrul orașului.

Parque de María Luisa este adiacent faimoasei Plaza de España.







Această piață a fost construită pentru expoziția ibero-americană din 1929; grădinile, la rândul lor, au primit un rol mai central în Sevilla. Pe de altă parte, grădinile verzi mărginesc râul Guadalquivir. Arhitectului peisagist francez Nicolas Forestier și arhitectului spaniol Aníbal González li s-a permis să reproiecteze parcul și să proiecteze câteva pavilioane speciale (parcul include pavilioanele Statelor Unite, Argentinei, Mexicului, Guatemalei, Columbiei și Braziliei).

Parcul este o oază de liniște în Sevilla și oferă o oarecare răcoare în zilele călduroase, datorită aleilor umbroase, fântânilor și întinderii de arbori mediteraneeni frumoși și flori colorate. Pentru mulți sevilleni, parcul este un loc ideal pentru un picnic, pentru o plimbare romantică sau pentru a merge cu bicicleta (o activitate distractivă este să închiriezi o bicicletă pe patru roți în parc).

De aici, la doi pasi ne asteapta hotelul in care vom sta. Este din Melia, cel mai mare lant hotelier din lume. Este cel mai bine pozitionat pt Feria dar si pt obiectivele turistice.

Check in, refresh maxim o ora si plecam spre Feria. Este ultima zi de sarbatoare, asa ca va puteti inchipui ce va fi acolo. Sansele sa se poata bea ceva, stand pe un scaun sunt minime, pt ca marea-marea majoritate a corturilor sunt private, adica apartin unor comunitati, firme, institutii si accesul celor din afara este interzis. Dar ne vom bucura pe deplin de atmosfera de acolo. Este minunat.

Feria Sevillana. unul dintre cele mai vii, mai colorate, mai pline de viata, de muzicalitate, festivaluri din lume.































Cazare la Melia Sevilla 4*.

Ziua 4. Duminica 21 aprilie 2024 Sevilla la pas si flamenco
1

Excursia a fost astfel planificata incat sa ajungem la Feria de Abril Sevilla, care este anuntata a se desfasoara in 2024 intre 14 - 24 aprilie.

In prima parte a zilei vom vizita pe interior, cu ghid, Catedrala Sevilla.
Intalnire cu ghidul la ora 10:00 la Hotelul Alfonso al XIII-lea. Vom rezerva bilete de intrare pentru ora 12:00, iar pana atunci vom porni intr-un tur al cartierului Santa Cruz.
Urmeaza vizitarea pe interior  a catedralei. In jur de 13:00 finalizam vizitarea cu ghid. Dupa, este timp liber.

Pentru cine doreste continuarea vizitei: Insotitorul de grup va va conduce pe rand in doua locuri: Metropol Parasol (cea mai mare cladire din lemn, din lume, o ciudatenie pe care se poate circula si admira panoramic zona din jur, iar la final sa se urmareasca un excelent film 360, cu Sevilla si Casa de Pilatos. Pentru acestea ne reintalnim la ora 15:00, dupa ce fiecare serveste masa. Mergem pe jos pana la Metropol Parasol, sunt 10 minute. Vizitam, apoi mergem pe jos pana la Casa de Pilatos, iar de acolo, ca sa nu mai batem atat de mult pe jos, luam taxi in grupaj pana la hotel.

Catedrala Sevilla este cunoscută și sub numele de Catedrala Sfânta Maria, ca toate catedralele catolice de fapt.  Este cea mai mare catedrală gotică din lume și al treilea templu creștin după Sfântul Petru din Roma și Sfântul Paul din Londra.
Anterior aici a fost o moschee, dar la recucerirea orașului, in 1248, Moscheea Almohad, a fost transformată în catedrala arhidiecezei Regatului Seviliei.
Construcția a schimbat orientarea liturgică a moscheii, care era spre sud, cu orientarea creștină spre est, plasând capela principală pe latura de est. Odată cu trecerea timpului, pereții, fațadele și stâlpii au fost acoperiți cu altare și picturi. La sfârșitul secolului al XIV-lea, moscheea a fost grav avariată, riscând să se ruineze. S-a decis demolarea moscheei pentru a construi o catedrală creștină. Construcția acesteia a fost realizată în mai multe etape, pe parcursul a peste 500 de ani, rezultând un amestec de mai multe stiluri arhitecturale care îi oferă frumusețea sa deosebită. Din moschee s-a pastrat doar Giralda (fostul minaret, acum clopotnița).
Se spune că atunci când au fost întocmite planurile, bătrânii bisericii au spus: Să construim o biserică atât de frumoasă și atât de magnifică încât cei care o vor vedea terminată vor crede că suntem nebuni.

Naosul său central se ridică la o înălțime impresionantă de 42 de metri și chiar și cele 80 de capele laterale par a fi fiecare suficient de înalte pentru a fi ele insele cate o biserică obișnuită. Suprafața totală se întinde pe 11.520 m2 și potrivit unora, dupa noi calcule, bazate pe măsurători cubice, au asezat-o acum în fața Catedralei Sfântul Petru din Roma și a Catedralei Metropolitana Nossa Senhora Aparecida din Brazilia ca fiind cea mai mare biserică din lume. Dar acest lucru este încă un subiect de dezbatere, iar mulți susțin că este totusi doar a treia ca mărime din lume.

Mărimea și grandoarea sunt, în mod inevitabil, principalele caracteristici ale catedralei, deși alte două calități ies în evidență: echilbrul si armonia decorativa. Ce este de remarcat ca si grandoare: CAPILLA MAYOR ȘI RETABLO MAYOR
Aceasta se deschide spre Capilla Mayor (Capela Mare), dominată de un imens retablo gotic (altar) compus din 45 de scene sculptate din viața lui Hristos, precum și de Santa Maria de la Sede, sfânta patroană a catedralei. Opera de o viață a unui singur meșter, Pierre Dancart, aceasta este capodopera supremă a catedralei - cel mai mare și mai bogat tablou de altar din lume și unul dintre cele mai frumoase exemple de sculptură gotică în lemn de oriunde.

MORMÂNTUL LUI CRISTOFOR COLUMB. Aceasta este una dintre principalele atracții ale catedralei pentru ca se spune ca adaposteste rămășițele marelui explorator care a murit în sărăcie în Valladolid. Mormântul în sine este mai recent, din anul 1892, cu patru purtători care prezintă regatele Castiliei, Leonului, Aragonului și Navarra.











Real Alcazar (alcazar inseamna cetate) este un palat regal din Sevilla, construit pentru regele creștin Pedro de Castilia. A fost construit pe locul unui alcazar musulman, distrus după cucerirea creștină a Sevillei în 1248.
Palatul este un exemplu de stil Mudéjar în Peninsula Iberică, combinând elemente structurale romanice, gotice și renascentiste. Etajele superioare ale Alcázarului sunt încă ocupate de familia regală atunci când vizitează Sevilia și sunt administrate de Patrimonio Nacional. A fost înregistrat în 1987 de către UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial, împreună cu Catedrala din Sevilla adiacentă și Arhiva Generală a Indiilor.
Abandonat de ultimul calif Almohad, Alcazarul i-a fascinat pe regii catolici Ferdinand III și Alfonso X, care au apreciat arhitectura și ornamentul bogat al palatului din Sevilla. După obținerea Cordobei și Jaen-ului, în 1248 Regele Ferdinand III al Castillei a reușit să cucerească și Sevilla, oprind mai mult de 5 secole de domnie maură. Îndrăgostiți de frumusețea Alcazarului, atât Ferdinand III cât și moștenitorul său, Alfonso X și-au petrecut ultimele zile de viață în interiorul palatului.

În ciuda admirației pe care o aveau față de moștenirea lăsată de mauri, monarhii au intervenit pentru schimbarea parțială a Palatului Almohad, dorind să construiască o locuință nouă, introducând astfel stilul gotic în vechea incintă musulmană.

Influențați de Palatul Alhambra din Granada, în sec.al XIV-lea, regii Alfonso XI și Pedro I au reconstruit Alcazarul în stil Mudejar, care combină elemente creștine cu tradiția musulmană. Peter I în mod special, rege de la vârsta de 15 ani și-a petrecut o mare parte din copilărie în Alcazar și a dezvoltat o toleranță pentru musulmani și evrei. În 1364 acesta aduce la Sevilla cei mai buni artiști din Granada și Toledo, majoritatea musulmani, ordonând construcția palatului său regal.
Din cauza originilor sale musulmane și a celor 10 secole de evoluție ca reședință regală, înfățișarea Palatului Alcazar diferă mult de castelele-palate construite în restul Europei. Deși a fost construit în afara orașului, în afara zidurilor de protecție, Alcazar a jucat încă din primul moment un rol important în viața comunității locale, fiind înconjurat de alte clădiri importante, precum Catedrala, Schimbul (acum clădirea Arhivelor Indiilor), Fabrica Regală de Tutun etc. Suprafața totală pe care se întind încăperile și grădinile Alcazarului este de 6,5 hectare.
Este foarte mult de povestit despre acest palat foarte vast, foarte variat in arhitectura si foarte bogat.
Pentru a-l vizita este nevoie de cateva ore bune si ceva oboseala fizica dar rasplata este pe masura.

Palatul Casa de Pilatos este situat în Plaza de Pilatos, în cartierul Santa Cruz din Sevilla.













Casa de Pilatos a fost construită în secolul al XVI-lea la ordinul lui Don Pedro Enriquez și, mai târziu, al fiului său Fadrique Enriques de Ribera. Acesta este cel mai frumos palat din Sevilla, după Alcazar, bineînțeles, și este una dintre cele mai bine conservate clădiri din secolul al XVI-lea. "Casa lui Pilatos" este numită astfel după casa lui Pontius Pilat, pe care au încercat să o imite și de care Fadrique Enriques de Ribera s-a inspirat în timpul pelerinajului său la Ierusalim.

În construcția acestui palat au fost combinate diferite stiluri, cum ar fi stilul gotic, mudéjar și renascentist italian. Casa de Pilatos are un patio frumos decorat, cu o fântână. În timp ce treceți prin arcadele patio-ului, veți vedea 24 de busturi ale împăraților romani și ale zeilor greci. În plus, palatul are multe coloane și podele din marmură, coridoare lungi, picturi pe tavan, uși mari din lemn, gresie mudéjar (Azulejos), capele și, mai ales, o frumoasă și colorată grădină a palatului în stil italian.

În prezent, acest palat este încă parțial locuit și este reședința celei de-a 18-a ducese de Medinacelli și a familiei sale.

„Las Setas de Sevilla" - Metropol Parasol
În Plaza de la Encarnación se află Metropol Parasol, cunoscut și sub numele de "ciupercile din Sevilla" ("Las Setas de Sevilla"). Această constructie, inaugurată în 2011, a fost proiectată de arhitectul german Jürgen Mayer, care a câștigat un concurs de proiectare pentru revitalizarea pieței. Este cea mai mare construcție din lemn din lume (150 x 70 de metri și 26 de metri înălțime). Mayer a câștigat concursul în parte datorită modului în care a integrat in constructie ruinele unei colonii romane. Inițial, oamenii au vrut să construiască aici o parcare, dar această idee a fost abandonată atunci când au fost descoperite aceste vestigii romane.
Ciupercile nu sunt doar o construcție din lemn care acoperă piața, ci ofera o panorama foarte frumoasa, de pe o pasarelă și o terasă "El Mirador". Metropol Parasol gazduieste un muzeu arheologic (Antiquarium), magazine, mai multe baruri și restaurante.











Seara va propun sa mergem sa vedem un tablao, flamenco la el acasa. Vom rezerva, tot cu ajutorul ghidei locuri pentru cine doreste si achita. Ora show-ului: 20:30. CASA DEL FLAMENCO SANTA CRUZ Adresă: C/ Ximénez de Enciso, 28, 41004 Sevilla, Spania





Ziua 5. Luni 22 aprilie 2024 Jerez de la Frontera si Cadiz, doua perle andaluze.
La ora 08:00 parasim Sevilla, iar in jur de 10:30 ajungem la Jerez (cca 120 km).

































Punctul de întâlnire cu ghidul va fi în Jerez de la Frontera, în Plaza del Mamelón, aici poate opri autobuzul. Ghidul va informa șoferul unde vom încheia turul pietonal si la ce ora, pentru a nu mai fi nevoie sa ne intoarcem in locul de debarcare.
Avem o vizita pietonala de cca 2 ore in orasul vestit pe sherry-ul care se produce aici, apoi ne indreptam spre alt oras legendar, al Andaluziei: Cadiz. In drum, luam pranzul, la jumatatea distantei dintre cele doua orase.

Prânz ora 13:00:  El Puerto de Santa Maria, un oraș între Jerez de la Frontera și Cadiz, distanța de la Jerez este de 30 de minute, astfel încât grupul poate pleca din Jerez la ora 12:30 și ajunge la restaurant la ora 13:00, petrece 1 oră pentru prânz și pleacă spre Cadiz la ora 14:00, ajungând la hotel la ora 14:30.

Cu acelasi ghid, Bertrand, vizitam Cadiz, pana in jur de ora 17:00.































Din Cadiz plecam spre Linia de Conception, avem inca 120 de km de facut. De acolo trecem granita pe jos cu bagajele, dar imediat dupa punctul de frontiera vom fi imbarcati in taxi-uri si transferati la hotel. Costul fiecarui taxi va fi acoperit de cei care sunt transferati cu acea masina. Check in la 19:00 si iesim prin Gradina Botanica, pana pe Main Street.















Cina la alegere, unde gasim deschis si sunt locuri disponibile.

Ziua 6. Marti 23 aprilie 2024 Gibraltar
Pregatiti de drumetia pe stanca Gibraltarului, ne intalnim la ora 09:30 la receptie. O sa urcam cu funicularul pana la statia finala (in timpul verii statia intermediara este inchisa), de unde, dupa ce admiram panoramele minunate care se deschid in fata noastra pana departe,  in Maroc, Stramtoarea Gibraltar si portul Algeciras, intram in rezervatie. Drumul este o continuare a aleii care vine de la statie. Este si un drum in sus, dar acela este infundat, fiind folosit doar ca loc de fotografiere a maimutelor si a panoramelor.

Drumul total dureaza cca 5 ore - 5 ore si jumatate si ca traseu trece prin urmatoarele puncte: Statie Funicular - Sky Walk (o punte de sticla cu panorame spe zona de dupa stanca si spre Maroc) - St Michaels Cave (vizitarea pe interior + toaleta + timp free la shop = 30 minute) - Puntea Suspendata Windsor - Tunelurile Grand Sierge (exact in partea opusa a stancii, acolo de unde incepe zona militara) - Turnul Maur - City Center (se coboara pe niste scari pana pe Main Street).

Pe stanca o sa dam de maimute si trebuie sa stiti ca sunt imprevizibile, foarte rapide si hoate. Fura rucsacuri, ochelari, va cauta in buzunarele care sunt nepazite. Am vazut multa lume ramasa fara astfel de lucruri, cateva chiar din grupurile noastre. Nu aveti de ce sa luati pasaportul sau alt document de identitate cu voi. Nu vi se cere asa ceva. Banii ii puneti undeva unde sa nu va dispara, de data asta nu din cauza hotilor umani, ci a maimutelor. Daca fosnesc ele au impresia ca e ceva de mancare si va ia portmoneul din doua miscari. Eu imi banii pusi intr-o aparatoare cu snur, la gat. In nici un caz nu puneti bani sau documente in rucsac. Ramaneti fara ele si nu va puteti intoarce. Nimeni nu va poate ajuta, va fi nevoie sa stati in Gibraltar pana cand primiti de la consulat un document.

Sa aveti cu voi un mic rucsac in care sa puneti o pelerina, apa si evetual o bluza de schimb. In nici un caz dulciuri, batoane, fructe. Maimutele simt, au o dexteritate fantastica si cat clipiti deschid fermoarul si prinde ce apuca. Daca e mancare nu e atat de grav, dar poate ca din greseala si graba sa apuce altceva. 
In picioare este indicat sa aveti pantofi treking, dar este buna si incaltaminte sport, apoi tricou termic (in care nu se transpira), o bluza de vant – sus pe stanca este posibil sa fie curent. Pt orice eventualitate si o bluza pt vreme putin mai racoroasa. Pentru soare: sapca sau bandana.

Va spun in ce consta excursia pe care v-am propus-o, cea in stil drumetie:
•   mergem pe jos pana la statia de funicular
•   ne asezam la rand pentru a urca; noi avem bilete
•   urcam pana la punctul final de unde pornim in drumetie. Traseul este cu urcus si coboras, dar se merge pe drum, nu pe poteca, deci nu e dificil ca obstacole ci doar ca lungine si efort. Ca masura, o persoana care are conditie fizica medie, nu e supraponderala si n-are probleme medicale, strabate totul cu destul de mare usurinta. Daca insa aveti o greutate care va impiedica la efort, nu sunteti deloc antrenati fizic, atunci va recomand altceva. O sa vedeti mai jos.
•   drumul ajunge la cateva locuri de panorama minunate, la Sky Walker, la un pod suspendat, la Grota lui Michael, la Tunelele razboiului anglo-spaniol. Coboara apoi pieptis in oras.













































In oras, apoi timp liber, vizitare gradina botanica, shopping, eventual cina intr-un pub.

Ziua 7. Miercuri 24 aprilie 2024 Ronda si Setenil de Bodegas
Check out si la 08:30 plecam spre Torremolinos. O sa discut la receptie pentru a ne rezerva cateva taxiuri cu care sa ne deplasam pana la frontiera. La 09:00 am sa anunt soferul de autocar sa ne astepte in parcarea de langa punctul de control iesire din Gibraltar.

Ne imbarcam si plecam spre Ronda. Un loc absolut minunat. Ajungem in jur 11:00 (sunt 2 ore de mers cu masina). O sa avem la dispozitie acolo 4 ore (in care includem si masa de pranz). In prima parte o sa mergem impreuna, la panorame, trecem podul, vizitam si o casa coloniala, Don Bosco. De acolo timp liber, fiecare face ce doreste, doar ca trebuie sa se intoarca la timp pentru plecarea spre Setenil. Punctul in care ne re-intalnim este si cel in care vom fi lasati, iar ora va fi, daca ajungem la 11:00, ora 15:00.  Se numeste: Estación de Autobuses de Ronda, iar adresa este C. de José María Castelló Madrid, 3, 29400 Ronda.
Pentru cei care doresc sa continue cu insotitorul de grup, de la Plaza si Mirador de María Auxiliadora se merge pana la Primaria Ronda, pe Calle Arminan pana la Santuario de María Auxiliadora. Coborati pana acolo, se face un drum de intoarcere, pe sub ziduri care duce pana la Baile Arabe si Ponte de las Curtidurias. Ne intoarcem un pic si urcam pana la podul care se vede sus, il traversam si ajungem mergand pe langa rau la Jardines de Cuenca. Ultima portiune ofera privelisti de vis a canionului Tajo si a Puenta Nuevo, podul iconic care il traverseaza. To acest traseu suplimentar dureaza cca 1 ora, ramane deci inca o ora pt a manca ceva sau cumparaturi.

De la Ronda pana la Setenil de Bodegas sunt cca 25 km, o jumatate de ora de mers. Acolo vom sta doar 1 ora, este suficient pentru a admira cele doua strazi, Cuevas del Sol si Cuevas del Sombre, pe care casele care au fost construite sub stanca.

Daca plecam la 17:00 la Torremolinos o sa ajungem in jur de ora 18:30. Check in, cina care este inclusa si timp liber pentru realxare si plimbare.

Despre Ronda: este cunoscută pentru Arena sa de coride, locul in care s-a facut pentru prima oara un regulament si pentru ca aici a inceput sa evoluze cel mai celebru toreador din istorie, de care deja o sa aflati la Sevilla: Pedro Romero. Dar Ronda este iconic cunoscuta din imaginile cu Puente Nuevo, podul construit peste canionul adânc ce împarte orașul in doua: La Ciudad, vechiul oraș cu influențe maure, străzi înguste și pietruite si El Mercadillo, orașul nou, construit după Reconquista. O sa traversam si noi acest pod, dupa ce ne vom bucura de privelistile pe care acesta il ofera si vom strabate cateva dintre stradutele tipic andaluze. O sa facem o oprire si o sa vizitam pe interior Casa Don Bosco, construită la final de secol XIX, avand o arhitectura cu puternice influențe maure. La acea vreme a fost una dintre clădirile simbolice din zona locuită de nobili a orașului. La începutul secolului XX a fost transformată de arhitectul din Santiago Sanguinetti Gómez, păstrând elemente din structura originală. Cea mai frumoasa parte este gradina, care se află chiar pe marginea canionului și are vedere către Puente Nuevo. O sa mai continuam un pic, pana la o alta panorama frumoasa, care se deschide dintr-un parc – piazetta.
Pentru prânz, pe care fiecare il va lua unde si daca doreste, recomandarea mea este: la Mesón Carmen la de Ronda, restaurantul aflat lângă Iglesia de Santa María la Mayor. Priveliștea este frumoasa iar mancare nu m-a dezamagit pana acum.
Tot pentru masa de pranz, o alta optiune este La Pilastra del Torero sau Casa Santa Pola, amandoua cu vederi panoramice la Ponte Nuevo.

Daca e vorba de panorame, daca va doriti sa continuati explorarea sau daca inlocuiti masa de pranz cu ceva luat usor pe strada, puteti continua singuri vizita, de pe partea cealalta de pod, de unde am venit, pentru a ajunge la Mirador de Cuenca si sa continuati pe Cale Escolleras pana la Puenti Viejo. Pe lângă impunătorul și mult-fotografiatul Puente Nuevo, în Ronda se mai află alte două poduri peste El Tajo: Puente Viejo și Puente Arabe/ Romano/ de San Miguel (da, este un singur pod căruia i se spune în trei feluri). Acestea din urmă se află destul de aproape unul de celălalt, în aceeași zonă cu Băile Arabe (unele dintre cele mai bine conservate hammamuri din Andaluzia).
Daca nu doriti nici sa mancati, nici sa faceti shopping, nici sa va plimbati de-a lungul raului, mai aveti o optiune, una de vizitare interioara: Casa del Rey Moro (C. Cta. de Santo Domingo, 9, 29400 Ronda). Tariful este de 8 euro si are inclus Free audio guide.
Casa del Rey Moro este un ansamblu monumental unic pentru interesul său istoric, fiind un loc cheie în istoria Reconquistei și în apărarea orașului Ronda de-a lungul secolelor.
Casa del Rey Moro este un complex ce cuprinde:
 Mina de apă, care se spune că ar fi una dintre cele mai bine conservate din Spania), Casa din secolul XVIII-lea concepută de ducesa de Parcent (care ultima data cand am fost nu poate fi vizitată, fiind în curs de restaurare) si Grădina, proiectată de arhitectul peisagist francez Jean-Claude Nicolas Forestier în 1912.
Grădina este superbă și oferă o panoramă asemenea. Ceea ce mi-a atras mai mult atenția a fost  mina de apă (aductiunea). Pe vremurile în care maurii controlau această parte a Spaniei de azi, acesta juca un rol esențial în sistemul de apărare al Rondei, fiind o modalitate sigură de a furniza apă populației în perioadele de asediu. Din acest motiv, a jucat un rol cheie în 1485, în timpul cuceririi Rondei de către armata castiliană. Se spune că un trădător a divulgat secretul minei, iar trupele marchizului de Cádiz au atacat-o până când au întrerupt alimentarea cu apă, ceea ce a dus la capitularea orașului în doar câteva zile.
Pentru a ajunge la nivelul râului, trebuie să coborâți prin mină aproximativ 60m, echivalentul unei clădiri de 20 de etaje. Sună a fi destul de greu, mai ales ca o sa vedeti, scările însă sunt pe alocuri alunecoase, dar daca sunteti incaltati cum trebuie si aveti conditie fizica este o placere sa coborati pana la rau.































































Setenil de las Bodegas este un mic sat, nu cred sa aiba mai mult de 3000 de locuitori, deci ati putea zice ce sa cautam acolo intr-un biet catun? Pentru ca este foarte intersant construit: in stâncă, pe stâncă și sub stâncă!
Setenil e așezat de-o parte și de alta a râului Trejo. De-o parte și de alta a râului se află cele două străzi celebre, numite foarte inspirat Cuevas del Sol (Peșterile soarelui) și Cuevas de la Sombra (Peșterile umbrei).
Cuevas del Sol e mereu luminată și încălzită de soare, în timp ce Cuevas de la Sombra e rece și mai întunecată. În timpul iernii, aici se formează chiar stalactite.
Pe Cuevas de la Sombra găsești câteva magazine de unde puteti cumpăra vinuri sau suveniruri, iar Cuevas del Sol e locul unde se poate opri la o terasă. Strada e înțesată de restaurante și baruri.
Daca va intrebati de unde vine numele asta care suna ciudat, am sa va spun:”Setenil” vine de la ”Septem Nihil” care înseamnă ”de 7 ori nimic”. Expresia face referire la cele 7 asedii de care au fost nevoie pentru ca așezarea să fie cucerită de creștini.
A doua parte a numelui, ”de las Bodegas” trimite la perioada de prosperiatate a satului datorată producțiilor de vin. Din păcate însă, viile au fost distruse de invazia de filoxera (insectă parazită care distruge rădăcina și frunzele viței de vie) și nu au mai fost refăcute.















Ajungem dupa amiaza tarziu in Torremolinos.

Ziua 8. Joi 25 aprilie 2024 Timp liber, pe malul marii
Torremolinos este o destinatie turistica importanta din Spania, aflata pe Costa del Sol, situata in imediata vecinatate a orasului Malaga. Este leaganul celei mai vechi civilizatii din Mediterana si din fericire a reusit sa conserve numeroase  locuri traditionale si istorice ale zonei: cartierul marinaresc La Carihuela si o parte din vestigiile arheologice ale trecutului sau glorios.
In anii 1920 Torremolinos era un sat pescaresc, insa s-a dezvoltat extrem de rapid datorita turismului. Torremolinos are o populatie de circa 43.000 de locuitori, insa in sezonul de varf statiunea este invadata de peste 200.000 de turisti.

Imaginile de mai jos sunt luate in ultima dimineata a grupului 2023, incepand din balconul hotelului in care am stat si veti sta, pana pe plaja de vis a vis:







































Punctele de atractie sunt plajele de origine vulcanica, cu nisip alb si fin,  si bulevardul pietonal Calle San Miguel, care este intesat de magazine si se intinde din centru pana spre plaja.

Posibilitatile oferite turistilor de statiunea Torremolinos sunt nenumarate: de plaja si baie in mare, pana la practicarea diferitelor sporturi, printre care, bineinteles si golful; exista si o multime de lanturi hoteliere si restaurante unde se poate degusta nemaipomenitul “pescaíto frito” (peste prajit). Seara pe terasele restaurantelor de pe malul marii se aprind carbunii pentru a praji pestele.

Majoritatea turistilor vin in Torremolinos pentru plaje, cele mai cunoscute fiind plajele El Bajondillo si La Carihuela.

Plaja La Carihuela este una dintre atractiile principale din Torremolinos, aceasta plaja ofera conditii ideale pentru bai de soare si inot, cu nisip fin și ape, cu intrare lina in mare, ideala pentru familiile cu copii sau pentru cei care nu stiu sa inoate. La Carihuela dispune de servicii si facilitati turistice de calitate, fiind locatia ideala pentru petrecerea unui sejur pe Costa del Sol.

Celelalte plaje in Torremolinos sunt Los Alamos, Playamar, Montema, El Saltillo si San Juan.

Turnul Pimentel este o cladire emblematica pentru Torremolinos si se afla langa malul marii. Numit si Torre Vigia, acest turn de veghe a fost construit in secolul XIV, ca parte a strategiei de aparare a orasului.  De sus din Torre del Pimentel vi se ofera o priveliste superba asupra intregii zone din Torremolinos.

Promenada din Torremolinos – Paseo Maritimo de Torre del Mar – se intinde intre zonele Playamar si La Carihuela, pana la portul de ambarcatiuni Benalmadena. Promenada Paseo Maritimo este aliniata de baruri, restaurante, hoteluri si plaje.

Crocodile Park din Torremolinos este o atractie ce adaposteste peste 300 de crocodili, inclusiv specimene gigantice. In afara de a privi crocodili, parcul va ofera mai multe atractii, precum un mic muzeu, o gradina zoo, un parc de joaca pentru copii si un magazin cu suveniruri de tematica africana.



Ziua 9. Vineri 26 aprilie 2024 Malaga
Luam trenul din Torremolinos si intr-o jumatate de ora ajungem in centrul Malagai. Statia de tren se afla chiar deasupra hotelului, acolo putandu-se ajunge pe scari sau cu un lift (achitand 50 centi). De al lift, in 5 minute de ajunge la statia de tren Torromolinos (Pl. de la Nogalera, 29620 Torremolinos).
Mic dejun si la ora 09:30 ne intalnim la receptie pentru o excursie la Malaga. Luam trenul din Torremolinos si intr-o jumatate de ora ajungem in centrul Malagai. Statia de imbarcare din Torremolinos este Railway Station Torremolinos (C/Hoyo S/N, Terminal de Autobúses de Portillo, 29620 Torremolinos) de unde vom lua trenul pana la ultima statie Malaga Centro Alameda. Pana la statia de tren din centru avem in jur de 10 minute de mers pe jos, o sa luam insa mai intai liftul „La Observator Ascensor y Mirador de Tarifa” aflat langa hotel.
Trenul pana la Malaga circula din 20 in 20 de minute, la unele intervale orare, iar la altele din 40 in 40 de minute.

Ajunsi in Alameda, o sa continuam pe bulevardul in stil Champs Elysees, apoi Prin Paseo del Parque (parcul muncipal) trecand pe langa Universitate, pana la primarie (Ayuntamiento de Málaga) si de acolo mergem in Plaza Merced. La Primarie facem un stop, este un parc de obicei bine ingrijit, se numeste Jardines de Pedro Luis Alonso, in mijlocul caruia troneaza o statuie, Estatua del Biznaguero. Nu este un personaj istoric, nici unul legat de cultura, ci este un om simplu. Lucrarea reprezintă un personaj îmbrăcat în costumul tipic și care ține în mâna stângă un buchet de iasomie. Biznaguero este vânzătorul de biznaga, ceva tipic in Malaga, deci un personaj reprezentativ al orașului. Biznaga este cunoscut în mod popular ca fiind buchetul de iasomie în formă de sfera care se vinde de obicei pe străzile din Malaga în timpul verii. Pe lângă frumusețea și parfumul lor, se spune că biznaga alungă țânțarii în nopțile de vară.

Dupa acest parc, intram pe strada principala din stanga, pe Jesus el Rico (strada cre leaga sensul giratoriu de intrarea in Plaza Merced). De acolo in 5 minute, lateral se deschide Plaza Merded. Apreciez ca ajungem acolo cam intr-o ora de mers, de la gara Alameda. Deci pe la 11:00 incepem turul Picasso. Din experienta altor grupuri, in punctul final al plimbarii noastre, de acolo de unde incepe programul individual, o sa ajungem in cca 1 ora si jumatate. Deci 12:30 – 13:00 vom fi la Catedrala. Incepand cu acea ora si acel loc ne vom desparti, fiecare alegand ce doreste sa faca. Eu va spun cateva lucruri despre Malaga, urmand ca voi sa alegeti ce doriti sa faceti.
Reintalnirea va fi tot de unde v-am lasat, la Catedrala, este cel mai bun reper pentru ca turnul sau se vede din multe directii, si exista indicatoare peste tot spre acest obiectiv. ORA: 17:00.
Cine doreste sa plece mai repede, va fi nevoie sa-mi scrie un mesaj, pentru a nu astepta in zadar si la fel cine doreste sa vada cum arata Malaga seara, poate ramane, doar ca atentie, trenurile nu circula toata noaptea. Se opresc in jur de ora 23:00 si nu mai aveti cu ce veni ieftin pana la Torremolinos decat cu taxiul. Si evident veti pierde cina.

Despre Malaga. Cand spui Malaga automat te gandesti la doua lucruri: la Piccaso si la elixirul zeilor, vinul care poarta numele orasului andaluz.
Apoi te gandesti la mare si la plaje. Are 16 plaje însorite, cea mai vestita si plina de viata fiind La Malagueta.
Nu intamplator intr-un loc se naste un geniu asa cum a fost Piccaso. Pentru ca o planta sa infloreasca si sa se dezvolte armonios are nevoie de un pamant bogat, la fel stau lucrurile si pentru artisti. Malaga are o latură culturală fascinantă, asa ca acolo s-a putut dezvolta si sa rodeasca „samanta” geniului picturii.
Multe lucruri sunt legate acolo de Picasso, nu o sa ajungem sa le vedem pe toate, ci doar sa le punctam pe cele mai importante. O sa pornim din Plaza de la Merced, tot de acolo de unde a plecat in viata si el. In acel loc se afla casa in care s-a nascut si apropiat fundatia care-i poarta numele. Ganditor pe o banca sta geniul, asteptand sa va asezati langa el si sa faceti o poza. Statuia se afla in fata casei, acolo unde copil fiind se juca impreuna cu cei de varsta lui.

Din Merced se vad zidurile Alcazabei, una dintre cele mai mari fortărețe arabe din Andaluzia. Fortăreaţa datează din secolul VIII, dar cea mai mare parte a structurii aparţine secolului XI. Intrarea în cetate se realizează pe poarta Cristo, unde s-a celebrat prima liturghie după recucerirea oraşului Malaga de către creştini. Langa fosta fortareata maura se afla ruinele Castelului Gibralfaro, de unde se poate avea cea mai frumoasa priveliște asupra întregului oraș. Această magnifică construcţie datează din secolul XIV şi a fost înălţată din ordinul lui Yusef I din Granada, pe un vechi aşezămînt şi far fenician, de unde provine numele castelului "gebel-faro"( stînca farului).
Castelul este renumit, fiind „scena finala” de cucerire a oraşului Malaga de către Regii Catolici în anul 1487. După un asediu de 3 luni armata castellană a reuşit să ocupe oraşul apărat cu dinţii de către 15 000 soldaţi africani şi războinici malagheni. Aceştia au cedat doar în faţa foametei. Tot ce a mai rămas în picioare din acest monument sunt turnurile de apărare ce se ridică maiestuoase deasupra pădurii de pini şi eucalipţi.
Ambele obiective si repere istorice se viziteaza, cine este interesat poate ca dupa scurtul tur sa urce pana acolo. La poalele dealului pe care este amplasat castelul se află un teatru roman de unde se deschide un drum care da spre port si altul inapoi, spre zona veche oraș vechi.

Mergem apoi mai departe vizitand biserica in care s-a botezat Picasso, Parroquia Santiago Apóstol Málaga si intram practic in Juderia, cartierul unde odata locuiau evreii. Dam de Bodega El Pimpi un loc foarte cunoscut din Malaga si recomandarea mea pentru a lua masa de pranz. Puteti citi mai multe lucruri despre acest loc, in istoria localului, una care incepe in 1971, atunci cand doi cordobezi au sosit in Malaga sa se ocupe de o crama de vinuri, pe care au transformat-o in El Pimpi. Aici puteti citi: https://elpimpi.com/en/el-pimpi-en/history/, dar mai punctez eu, ca aici s-au filmat scene din “Young Picasso” si pentru "Road of the English" o pelicula realizata de Antonio Banderas, care era si este indragostit de acest loc.

Ajungem la Muzeul Picasso, pe care, daca iubiti pictura va recomand sa-l vizitati. Nu este mare, asa ca nu va ia mult timp.

Ajungem in plimbarea noastra la Catedral de la Encarnación de Málaga cunoscută sub numele de La Manquita datorită turnului său sudic neterminat.
Catedrala din Malaga a fost construită între anii 1528 şi 1782 în apropierea unei moschei. Deşi în planurile iniţiale apăreau 2 turnuri, în lipsa banilor a fost terminat doar un turn. De aici vine numele popular al catedralei, "La Manquita".
Este un amestec de stiluri, asta pentru ca lucrarile de constructie s-au intins de-a lungul a 254 de ani; predomină stilul renascentist, dar sunt si elemente specifice stilurilor gotic, baroc, izabelin, neoclasic, etc
In exterior, se pot observa trei arcuri cu cele 3 porţi de acces decorate cu marmură de diferite culori. Deasupra porţilor există medalioane: cele de la porţile laterale reprezintă patronii spirituali ai Malagai, Sf Ciriaco şi Sf Paula, iar medalionul central reprezintă o scenă biblică.

Se poate vizita pe interior, este una dintre optiunile individuale pe care le aveti in timpul liber. Venind dupa ce ati vizitat uriasa Catedrala din Sevilla, poate cea din Malaga vi se va parea mica, dar va asigur ca daca ar fi fost sa o vedeti prima, ati fi exclamat „cat de mare este!”.  Interiorul este compus din 3 încăperi de aceiaşi înălţime, partea centrală fiind mai extinsă. Pentru a asigura stabilitatea catedralei, arhitectul a folosit un sistem original de piloni cruciformi cu coloane inspirate ca forma de cele corintiene
Întregul templu este acoperit de bolţi minunat decorate. Decorarea locurile pentru cor a fost realizată de vestitul Pedro din Mena, ce a realizat 42 de sculpturi.
Alte opere de artă ce atrag atenţia sunt orgile în stil baroc şi pupitrele de marmură cu motive ecleziastice.
Capelele laterale ascund adevărate opere de artă: statuia Maicii ce plînge (de Pedro din Mena), Cristos pe cruce (de Alonso din Mena), Sfînta Virgen Rosario (de Alonso Cano), etc.
Se remarca si capela Notre-Dame-des-Rois, minunata Fecioară şi pruncul, capela din Ste-Barbe în stil gotic, capela Encarnación realizată din marmură cu 4 coloane din agat.



























































Malaga ofera ca destinatie turistica o excelenta combinatie de mare, de cultura, de atmosfera plina de viata si nu in ultimul rand de...shopping. Zona centrala, acolo unde se termina plimbarea noastra impreuna este plina de magazine, de barulete, de terase, asa ca o sa aveti ce face cateva ore cat o sa stam la Malaga.



Ziua 10. Sambata 27 Mai 2024 Plecam spre tara
Aeroportul din Malaga este foarte aproape de Torremolinos, in cca 30 minute vom ajunge acolo. Ne intalnim la ora 08:10 la receptie, cu check out-ul facut, cu bagajele pregatite pentru imbarcarea in autocar.
Pe aeroport check in, security si urmeaza:
zborurile: 27APR  TK  1304 12:05 MALAGA AGP - ISTANBUL IST 17:25       
27APR TK  1045 19:00 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP  20:20


Observatie: programul poate suferi modificari de program, determinate de situatii neprevazute.

Hotelurile in care veti fi cazati:

Hotel Macià Alfaros 4* Cordoba este foarte bine pozitionat. Se află foarte aproape de Palacio de Viana, de Primarie si de zona comerciala. Pana la Mezquita este doar 1 km, deci 15 minute de mers pe jos. 



Hotel Melia 4* Sevilia Mergem la Sevilia in aceasta perioada in special pentru a participa la cel mai important eveniment andaluz. Hotelul este amplasat ideal pentru a ne bucura de atmosfera. Este ultracentral , cu vedere la parcul Maria Luisa și la Plaza de España, acolo unde se aduna calaretii si femeile imbracate de ferrie. Pana la locul de desfasurare a exuberantei sarbatori, pe partea cealalta a Guadalquivir-ului, facem pe jos doar 30 minute, iar Catedrala, cel mai important monument al Sevillei si Palatul Regal se afla la fel, la doar 15 minute de mers pe jos, dar in alta directie.



The Rock 4* Gibraltar este celebru, o magnifica atractie. Este situat pe Stânca Gibraltar, restaurantul sau oferind o vedere uimitoare asupra golfului si a Muntilor Rif din Africa. Construit în anul 1932, hotelul este decorat în stil colonial, iar printre oaspeții săi se numără Sir Winston Churchill, una dintre cele mai mari peronalitati ale lumii. Cand intrati in hotel, primul lucru pe care o sa-l remarcati va fi galeria de personalitati uriase care au fost cazate aici: John Lennon si Yoko Ono, in luna de miere, Errol Flynn, Alec Guinness, Sean Connery si multi multi altii. Sentimentul ca stai in acelasi loc in care s-au bucurat si acesti giganti, este coplesitor. Din Hotel se coboara direct in Gradina Botanica, un parc superb.



Melia Torremolinos Costa del Sol 4* este in opinia noastra cel mai bun hotel ca amplasament si servicii din Torremolins. Se află pe plaja Bajondillo din Torremolinos, are piscină în aer liber, sală de sport și centru spa.
Rooftop Sky & Sea și barul Central oferă muzică live, în funcție de sezon.
Centrul Thalasso Spa accesibil dar la un cost suplimentar si include piscină dinamică, saună și baie cu aburi.
Avem cina inclusa aici, pe perioada de sejur. Este un bufet excelent, cu o varietate mare de feluri de mancare.



Multi care inca nu ne cunosc, se intreaba de ce Singles Camp, de spunem ca serviciile nu sunt unele obisnuie, de agentie, ci unele cu adevarat premium:

- niciodata nu merge cu autocare pline, ci alegem sa calatorim in grupuri mici spre medii, pentru ca lumea sa poata socializa, sa se cunoasca, sa lege prietenii
- hotelurile sunt de top; foarte bune, amplasate in centru; tinta noastra este ca lumea sa se simta cat mai comod, cat mai placut, nu neaparat pentru a obtine un pret supercompetitiv. Cei care vin cu noi sunt persoane cu un anumit standard si prefera astfel de locuri.
- nu mergeti cu un ghid zonal, care tot asta face de un an, doi trei sau poate de vreo 10; plictisit, intrat in monotonie, demotivat. Sunteti cu un insotitor de grup din SINGLES CAMP, o persoana instruita, entuziasta, care cunoaste foarte bine profilul si stie ce aveti nevoie si va doriti. Nu va lasa balta la ora 17:00 cand s-a terminat programul de ghidaj, ci continua sa fie cu voi pana la sfarsitul zilei
 
:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 28 aprilie 2024
« Răspuns #1 : Miercuri, 28 Iunie 2023, 12:26 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/andaluzia-gibraltar-feria-2024

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #2 : Sâmbătă, 02 Martie 2024, 15:32 »
Buna tuturor,

V-am transmis astazi un email de pe adresa mea personala in care va intrebam daca doriti sa intrati la obiectivele la care trebuie sa facem rezervarile din timp.

Va rog sa imi raspundeti până cel târziu luni 11 martie (biletele costa in total in jur de 60 euro si se vor achizitiona in avans prin agentie):


Mezquita Cordoba - vizita in interior cu ghid local  13 EUR

Moscheea-Catedrală din Cordoba este cel mai important monument din întreaga lume musulmană occidentală

https://mezquita-catedraldecordoba.es/en

---

Real Maestranza (Arenal) din Sevilla, locul unde se desfasoara coridele cu tauri.     10 EUR

https://visitaplazadetorosdesevilla.com/en/home/
----

Palacio de Viana,  palatul patio-urilor, un must see in Cordoba 12 EUR
http://www.palaciodeviana.com/[/color]

-----

Catedrala din Sevilla. Vizitare in interior cu ghid local 18 EUR
https://sevillecityguide.com/cathedral-of-seville.html

-----

Alcazar de Los Reyes Cristianos
(Castelul Regilor Creștini) – locul de unde a pornit inchizitia in lume 6 EUR

https://alcazardelosreyescristianos.sacatuentrada.es/es/entradas/alcazar-de-los-reyes-cristianos.


Urmariti in continuare forumul, aici vom reveni cu informații utile referitoare la excursia noastra.

Multumesc,

Diana.


Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #3 : Marți, 12 Martie 2024, 19:23 »
Multumesc pentru raspunsuri, toata lumea a confirmat ca doreste vizitarea obiectivelor care necesita rezervare in avans: Mezquita Cordoba, Real Maestranza, Palacio de Viana, Catedrala din Sevilla, Alcazar de Los Reyes Cristianos.

Revenim cu detalii dupa ce sunt efectuate rezervarile.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 551
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #4 : Miercuri, 13 Martie 2024, 17:08 »
Mai sunt 2 locuri disponibile.

Offline Bon Voyage

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 551
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #5 : Luni, 18 Martie 2024, 17:30 »
1 loc disponibil intr-o camera dbl la femei.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #6 : Marți, 19 Martie 2024, 21:24 »
 Astazi s-au trimis din agentie facturile pentru o parte din obiectivele optionale, la inceputul lunii aprilie se vor face rezervarile si pentru celelalte obiective.
La pretul biletelor se adauga taxele de procesare online percepute de obiective, taxele de rezervare pentru grupuri, precum si tariful  pentru ghidul local acolo unde vom avea ghidaj.

La inceputul saptamanii viitoare voi contacta pe email persoanele inscrise recent dar pot scrie si aici  obiectivele pe care doresc sa le viziteze, le-am trecut mai sus.

Referitor la inscrierile in excursiile SC, profit de ocazie pentru a va recomanda sa va inscrieti din timp la excursiile preferate, in special la cele externe. E bine de stiut ca nu intotdeauna numarul de locuri disponibile afisat pe site este cel real, in special când mai sunt 1-2 locuri pentru ca pot fi inscrieri si plati in curs de validare.

Revenind la Andaluzia:
Foarte important!
Va reamintesc ca aveti nevoie de pasaport, pentru Gibraltar!

Offline admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13265
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #7 : Vineri, 05 Aprilie 2024, 10:14 »
Pentru a nu crea vreo confuzie, vrem sa va anuntam ca masa de pranz tip grup Jerez/Cadiz (initial anuntat pe forum) a fost anulata. Ceea ce am primit de la parteneri era foarte restrans si am considerat ca cel mai bine este sa aveti free time si alegerea sa va apartina in ceea ce priveste meniul. Diana va va ajuta cu indicatii, dar decizia va apartine. Am scos deci aceasta masa de la plata pentru servicii suplimentare, urmand sa o achitati singuri, la fata locului.

Daca suntem la capitolul mancare, va spunem ca am primit o oferta excelenta de la Hotelul Rock's Gibraltar, de la 17 lire (20 euro), ne-au facut o oferta de doar 9 lire (11 euro), ceea ce pentru un hotel de talia acestuia este excelent. A fost nevoie sa dam raspunsul pe loc, asa ca nu am avut cum sa consultatam intreg grupul. Oricum credem ca este o surpriza placuta pt toata lumea. Suma de 11 euro x 2 mic dejunuri = 22 euro, va fi achitata insotitorului de grup, in prima zi de excursie.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #8 : Joi, 11 Aprilie 2024, 19:46 »
Astazi s-au trimis din agentie biletele de avion  Bucuresti -Istanbul  Istanbul- Malaga si retur, va rugam sa confirmati primirea emailului.

Avem zbor:
18APR TK  1044 09:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  11:00       
18APR  TK  1305 13:20 ISTANBUL IST - MALAGA AGP  16:55

Ora si locul de intalnire cu grupul: joi 18 aprilie 06:30 am (dimineata), in fata cafenelei Lavazza, Plecari Internationale, in partea dreapta cum intrati in holul principal

Check-in-ul se deschide cu 24 de ore inainte
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/manage-booking

Recomandarea este sa efectuati check-in-ul online.
Completati codul de rezervare pe care il gasiti in dreptul numelui vostru pe ultima pagina a biletului de avion, numele de familie (surname) si restul informatiilor.
Vom trece si pe la ghiseul de check-in din aeroport pentru a lasa bagajele de cala.

Va recomand sa va puneti in bagajul de mana UN SCHIMB DE HAINE, lucruri de stricta necesitate pentru 2 zile, in situatia neplacuta in care nu va ajunge bagajul la aterizare. Rar, dar se mai intampla.

Documente de calatorie: carte de identitate si pasaport, permisul de imbarcare salvat in telefon/printat, biletele de avion salvate in telefon/printate, recomandat si asigurare medicala de calatorie.

Vremea – Va fi cald, temperaturi intre 25-27 grade, dar se anunta si ceva precipitatii
Imbracaminte si incaltaminte comoda, cu care sunteti obsinuiti,  tip trekking intrucat vom merge destul de mult pe jos, protectie solara (sapca, palarie, ochelari de soare, lotiune solara) dar si pelerina/ceva de ploaie
Echipamentul de drumetie recomandat pentru cei care vor participa la drumetia din Gibraltar.

In alta ordine de idei, pentru a fi siguri de disponibilitate, am rezervat bilete pentru tot grupul la spectacolul de flamenco din Sevilla - Duminca 21 aprilie de la 20:30
Spectacolul dureaza 1 ora si biletul costa 25 euro/persoana - sa aveti cash
Participarea este optionala, imi spuneti in prima zi a excursiei cine doreste sa vina.

Urmariti in continuare forumul, voi mai reveni cu detalii zilele urmatoare.

Spor la pregatiri! 








Offline oti

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 209
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #9 : Vineri, 12 Aprilie 2024, 12:18 »
multumim de informatii! sa ne revedem sanatosi!
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #10 : Duminică, 14 Aprilie 2024, 18:40 »
A mai ramas puțin pâna la vacanta in Andaluzia si, pentru ca una dintre atractiile turistice o reprezinta si mancarea traditionala spaniola, va dau câteva detalii despre cele mai populare preparate culinare.

Dacă îi întrebi pe localnicii din Andaluzia care e mâncarea specifică zonei, mai toți vor spune tapas o gamă largă de aperitive în porții mici sau medii, pentru a-ţi permite să guşti din mai multe feluri de mâncare, dar și să împarţi cu prietenii. Se crede că originea obiceiului şi denumirea sa provin din perioada medievală, când călătorii obosiți care se opreau la hanuri, neștiind să citească (iar hangiii neștiind să scrie), primeau pe un capac de oală porții mici din tot ceea ce se servea la han, pentru a se decide ce vor să mănânce ( tapa înseamnă capac).



Tapas pot include orice, de la măsline (aceitunas) la pește marinat, preparate din carne, legume, omlete variate, mini-sandvișuri, fructe de mare și pește pregătite în diferite feluri (pane, prăjite, pe plită sau la grătar), frigărui mixte etc. În meniurile din restaurante veți găsi fie o pagină specială doar cu tapas, fie felurile de mâncare ale restaurantului cu prețuri pentru variantă tapa, media racion (porție medie) și racion (porție mare). Veți mai vedea că unele preparate se gătesc doar pentru minimum două persoane (mai ales specialitățile cu orez și fructe de mare) și/sau doar în anumite zile (de exemplu, duminica).
Sevilla este una dintre destinatiile de top pentru a incerca aceste gustari spaniole celebre.

Gazpacho si Salmorejo – aceste doua supe reci facute din legume crude au luat nastere in verile calde din Andaluzia
Cea mai cunoscuta este gazpacho, facuta cu rosii, castraveti, ardei, ceapa si otet.
Salmorejo, tipic din Cordoba, are o textura mai groasa si consta dintr-un piure de roșii și miez de pâine condimentat cu ulei de măsline și usturoi și garnisit cu ouă fierte și jumări sau jambon afumat, tăiate mărunt și presărate pe deasupra.

Tortilla de patatas
Regina bucatariei spaniole este, cu siguranta, tortilla de patatas, consumata peste tot in tara.
Exemplul perfect al simplitatii si rafinamentului bucatariei spaniole, consta pur si simplu in prajirea cartofilor, amestecarea lor cu ou batut si ceapa si gatitul amestecului pana la coagularea ouallor.
Poate avea și alte umpluturi pe lângă cele de bază (de exemplu, chorizo, șuncă, legume, brânză).

Paella
Paella reprezintă, probabil, cel mai renumit fel de mâncare spaniol, cu numeroase varietăți și versiuni create de-a lungul timpului. Originea acestei preparate cu orez se află în Comunitatea Valenciană, unde este tradițional pregătită cu carne de iepure, pui și uneori chiar melci.
Este orez cu legume, sos de roșii, vin alb, fructe de mare și/sau carne/cârnați. Pentru că prepararea durează mult, anumite restaurante o pregătesc doar în anumite zile sau îl servesc doar în cantități mari (2-4 porții).

Solomillo este escalop de porc. Poate veni în mai multe variante (de exemplu, al whisky e cu sos de whisky). De obicei, vine însoți de cartofi pai (garnitura preferată în Andaluzia).

Rabo de toro (mai rar întâlnit în meniuri) este coadă de taur în sos brun cu ceapă, morcovi, usturoi, vin roșu și făină. Carnea este gătită la foc mic, astfel încât să se desprindă de pe os și să fie pătrunsă de sosul brun (se aseamănă cu rețeta italiană de ossobuco alla milanese).

Puntilla (chipirones fritos) sunt calamari mici, de obicei dați prin făină și prăjiți (crocanți).

Gambas sunt creveți. Sunt serviți adesea în salate (ensalada de gambas), sub formă de frigărui, în sosuri diverse (salsa, alioli), în omlete sau prăjiți/pane.

Mejillones  rellenos – scoici umplute (cu diferite amestecuri)

Patatas bravas sunt cartofi tăiați cuburi și prăjiți (uneori fierți înainte), serviți cu salsa picant sau cu sos alioli (sos de usturoi și maioneză).

Empanada (de atún/carne etc.) este o plăcintă cu diverse umpluturi (mai ales ton sau pastă de carne + sos de roșii). O găsiți mai ales în patiserii, vândută la porție sau la gramaj.

Bocadillo este termenul folosit pentru a descrie un sendviș cu ingrediente proaspete (pe acelaşi principiu, italienii au panini). Poate conține numai carne (de exemplu, jamón, chorizo), carne și brânză, ton, roșii sau sos de roșii etc. În multe baruri/berării sau restaurante tradiționale, puteți cere ospătarului combinația preferată din ceea ce are disponibil. Sunt alegerea perfectă atunci când nu știți ce ați vrea să mâncați, pentru că ingredientele (inclusiv pâinea) sunt mereu proaspete și delicioase.

Crochete – unul dintre cele mai versatile feluri de mancare din Spania, crochetele se pot face din aproape orice ingredient, dar cele cu jambon spaniol, ciuperci si merluciu sunt cele mai comune. Este un fel de sos de bechamel gros, amestecat cu ceapa si ingredientul preferat, din care se formeaza bile mici, ce se dau prin pesmet si se prajesc.

Jamón ibérico este șuncă de porc crud-uscată afumată. Puteți comanda platouri de jamón ca fel principal sau ca tapa, sau îl regăsiți în sandvișuri și alte preparate specifice.

Lomo se referă la mușchiul de vită (lomo de buey) sau de porc (lomo de cerdo). Poate fi vorba de carne crud-uscată, de o friptură sau de carnea din burgerul pe care îl comandați.

Chorizo este un cârnat de porc fermentat, uscat și afumat. În variantă tapa puteți întâlni mini-burgeri din carne de chorizo, bucăți de chorizo în sos, felii de chorizo într-un mini-sendviș. De asemenea, e folosit ca ingredient în paella, tortilla și alte feluri principale.

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #11 : Duminică, 14 Aprilie 2024, 22:34 »

Reiau programul excursiei in Andaluzia.

Joi 18 aprilie
Ora 06:30 am (dimineata) - intalnirea pe aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza.
Zboruri:
18APR TK  1044 09:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  11:00       
18APR  TK  1305 13:20 ISTANBUL IST - MALAGA AGP  16:55


Va recomand sa veniti la ora stabilita, sa ne cunoastem.
Avem zbor cu escala la Istanbul, in mod normal timpul este suficient insa, in cazul unei intarzieri, va trebui sa ne miscam repede.

Daca avem intarziere, fiti pregatiti sa iesiti cat mai repede din avion.
Puteti chiar, daca aveti locuri mai in spate, sa va mutati mai in fata daca sunt locuri libere.
De aceea este important sa ma cunoasteti pe mine sau grupul.
Dupa ce iesim din avion ne oprim imediat unde este posibil ca sa ne regrupam insa daca timpul este limitat nu putem stationa prea mult, trebuie sa ne grabim sa ajungem la poarta.

Nu uitati sa puneti in bagajul de mâna un schimb de haine cu cele necesare pentru 2 zile.

Foarte important!
In Malaga regruparea se face la banda de bagaje.
Va rog sa nu iesiti singuri din aeroport. Vom fi asteptati cu semnul Bon Voyage in sala principala insa nu vom iesi din aeroport, parcarea este la subsol. Puteti fuma acolo inainte sa plecam.
De asemenea, mergeti la toaleta inainte, nu vom opri pe drum. Avem de parcurs circa 120 km pâna la Cordoba.

La Cordoba avem Hotel Macià Alfaros, 2 nopti
Ne cazam si apoi iesim la o plimbare scurta până la râu.
Cina o veti lua pe cont propriu, fiecare unde doreste.

Vineri 19 aprilie

Micul dejun
La ora 09:00 ne intalnim la receptia hotelului, la 09:30 incepem turul pietonal cu ghida locala
Ora 10:00 Catedrala – Moscheea Mezquita vizita cu Lola, ghida noastra
Biletele sunt achizitionate, vom mai plati1 euro/persoana pentru inchierea castilor
Cine doreste sa viziteze patio-urile, poate plati la fața locului 6,5 euro

12:30 – 14:20 pauza de pranz
Ordonez Taberna y Vinoteca C. Medina y Corella, 1, Centro, este langa catedrala
Nu avem meniu prestabilit, comandati ce doriti
Am rezervat pentru tot grupul, in cazul in care nu doriti sa luati masa de pranz aici, va rog sa imi spuneti in prima zi a excursiei

Maxim la 14:20 trebuie sa fim la iesire, pentru a ne deplasa impreuna spre urmatorul obiectiv

14:45 – 16:00
Vizita Castelul Regilor Catolici, ALCAZAR DE LOS REYES CRISTIANOS
– este la 5 minute de mers pe jos de locul unde luam pranzul
La 14:35 trebuie sa fim la intrare.
Biletele sunt achitate

La 16:00 ne reintalnim la Podul Roman, langa Puerta di Puente, ne indreptam spre Palacio de Viana, circa 25 minute pe jos

17:00 – 18:30
Vizita Palacio de Viana
– este la 5 minute de mers pe jos de hotel
Biletele sunt achitate

Timp liber pentru cina, cumparaturi etc.

Cazare Cordoba hotel Macià Alfaros


Sâmbătă 20 aprilie


Micul dejun, check out
La 08:00 ne intalnim la receptie pentru a ne deplasa cu bagajele spre autocar.
La 08:30 plecam spre Sevilla


Avem cazare 2 nopti la hotel Melia Sevilla

12:00 – 13:00 vizitam Real Maestranza / Arenal
Biletele sunt achitate

Pe drumul spre hotel vedem câteva obiective emblematice:  Turnul de Aur, Palatul San Telmo, Universitatea, Parcul Maria Luiza, Piata Spania

Seara plecam pe jos spre Feria de Abril, este ultima zi  de sarbatoare
Avem de mers circa 30 de minute

Duminică 21 aprilie

Micul dejun

Ora 12:15 ne intalnim cu ghidul local la hotel Alfonso al XIIIlea – este la 15 minute de mers pe jos de hotel
 

14:30 Catedrala Sevilla vizita ghidata
Biletele sunt platite, mai avem de achitat 1 euro/pers pentru căști


In continuare optional vizită Casa de Pilatos (15 minute pe mers de jos de la catedrala, 30 minute față de hotel), Metropol Parasol (15 minute pe mers de jos de la catedrala, 30 minute față de hotel)


20:30 spectacol de flamenco, 1 ora, 25 euro/persoana
Casa del Flamenco, C/ Ximénez de Enciso, 28, Casco Antiguo, 41004 Sevilla - 25 minute de mers pe jos
Cei care doriti sa participati va rog sa ma anuntati in prima zi

Cazare hotel Melia Sevilla

Luni 22 aprilie

Micul dejun, 07:30 intalnirea la receptie

Ora 08:00 plecam din Sevilla

10:30 – 12:30 Jerez de la Frontera, tur pietonal ghidat

12:45 – 14:00 pauza de pranz

Am rezervat 14 locuri (numar maxim de locuri disponibile) la Bar & Restaurante Albores C. Consistorio, 12, 11403 Jerez de la Frontera si inca 5 locuri la Restaurante La Cruz Blanca C. Consistorio y, Pl. de la Yerba, 16
Nu avem meniu prestabilit insa trebuie sa ne incadram in circa o ora
Cei care nu doriti sa luati masa aici, va rog sa imi spuneti din timp, sa anunt la restaurant

14:15 plecam spre Cadiz, 30 km

15:00 – 17:00 tur pietonal ghidat Cadiz

La 17:00 plecam spre Linea de la Conception, 120 km – Gibraltar

La frontiera trecem granita pe jos cu bagajele, dar imediat dupa punctul de frontiera ne vom imbarca in taxi-uri pentru transfer la hotel (costul se imparte la numarul de persoane din masina)

Check-in Hotel The Rock in jur de 19:00 – avem 2 nopti aici


Marti 23 aprilie

Micul dejun nu este inclus in costul excursiei, tarif 11 euro x 2 = 22 euro
Cine doreste cele 2 mic dejunuri imi achita in prima zi a excursiei


La 09:30 ne intalnim la receptie pregatiti de drumetia pe stanca Gibraltarului, dureaza circa 5 ore – 5 ore si jumatate; cititi detaliile din prezentarea excursiei

Seara timp liber, vizitare gradina botanica

Cazare Hotel The Rock

Miercuri 24 aprilie

Check out, transfer cu taxi la frontiera
La 08:30 plecam cu autocarul inchiriat din parcarea de la frontiera pe ruta  Ronda – Setenil de Bodegas - Torremolinos


11:00 – 15:00 vizitam Ronda

Locul in care ne lasa autocarul si unde ne reintalnim:
Estación de Autobuses de Ronda – adresa: C. de José María Castelló Madrid, 3, 29400 Ronda.

La 15:00 plecam spre Setenil de Bodegas, circa 25 km
15:30 – 16:30 vizitam Setenil de Bodegas


La Torremolinos ajungem la 18:30

Check in Hotel Melia Costa del Sol Torremolinos 4* - cazare 3 nopti cu demipensiune (mic dejun si cina)

Joi 25 aprilie

Zi libera


Vineri 26 aprilie Malaga

Micul dejun
La 09:30 ne intalnim la receptie, plecam cu trenul spre Malaga

Vizităm impreuna Malaga până la orele 13:00, apoi timp liber, la 17:00 ne intoarcem in Torremolinos

Sâmbătă 27 aprilie plecam spre aeroport

Check-out, la 08:10 ne intalnim la receptie cu bagajele pregatite pentru imbarcarea in autocar.

La 08:30 plecam spre aeroport, circa 25 km


Avem zboruri

TK  1304 12:05 MALAGA AGP - ISTANBUL IST 17:25       
TK  1045 19:00 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP  20:20


Aceeasi recomandare ca la dus, incercati sa iesiti din avion cât mai repede, avem doar o ora si jumatate la dispozitie in Istanbul

Tipariti/salvati programul, sa-l aveti la indemana.


Foarte important
Va rog sa fiti punctuali si sa respectati orele de intalnire.
Nu ne permitem intarzieri, avem un program dens, depindem de programul autocarului, ghizi, orele de vizitare a obiectivelor.


Si, nu in ultimul rând, imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram de vacanta in frumoasa Andaluzia  *|*

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #12 : Marți, 16 Aprilie 2024, 10:33 »
Referitor la check-in, pentru ca am primit mai multe intrebari.
Incercam sa il facem online, se deschide cu 24 de ore inainte, am descris mai devreme procedura.
Check-inul este o actiune individuala, se efectueaza personal pentru ca fiecare isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea datelor trecute pe formular.
In cazul in care nu reusim sa efectuam check-in-ul online (ultimele 2 grupuri care au zburat cu Turkish nu l-au putut face inainte) il vom face la aeroport, este gratuit.

Stiu ca va doriti grup Wapp, pentru ca am primit si aceasta solicitare, il puteti face cand ne intalnim, din motiv de GDPR eu nu pot face acest lucru.

Daca mai aveti intrebari, cel mai bine scrieti aici, pot fi utile si pentru ceilalti.



Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #13 : Marți, 16 Aprilie 2024, 14:14 »
Reiau sumele pe care le mai aveti de achitat cand ne intalnim (cash):

Mic dejun la Rock Hotel Gibraltar: 11 euro x 2 = 22 euro
Micul dejun la hotelul din Gibraltar nu este inclus in costul excursiei, intr-un mesaj anterior Admin scria ca a primit o oferta foarte buna pentru micul dejun: 11 euro/pers/zi si a achitat pentru tot grupul.
Sa aveti in vedere faptul ca preturile in Gibraltar sunt mari.

Taxa de oras Rock Hotel Gibraltar 3,5 eur/pers/zi = 7 euro

La celelalte hoteluri va spun cat este taxa de oras dupa ce primesc toate raspunsurile

Taxi de la frontiera la hotelul din Gibraltar si retur

Inchiriere casti Mezquita Cordoba: 1 euro/pers

Inchiriere casti Catedrala Sevilla: 1 euro/pers

Patio-uri Cordoba (optional):  6.5 euro/pers

Spectacol flamenco (optional): 25 euro

Biletele si rezervarile la obiectivele optionale pe care le-ati achitat sunt la mine: Mezquita Cordoba, Alcazar Cordoba, Palacio de Viana Cordoba, Catedrala Sevilla, Arenal Sevilla

Obiective optionale la care nu am achizitionat bilete:


Alcazar Cordoba 5 euro

Metropol Parasol Sevilla 15 EUR

Casa de Pilatos : 12 euro parter – 18 euro parter si etaj

Catedrala Malaga 10 EURO

 Muzeul Picasso Malaga 12 EURO

Casa don Bosco Ronda 3 euro

Urcare cu funicularul pe Stânca Gibraltarului – circa 40 euro
Imi spuneti in prima zi cine doreste, sa cumparam biletele inainte
Daca nu participati la drumetia in Rezervatie, puteti opta pentru o excursie cu microbuzul care va duce la cele mai importante puncte. Nu se justifica sa urcati cu funicularul pentru ca daca doriti sa vedeti si obiectivele din rezervatie va trebui sa coborati si apoi sa urcati inapoi la funicular.

Referitor la mese, la recomandarea ghidei locale din Sevilla am rezervat pentru tot grupul la pranz sambata 20 aprilie la 13:30 la un local, dupa ce vizitam Arena - 10 minute de mers pe jos.
Este weekend, ultima zi de festival, va fi greu sa gasim in alta parte.
Mi-au trimis cateva oferte de meniu de grup -cel mai ieftin este 26 euro si cuprinde aperitiv, fel principal, desert si un pahar de vin.
Pranzul este optional, doar va trebui sa anunt la restaurant cate persoane vom fi

Si, pentru ca a venit vorba de bani, nu uitati ca mergem in zone foarte aglomerate.
Mare grija la bunurile personale, bani, documente.
Lasati pasaportul in loc sigur la hotel, luati doar o suma mica de bani cu voi, nu pastrati banii si actele in buzunare exterioare, rucsac.
Sunt foarte practice borsetele money belt, ceva de agatat la gât
De maimutele din Gibraltar ati citit, nu le subestimati vigilenta..

Mai revin dupa ce se deschide check-in-ul, sa va spun daca am reusit sa obtin cartea de imbarcare online.

Spor la pregatiri!

Offline krondia

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1504
  • Diana Lupu - Echipa Singles Camp & Travel
Re: Andaluzia si Gibraltar 18 - 27 aprilie 2024
« Răspuns #14 : Miercuri, 17 Aprilie 2024, 09:52 »
Eu am efectuat checkinul online pe ambele segmente de zbor Otopeni - Istanbul si Istanbul - Malaga